Transparent
Inloggen
Sluiten

'Menno Geelen wijst voorstel om algemeen directeur te worden af'

8 juni 2023 17:29 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Menno Geelen wijst voorstel om algemeen directeur te worden af"; image source: Pro Shots

Volgens onder meer De Telegraaf heeft Menno Geelen aangegeven niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax te willen worden. De huidig commercieel directeur was de droomkandidaat van de Raad van Commissarissen en heeft binnen de club en bij de sponsoren een groot draagvlak, maar is van mening dat een oud-speler van Ajax het boegbeeld van de club moet zijn.

Geelen heeft daarbij wel aangegeven als interim te willen fungeren als er op 1 augustus nog geen vervanger is van Edwin van der Sar, maar daarna wil hij weer in zijn rol als commercieel directeur terugkeren. Susan Lenderink en Maurits Hendriks hebben ook de ambitie niet om Van der Sar op te volgen, maar zij zijn voor de RvC ook nooit een serieuze optie geweest.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

geelen sar boegbeeld draagvlak hendriks lenderink maurits rvc sponsoren susan telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Nou ik zou dan voor Demy de Zeeuw gaan , als voetballer middelmaat. Maar zakelijke topper
+6/-0

4 maanden geleden
Menno moet gewoon lekker commerciele zaken blijven doen. Dan lijkt ie best goed te doen.
+4/-0

4 maanden geleden
Zeer professionele reactie en snapt het belang van de club.
+7/-0

4 maanden geleden
Vreemd dat het oud-speler moet zijn. Dat was het voor vdsar toch ook niet? Je beperkt je zo wel heel erg in je keuze en sorteert voor voor de volgende teleurstelling.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Klopt. In dat profiel houd je alleen opties als Blind, De Zeeuw, Maxwell en Seedorf over. Dat zijn namen met bestuurlijke / zakelijke ervaring.

Rijkaard en Litmanen zijn namen die tot de verbeelding spreken, maar hebben geen relevante ervaring. En laten we deze twee iconen alsjeblieft koesteren en voor altijd onbeschadigd laten.

Reiziger, Bogarde en Witschge zijn veldtrainers, geen bestuurders. Davids heeft in 2011 al kleur bekend, dat is geen optie meer. Kluivert heeft een belabberd track record, Bergkamp bleek te eigenwijs en frustreerde de organisatie. Als je Jonk terug haalt, moet je dat als hoofd jeugdopleiding doen. Jaap Stam behoeft geen nadere toelichting.

Tsja, wat houd je dan nog over? Gasten als Chivu, Finidi, Galasek en Kanu hebben na hun carrière ook niets in de richting van bestuurlijke taken uitgevoerd.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Mis je Van Basten hier niet ? Heeft ook al bij FIFA gezeten. Is niet de minste speler geweest.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Jonk gaat echt niet meer de jeugdopleiding doen. Dat is een trainer in hart en nieren.
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Grote complimenten, eindelijk iemand die weet waar zijn krachten liggen en zichzelf ondergeschikt maakt aan de club belangen. Deze man is een absolute topper op zijn vlak.

Als Ajax zijnde moet je het überhaupt ook niet willen. Zijn taken zijn de relaties met de sponsoren onderhouden, de marketing lijnen uitzetten en de mogelijkheden t.a.v. de begroting verder opvoeren. En dat doet hij in alle gevallen uitstekend. Maakt hij de stap en gaat het mis, dan ben je én je marketing topper kwijt én je AD. Dan raak je alleen maar verder van wal.

Ben vooral ook blij om te horen dat Maurits Hendriks geen ambities in de richting van AD heeft.
+8/-0

4 maanden geleden
Jordi Cruijff is geen oud speler van Ajax, maar moet wel gepolst worden en meteen door naar Wim Jonk, anders zou ik echt Ron Jans naar voren dragen, dit zou wel eens een sensatie kunnen worden, gepokt en gemazeld.
+6/-0

 
En un momento dado (geschorst)
4 maanden geleden
Van mij mag Ron Jans ook wel als trainer komen..
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boer boomen brobbey calavaro davev derk donnyfromthelittleriver forbs gaal godts gorter hag hato hendriks johanssen jong kiki maduro mikautadze mislintat pasveer ramaj rulli selectief steijn vos