Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook Almere City promoveert naar de Eredivisie

11 juni 2023 20:09
Foto: Pro Shots

Ook Almere City promoveert naar de Eredivisie; image source: Pro Shots

Ajax mag zich volgend seizoen ook gaan voorbereiden op de reis naar Almere. De club uit Flevoland was in de finale van de play-offs om promotie en degradatie te sterk voor FC Emmen zodat het nu voor het eerst in de clubhistorie actief zal zijn op het hoogste niveau. Logischerwijs speelde Ajax daarom nog niet eerder een competitiewedstrijd tegen Almere City. Wel werden er enkele oefenduels gespeeld. De laatste was in de voorbereiding van dit seizoen en eindigde in een gelijkspel. De overige edities wist Ajax wel te winnen.

Voor Steven Berghuis zullen de duels tegen Almere City komend seizoen bovendien bijzonder worden omdat zijn schoonvader geldschieter is van de club uit Flevoland.

Heracles Almelo en PEC Zwolle waren al eerder zeker van promotie. Het betekent dat de Eredivisie volgend seizoen één kunstgrasmat minder zal hebben. FC Emmen en Cambuur zijn gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl alleen Heracles als promovendus nog op de plastic ondergrond speelt. FC Volendam en Excelsior zijn de overige clubs in de Eredivisie die komend seizoen nog op kunstgras zullen spelen.

Eerder op de dag verzekerde FC Twente zich van het laatste Europese ticket door in eigen huis met 1-0 te winnen van Sparta.




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie emmen flevoland heracles promotie almelo berghuis cambuur degradatie excelsior geldschieter kunstgrasmat ondergrond pec plastic promovendus sparta twente verzekerde volendam voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
Laat een club als Groningen maar snel orde op zaken stellen en terugkomen. Hebben tenminste nog een fatsoenlijk en Eredivisie-waardig stadion.

Nu moet je naar clubs als Excelsior, Volendam en Almere. Is toch niks vergeleken met Groningen, NAC Breda of Willem II?
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
In principe heb je helemaal gelijk. Maar ik denk dat Almere nog best eens kan verrassen. Zijn al jaren groeiende en hebben echt wel de potentie om een mooie Eredivisie club te worden. Zwolle en Heracles zijn ook zo begonnen. Excelsior en Volendam zou ik inderdaad graag omruilen voor Groningen en NAC. Maar misschien gebeurt dat komend seizoen ook wel.
+1/-0

 
11 maanden geleden
De eigenaar van Almere City is miljardair. Dat zal vast wel loslopen met een nieuw stadion.
+1/-0

11 maanden geleden
Leuk, eindelijk een Eredivisie club uit Flevoland. Nu Zeeland nog. Maar top, ze timmeren al jaren aan de weg met goed beleid. Goede jeugdopleiding bovendien. Dit is de beloning daarvoor, dik verdiend. En aangezien ik sinds twee jaar in Almere woon, ook een stukje plaatselijke trots 😋
+1/-0

11 maanden geleden
Weet iemand of Almere een hekel aan ons heeft?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Lijkt me niet. Er is jarenlang een samenwerkingsverband geweest tussen Ajax en Almere. Dat is wat minder geworden toen Jong Ajax in de JL / KKD ging spelen. Maar volgens mij is de verstandhouding tussen de clubs altijd positief geweest. En het is een wat fijnere uitwedstrijd dan Leeuwarden, Groningen of Emmen. En op echt gras bovendien.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Bij een wedstrijd van Ajax zitten de treinen vanuit Almere naar de Arena altijd stampvol, dat zegt genoeg.
+1/-0

11 maanden geleden
Das heeft geinig. Bijna op de fiets
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht