Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax zet nu in op komst van Maurice Steijn'

11 juni 2023 19:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax zet nu in op komst van Maurice Steijn"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax nu gaat voor de komst van Maurice Steijn als nieuwe trainer. De onderhandelingen met Kjetil Knutsen zijn stukgelopen, waardoor de club nu inzet op de komst van de huidige trainer van Sparta. Bij de Rotterdamse club is al de verwachting dat Steijn bij technisch directeur Gerard Nijkamp gaat aangeven dat hij zijn zinnen zet op een vertrek naar de Johan Cruijff ArenA.

Steijn begon in het seizoen 2011/2012 officieel als hoofdtrainer bij ADO Den Haag, nadat hij in 2010 al een korte periode op interimbasis de eindverantwoordelijke was bij de Hagenezen. In zijn eerste seizoen wist hij zich op het nippertje veilig te spelen in de Eredivisie, waarna ADO een sterk tweede seizoen kende en de play-offs voor Europees voetbal maar net misliep. In het derde seizoen liep het niet meer, waarna hij in februari werd ontslagen toen ADO op de laatste plaats was beland. De Hagenezen zouden dat seizoen uiteindelijk alsnog als negende eindigen.

In 2014 werd Steijn aangesteld bij VVV-Venlo. De Limburgers speelden toen in de Jupiler League. In de eerste twee seizoenen werden de play-offs voor promotie en degradatie behaald, maar lukte het niet om de stap naar de Eredivisie te maken. Dat lukte in het derde seizoen uiteindelijk wel door op de eerste plek te eindigen, waarna Steijn zich met VVV in de twee seizoenen daarop knap wist veilig te spelen.

Na vijf jaar in Limburg ging de trainer zijn eerste buitenlandse avontuur aan en ging hij aan de slag bij Al-Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten. Na slechts drie wedstrijden volgde echter al zijn ontslag, waarna hij een jaar later bij NAC Breda aan de slag ging. Na één seizoen besloot hij om zelf op te stappen nadat in de finale van de play-offs promotie net werd misgelopen.

Na een sabatical van een jaar zou hij afgelopen zomer bij Sparta aan de slag gaan als hoofdtrainer, maar nadat in april vorig jaar werd ontslagen nam Steijn het vijf speelrondes voor het einde al over. Sparta leek al zo goed als gedegradeerd te zijn, maar nadat er liefst dertien punten werden gehaald wist het op spectaculaire wijze alsnog degradatie te ontlopen. Dit seizoen kende Sparta een meer dan uitstekend seizoen en eindigde het op de zesde plek. Uiteindelijk ging het in de finale van de play-offs om Europees voetbal net mis tegen FC Twente.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

steijn sparta ado maurice degradatie eredivisie promotie vvv arena beland eindverantwoordelijke emiraten gerard interimbasis jupiler kjetil knutsen misgelopen misliep nac nijkamp ontlopen sabatical spectaculaire stukgelopen telegraaf twente wahda

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geloof hier helemaal niks van. Als Knutsen niet haalbaar zou zijn, was Ajax echt wel voor Bosz gegaan. Steijn is een light versie van Schreuder. Als Sven daarmee aan komt zetten, dan gaat zijn kop eraf. Dat snapt hij zelf ook wel.

Moet een decoy zijn, dit. Zou een geniale move zijn als je zo de Telegraaf op het verkeerde been zet. Als het echt waar is, dan snap ik er niks van. Dan kun je altijd nog veel beter voor Jans of Jonk gaan. Maar goed, gezien de minnetjes heeft Steijn hier nu al een kleine fanclub.
+6/-3

 
1 jaar geleden
Het is duidelijk dat de meningen verdeeld zijn. Dat was ook met Heitinga zo.. Maar niemand die ik nog iets zie plaatsen over dat we door moesten gaan met Heitinga. Kijk, als ze perse een ervaren Nederlandse trainer zoeken, dan kom ik alsnog niet uit bij Steijn. Op dit moment kom je dan eerder uit bij Ron Jans (niet dat ik daar heel blij van zou worden). Steijn heeft 1 leuk seizoen gedraaid, maar had toevallig ook een leuke lichting spelers. Trainersprofiel zou moeten zijn: ervaren, kan goed met jeugdspelers werken (begrijpt dat de jeugd van Ajax moet kunnen doorstromen), kan spelers motiveren, dus sterke communicatieve vaardigheden, is goed in het “smeden” van een team die voor elkaar door het vuur gaan, aanvallende voetbalstijl (voorkeur in een 4-3-3 formatie). Het is zo’n risico om Steijn dan te selecteren. Los van de kritiek van de media en oud-Ajax spelers (en geloof mij die kritiek zal komende week al rond gaan), komen er in het stadion de eerste witte zakdoekjes na 2 keer puntenverlies, hij wordt gewoon niet breed gedragen onder de supporters, dat is in dit forum al duidelijk.
+2/-0

1 jaar geleden
Wel erg vroeg of erg te laat voor een 1 april grap. Onbegrijpelijk.. Dus een open sollicitatie van Bosz wordt genegeerd. Die laten ze naar PSV gaan om vervolgens bot te vangen bij een onervaren trainer uit de Noorse competitie. En dan gaan ze voor Maurice Steijn? Maanden heb je een interim trainer, wordt er niets gedaan, en blijkbaar naast Knutsen geen plan B? Denk dat ze dit seizoen maar in een clown pak moeten spelen, want zo stelt het bestuur zich ook op.
+6/-4

1 jaar geleden
Los van dat irritante woord “pole-position” is het nog zo gek nog niet. Zoals terecht wordt verwezen naar de gok destijds met Ten Hag 🤔⚽️
+5/-0

 
1 jaar geleden
ETH was van een geheel andere orde. Had gewerkt met Guardiola, bij Bayern in de keuken gekeken. Was bij Utrecht een soort Engelse manager (coach/TD). Die had jaren aan de weg getimmerd en was klaar voor de stap naar Ajax.

Steijn heeft ADO, VVV, NAC (waar hij bezweek onder de druk) en Sparta op zijn CV staan. In niets lijkt dat op het traject van Ten Hag. De man speelt veredeld kick and rush en heeft het meerendeel van zijn carrière degradatie voetbal gespeeld. Not the same, not even close. Steijn bij Ajax is onbestaanbaar, als je de ambities hebt die Ajax zegt te hebben.
+6/-1

1 jaar geleden
"Fabrizio Romano · @Fabriz1oR0manno. ·. 5h. Official: Kjetil Knutsen has been appointed as new Ajax manager on deal valid until June 2027"

Dit bericht suggereert iets compleet anders. Ik geloof de Tele sensatie zoekers graaf echt niet altijd.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Je beseft je toch wel dat dit een duidelijk nep account is?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Scherp, iemand stuurde het mij door en ik zie het idd.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zesde worden met Sparta is erg knap, dus wat dat betreft zou het geen gekke keuze zijn.

Pascal Jansen zou ik ook geen gekke keuze vinden.

In ieder geval blij dat ze niet kamikaze Bosz hebben gekozen.

We gaan het zien.

Hoop wel dat we snel een trainer hebben, want het duurt allemaal een beetje lang naar mijn gevoel. Voor je het weet begint het nieuwe seizoen al.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vanuit Ajax lekt niks meer uit en dus komt dit bericht als het al waar is bij Sparta vandaan, maar waarom zou je Steijn en/of medewerkers van Sparta uitgebreid gaan zitten uitleggen waarom Knutsen het niet word? Is onderhandelingtechnisch niet erg logisch.

Lijkt vooralsnog weer op aan de stoelpoten van "de dataduitser" zagen door de mediapartner van Ajax. Mag toch hopen dat het contract dat tot dit jaar loopt niet meer verlengd wordt.

Knutsen en Steijn zijn qua voetbalvisie elkaars tegenpool en past ook niet binnen de trainers waar Mislintat in het verleden mee heeft samengewerkt.
+5/-0

1 jaar geleden
Mag toch hopen dat dit niet waar is. Niets ten nadele van Maurice Steijn maar dit is toch een 12 in een dozijn trainer die nu een keer een goed jaar heeft bij Sparta. Heeft al bij veel clubs rondgelopen met wisselend succes. Dan had ik nog eerder voor Bosz gaan die heeft iig nog internationale ervaring.
+5/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Laat dat wisselend succes maar weg. Overal mislukt met afzichtelijk verdedigend grafvoetbal. Heb helaas bij NAC zijn werken regelmatig moeten aanschouwen.
+3/-0

Dit is een grap neem ik aan?? Wel een hele slechte trouwens.
+3/-1

1 jaar geleden
Laat maar komen, anders komt er nooit iemand met deze slagvaardige Duitse TD.
En als het niets wordt, dan ontslaan we hem gewoon en zetten we weer de trainer van Jong Ajax voor de groep of maken we Tadic alvast trainer. Zijn we ook meteen van het gezeur op de linker spitspositie af.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik (en ik denk veel andere Ajax-fans) vond 1 waardeloos jaar wel voldoende. Dit wordt een essentieel seizoen voor Ajax. CL inkomsten kan Ajax niet even twee keer achterelkaar mislopen, niet met dit salarishuis. Dus even gokken “en anders ontslaan ze hem gewoon” kan Ajax eigenlijk niet veroorloven (helemaal niet bij de hogere CL vergoeding vanaf dit seizoen). Dat financiële gat die ze geslagen hebben met PSV en Feyenoord is anders binnen twee seizoenen verdwenen. Bij falen zullen ze zeker geen jong Ajax trainer voor de groep zetten, die fout maken ze geen twee keer binnen een jaar. En Tadic heeft niet eens de papieren! Dus die zou maximaal kunnen assisteren en fanatiek van de zijlijn kunnen coachen als speler.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het opgebouwde financiële gat waar je het over hebt, heeft nul profijt opgeleverd dit seizoen. Behalve een handvol waardeloze aankopen die miljoenen hebben gekost en geen stuiver meer waard zijn.
Ajax is stuurloos en doet maar wat.
Welkom in de nieuwe realiteit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat klopt, de aankopen rendeerden niet bij Ajax. Maar als je de grootste aankopen gaat analyseren is het erg vreemd dat geen 1 speler dit deed (tenslotte allemaal international). Misschien lag het aan de twee coaches die er geen team van kon maken? Spelers waren namelijk niet fit, spel leek nergens op en de instelling was waardeloos. Het geld wat Ajax heeft verdiend in de afgelopen jaren zorgt ervoor dat Ajax nu niet in de financiële problemen raakt. Vergeet niet dat de hogere inkomsten ook ervoor zorgde dat ze Tadic, Blind, Ziyech miljoenen salaris konden geven en daardoor langer kon verbinden aan de club (met aardig wat prijzen als gevolg). Eens dat de club nu “maar wat doet”. Een goede Ajax TD zou namelijk geen trainer selecteren die afbraakvoetbal speelt “die je dan maar ontslaat als het niet werkt”.
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat stille opereren van Overmars en Mislintat ben ik fan van, maar dit móet Ajax gezien de enorme rumoer vanuit de supporters zsm ontkennen als het niet klopt. Je wint er geen onderhandelingspositie mee door iemand als Steijn te gebruiken om andere kandidaten onder druk te zetten want die kandidaten weten dan dat je óf ambitie mist óf incompetent bent.

Ontken je het niet dan behandelen de supporters je alsof je knettergek bent totdat de nieuwe trainer gepresenteerd wordt (en afhankelijk van wie het is daarna ook). Gigantische reputatieschade voor Mislintat in dat geval. In sommige situaties is zwijgen de meest desastreuze optie.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, weet je, ik blijf dus hopen dat dit een rookbommetje is. Een decoy die een hoop consternatie veroorzaakt, zodat ze in alle rust met de echte kandidaat kunnen babbelen.

Het lijkt me niet dat je zo vroeg in de onderhandelingen met Knutsen de stekker er al uit trekt. Het grootste struikelpunt zou dat % van transfers dat hij nu bij Bodo krijgt kunnen zijn. Dat is voor Ajax onbespreekbaar. Maar dat lijkt me voor elke Europese (sub)top club onbespreekbaar. Dus daar moet echt wel een oplossing voor te vinden zijn. Beetje water bij de wijn, en dan tekent hij komende week gewoon bij Ajax, terwijl iedereen zich druk aan het maken is om Steijn. En Steijn gebruikt het gerucht intussen voor een beter contract bij Sparta.

Volgens de Telegraaf was Heitinga de oefenwedstrijden voor komend seizoen al aan het plannen. Frenkie ging volgens hen naar PSG. En die return in Bernabeu, die kon schriftelijk afgedaan worden. ETH was een boertje, dat niet bij Ajax paste. Kortom: de Telegraaf zat wel vaker mis. Laten we daar maar hoop uit putten.
+4/-0

1 jaar geleden
Net als je denkt dat het niet erger kan worden!
Dit kan echt niet!
+4/-0

1 jaar geleden
Misteltat is toch niet bezig als kamikaze TD!!???? Meteen overschakelen naar Pascal Jansen!!! Dat zou wel eens een mogelijkheid zijn!?
+2/-0

1 jaar geleden
Als Knutsen het niet wordt, bosz ook niet en Steijn mag het van de kenners op dit forum niet worden, wie staat er dan begin juli voor de groep?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je hoeft nou niet direct een kenner te zijn om deze trainer als ongeschikt te bestempelen. Maar de krant en het weekblad moeten vol, dus doen we aan wat namedropping. Als je maar zoveel mogelijk namen noemt, krijg je vanzelf een keer gelijk. Wie er uiteindelijk voor de groep staat wordt afwachten, maar dat er snel spijkers met koppen geslagen moet worden is wel duidelijk. Ik zou Pascal Jansen ophalen bij onze vrienden in Alkmaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Denk het ook. NOS ochtend journaal meld zojuist dat Steijn al naar Amsterdam onderweg is voor onderhandelingen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kan niet, hij heeft om 10:00 een afspraak met Nijkamp.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Verrek ik lees het nu ook. Opmerkelijk want ochtendjournaal NOS vermeldde het duidelijk maar Nijkamp schijnt vertrek naar Ajax tegen te willen houden
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Woerts meldt dat het al rond is. Ajax en Steijn zijn al akkoord, overeenstemming met Sparta is niet nodig vanwege vaste afkoopsom.

0,0 Europese ervaring, nog nooit een NL (sub)top club gecoacht. En die man moet een Ajax dat diep in de modder steekt weer vlot gaan trekken? Voorronde Europa League verliezen en de schade is niet te overzien.

Ziek van.. En nu in slaap zien te komen..
+3/-0

 
1 jaar geleden
Echt heel erg dit! Wat zitten we aan de grond zeg. Zo lang nadenken over een trainer en dan kom je met deze nobody aanzetten. Kansloos!
Ik ben boos en verdrietig.
+2/-0

1 jaar geleden
Het zegt meer over Mislintat dan over Steijn.
Je kan mij niet wijsmaken dat hij Steijn kent.
En zijn profielschets kan direct de prullenbak in.
Ik heb zelf in de jeugd van Sparta gevoetbald dus na Ajax volg ik de club op de voet.
Steijn is de perfecte coach voor Sparta.
Ik zeg Sparta!
Zoals Ray Clarke de perfecte spits voor Sparta was.
+4/-0

1 jaar geleden
Gelukkig heeft ie ervaring met strijden tegen degradatie...zullen het nodig hebben...
+4/-0

 
1 jaar geleden
Heerlijk die humor. Of was je serieus??😜😱
+2/-0

1 jaar geleden
Ook hier weer een enorm afbreukrisico aanwezig. Het managen (want dat doe je feitelijk) van Ajax is heel iets anders dan lekker met Sparta bezig zijn. Ik snap zijn ambitie, maar weet waar je aan begint. Om toch bij Bayern te blijven, die hebben ook de nodige "fouten"gemaakt bij aanstellen van coaches. Kovacs mocht na 1.5 seizoen vertrekken. Laatstelijk nog Nagelsmann. Tussen die 2 zat wel een succesvolle trainer namelijk Flick (oud speler!). Ik doel hier ook op het feit dat zowel Kovacs als Nagelsmann ervaring hadden bij clubs die minder toneel/spanning/intrige hadden. Het vereist nogal wat om Ajax in deze periode te coachen/managen.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal