Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Maurice Steijn voor drie jaar naar Ajax

14 juni 2023 11:43 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Maurice Steijn voor drie jaar naar Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax de komst van Maurice Steijn bevestigd. De hoofdtrainer komt over van Sparta en tekent een contract in de Johan Cruijff ArenA voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen verraste hij door met Sparta op de zesde plek te eindigen in de Eredivisie en uiteindelijk tot de finale van de play-offs te komen.

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat is blij met de komst van Steijn. "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer", aldus Mislintat. "Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd."

Mislintat geeft daarbij aan dat de trainersstaf rondom Steijn zorgvuldig zal worden samengesteld. Vast staat al dat Said Bakkati als assistent-trainer terugkeert bij Ajax. Hij was in het seizoen 2015/2016 al assistent bij Jong Ajax.

Richard Witschge, Anton Scheutjens en Alessandro Schoenmaker blijven in hun huidige functie actief bij Ajax, terwijl de Duitser Max Lesser wordt overgenomen van VfB Stuttgart als hoofd analyse eerste elftal. De club is nog op zoek naar een assistent-trainer.

Meer op Ajax.nl
Tags

steijn maurice mislintat sparta alessandro anton arena bakkati eredivisie grofweg jong lesser overperformer scheutjens schoenmaker stuttgart vfb witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Heb bar weinig vertrouwen in volgend seizoen. Aan de andere kant, het kan dan alleen maar meevallen. Succes Steijn.
+3/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Dat dachten we met ten Hag in beginsel ook. Kan hij het wel aan en dan waren de resultaten in beginsel niet best. Voordeel van ten Hag was de klik met Overmars.

Hopelijk gaat Mislintat goed communiceren met Steijn om kwalitatief goede versterking te halen aangevuld met aanstormend talent waaruit een uitgebalanceerd moet ontstaan. Ik wacht verder nog steeds op het nieuws dat de 2e assistent word bekend gemaakt. Hedwiges Maduro zou mooi zijn. Kan hij meteen mee in conclaaf.
+4/-0

11 maanden geleden
Welkom Steijn. Dat je de overbetaalde miljonairs maar weer aan de praat kan krijgen.
Heb totaal geen idee hoe dit gaat uitpakken. Succes !
+6/-0

11 maanden geleden
Succes Maurice, ik hoop dat je hier een succes wordt!
+5/-0

11 maanden geleden
Persconferentie zojuist gezien op youtube van plusminus 35 minuten. Degelijk verhaal en ze hopen Maduro er nog bij te krijgen voor het Ajax DNA gehalte die Steijn ontbeert.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht