Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Mislintat: 'Maurice Steijn was in onze ogen duidelijk de beste kandidaat'

14 juni 2023 16:07
Foto: Pro Shots

Sven Mislintat: "Maurice Steijn was in onze ogen duidelijk de beste kandidaat"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van woensdag heeft Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat meer uitleg gegeven waarom Maurice Steijn is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. "We hadden een paar kandidaten en Maurice was daarvan duidelijk de beste. We hadden een shortlist van vier kandidaten, waarvan John Heitinga ook op stond", aldus Mislintat. "We hebben met de andere drie kandidaten ook uitgebreid gesproken. In onze ogen was Maurice daarin duidelijk de beste kandidaat."

Mislintat kreeg vervolgens de vraag hoe Ajax bij Steijn was uitgekomen. "Dit proces was al lang bezig. Bij Ajax vanaf de winter en ik was er eerder ook bij Stuttgart al mee bezig. We hebben daarin ook gekeken naar degenen die bij Stuttgart in beeld waren en mogelijk een optie zouden zijn voor Ajax", zo gaf hij aan. "We hebben op verschillende manieren heel analytisch gekeken en veel data gebruikt. We hebben daarin ook gekeken naar managers die veel beter presteerden dan werd verwacht. Dat is een van de grootste redenen dat Maurice hier nu zit, want dat heeft hij bij iedere club gedaan waar hij heeft getraind."

Dat Steijn nog geen topclub heeft getraind is voor Mislintat geen issue. "Ajax is altijd een club geweest die opleidt, zowel spelers als trainers. Dat gebeurde ook met Erik ten Hag", zei hij daarover. "Als een trainer van een kleine club iets speciaals presteert zou het raar zijn als hij niet in beeld komt. Ik haalde eerder ook al Jürgen Klopp en Thomas Tuchel. Als je ziet wat Maurice heeft gepresteerd met Sparta zou het heel raar zijn geweest als hij geen kandidaat was."




Tags

maurice mislintat steijn stuttgart hag heitinga klopp managers opleidt presteerden shortlist sparta tuchel uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Klopp aantrekken was een hele goede. Hij deed het erg goed bij Mainz, jarenlang, dus dat was geen verrassing dat hij een goede aanwinst was. Steijn is op minder gebaseerd, maar laten we hopen dat ook hij een goede zet van Mislintat blijkt te zijn. Steijn laat Sparta een uitstekend seizoen draaien, maar dat is nog geen garantie bij Ajax.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Garanties zijn er niet. Schreuder zou het brein achter Ten Hag zijn geweest, bleek ook geen garantie te zijn.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Hij heeft het over we en ons.
Huntelaar en van Halst?
Hij heeft er data op los gelaten was niet nodig geweest als hij hem kende.
Ik gun Steijn alle voordeel van de twijfel, sympathieke vent ook en in zijn voordeel spreekt dat van Hooijdonk hem niet kan pruimen, maar hij komt niet bij Mislintat vandaan.
+2/-0

11 maanden geleden
Het is allemaal een beetje een gok, het risico van het aanstellen van Mislintat en Steijns. Als je in een crisis/.vacuum zit is het meestal beter geen risico's te nemen maar dat neemt niet weg dat allebei wel goede resultaten hebben verricht en dus een CV hebben. En het kan dus zomaar werken. Nu ze er zijn en er geen weg meer terug is hoop ik dat het allemaal goed uitpakt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht