Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB wil Steven Berghuis schorsen na incident tegen FC Twente

8 juni 2023 16:13 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB wil Steven Berghuis schorsen na incident tegen FC Twente; image source: Pro Shots

De KNVB heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel heeft verstuurd naar Steven Berghuis. De Ajacied heeft een voorstel ontvangen van een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, vanwege het maken van een slaande beweging na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente van vorige maand.

Volgens de aanklager betaald voetbal is het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal, omdat hij hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet brengt. In het schikkingsvoorstel wordt meegenomen dat de normaal gesproken international een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd.

Berghuis zal bij het accepteren van het voorstel drie duels moeten missen omdat hij al voor één duel is geschorst nadat hij tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. Tot maandag 12 juni heeft hij de tijd om te reageren op het voorstel.

Meer op KNVB.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis twente knvb aanklager schikkingsvoorstel schorsen diskrediet gedragscode geprovoceerd officials reglementen slaande voetbalsport voorbeeldfunctie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zo ver als ik kan bekijken mag een zgn supporter van alles uitslaan ik pleit Berghuis niet onschuldig , maar ga nou eens die gasten die van alles uitslaan eens aanpakken , ik geloof dat het bij Utrecht was dat Brobbey ook al van alles naar zijn hoofd geslingerd kreeg, hou nou eens op met supporters met fluwelen handschoenen aan te pakken.
+6/-2

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Te belachelijk voor woorden. Ik zou tot in de hoogste instanties dit gaan aanvechten. Hier heeft de KNVB geen sodemieter mee te maken. Het was buiten het stadion ver na de wedstrijd.
+5/-2

 
Waar in de regels staat dan dat de KNVB alleen straffen mag uitdelen als er iets ín een stadion gebeurt? En geldt dat dan ook voor eerdere schorsingen die zijn gegeven voor iets wat buiten een stadion is gebeurd?
+5/-2

 
1 jaar geleden
Je mag ook geen liedjes zingen op een feestje. Vertonghen en Viergever.
+3/-2

reactie verwijderd

1 jaar geleden
De KNVB wil weer eens het verkeerde voorbeeld stellen. Ik zou het sowieso niet accepteren. Laat het maar lekker voorkomen zou ik zeggen 🤔
+4/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou die One Love armband ook gelijk niet meer dragen. Zelf met een eigen initiatief komen dat daadwerkelijk iets bijdraagt aan tolerantie past veel beter bij de club als deug symbolisme als die armband.

In Qatar werd die keutel keihard weer terug de anus in geduwd uit angst voor een geel kaartje. "Stunning and brave".
+7/-1

1 jaar geleden
Belachelijke Aktie van de knvb
+4/-0

1 jaar geleden
Volgende keer weer tik uitdelen aan zo 'n clown. F#ck de knvb met hun rare acties en beleid.
+4/-1

1 jaar geleden
De volgende voegt aan zijn verwensingen toe: "sla me dan, dat mag je toch niet".
+4/-0

1 jaar geleden
Ik snap niet dat iedereen dit zo belachelijk vindt. Dit is gewoon geweldpleging, iemand met een voorbeeld functie. Slaat gewoon nergens op wat Berghuis doet. Eerst slaan, dan sorry. Zo werkt het gewoon niet. Je hebt gewoon je handen thuis te houden.
+4/-2

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wil jouw reactie wel eens zien als iemand je loopt te sarren.

Berghuis volgend seizoen aanvoerder en tot de hoogste instantie in beroep gaan. Rot op met die druiloren van de KNVB.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met andere woorden ..... mensen met een voorbeeldfunctie mag je straffeloos tot het bot beledigen en mensen die anoniem door het leven gaan hebben meer rechten want die mogen wel reageren.
Misschien een idee om het in de wet te laten opnemen?
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee natuurlijk niet. Geweld is voor niemand een optie. Noem mij een sukkel, maar ik vind het echt heel triest om die reacties hier te lezen. Blijkbaar vinden velen het gewoon heel normaal dat als iemand iets zegt, of loopt te zuigen, dat geweld een gerechtvaardigd antwoord is. Compleet idioot, echt. En ja, Berghuis heeft met zijn positie een voorbeeldfunctie, daar moet je je van (extra) bewust zijn. Krijgt ie ook genoeg geld voor.
+4/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Op de eerste plaats ik vind je geen sukkel, we verschillen alleen van mening en dat respecteer ik.
Wat had hij dan moeten doen?
"Foei jongen, dat is lelijk wat je zegt" moeten counteren?
En je laten beledigen omdat je genoeg geld verdiend dat doen ze op de wallen.
Als je iemand schoffeert waar dan ook dan kan je een klap verwachten.
Beroepsrisico.
Hij is toch geen hoer?
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst