Transparent
Inloggen
Sluiten

'Michael van Praag in nieuwe bestuursraad Ajax'

6 juni 2023 11:08 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Michael van Praag in nieuwe bestuursraad Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Michael van Praag samen met vier andere ereleden van Ajax de opdracht heeft gekregen om de nieuwe bestuursraad van Ajax te gaan vormen. Twee weken geleden werd bekend dat de huidige bestuursraad per 1 september opstapt vanwege een motie van wantrouwen na de kritiek om de Raad van Commissarissen voortaan een vergoeding te gaan geven.

Zaakwaarnemer Rob Jansen geeft in een reactie aan dat hij hoopt dat Van Praag kritisch kijkt. "Dit is een kans om de club Ajax genadeloos hard schoon te vegen", aldus Jansen. "Michael is een buitengewoon sympathieke en capabele man, maar moet dat loyale en empathische even van zich af zetten. Kies geen aardige, maar de juiste mensen."

De zaakwaarnemer heeft zelf wel ideeën welke mensen moeten worden aangesteld. "In mijn ogen zou Frank Rijkaard de ideale rvc-voorzitter zijn en Marco van Basten de perfecte commissaris technische zaken. Maak Jordi Cruijff technisch directeur en Dennis Bergkamp hoofd opleidingen en laat Winston Bogarde daarin met zijn mentaliteit een belangrijke rol spelen", zo geeft hij aan. "Met deze rugdekking zou Heitinga prima de Ajax-trainer kunnen zijn. Dit is een goed stel, hoor. Welke échte Ajacied zou dit nou niet toejuichen?"

Volgens Jansen moet het besef bij Van Praag komen dat het voetbal terug moet keren in de club. "Als je passanten op basis van data spelers laat kopen, sluit dan de hekken van Ajax. Stop er dan maar mee", zegt hij tot slot.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

praag bestuursraad michael jansen basten bergkamp bogarde ereleden heitinga hekken jordi kies motie rijkaard rugdekking rvc schoon slot sympathieke telegraaf toejuichen vegen wantrouwen winston

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Aldus Rob Jansen die eerder Feyenoord terug op de kaart zette met zijn fantastische technische beleidsadviezen en aankopen die hij mogelijk maakte.

In de kern heeft hij gelijk, Ajax zou m.i. ,zoals Bayern dat doet, rigoureus de boel moeten saneren en eerlijk ik geloof niet in die rare Duitser en Hockey bobo maar denk dat je met Keje Molenaar en Wim Jonk veel verder komt.

Als Rijkaard en Borgarde zich weer met de club zouden bemoeien hang ik de vlag uit! Maar nu even oppassen dat we nu niet doorslaan omdat de belangen van een zaakwaarnemer hem aanzetten tot een kritisch stukje in de altijd zo onpartijdige Televaag.

Hij heeft NIETS met Ajax en ALLES met zijn cliënten vanwege het financieel gewin wat hij hier uit kan halen.

Als er überhaupt nog echte Ajacieden bestaan melden die zich (gelijk onze Johan destijds) zelf aan de poort van de Arena en nemen daar de boel over.

Een kruiwagen als Rob Jansen of de Televaag hebben zij niet nodig want WZAWZDB!
+2/-2

4 maanden geleden
Dit lijkt me goed nieuws. De exit van wat mensen maakt denk de weg vrij voor wat andere personen. Bogarde, Cruijff, Rijkaard, van Basten en Bergkamp daarvan zijn er wellicht namen die eerst niet wilde en nu wel. Jonk en Reiziger kan daar ook wel aan toevoegen. Genoeg namen iig, ben benieuwd wat er deze kant op komt.
+6/-1

JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Nou als dit zou kunnen. Juich dit meteen toe. Hopelijk krijg van Praag het voor elkaar😇 Eerst moet de geloofwaardigheid en vertrouwen weer terugkomen. Heel belangrijk dit want het kan positief doorwerken op spelers die mogelijk dachten te willen vertrekken maar dan wel mogelijk willen verlengen. En het is goed voor oudspelers die enigzins wel wat voor Ajax wilde betekenen maar door de onrust er geen toekomst in zagen. Met een dergelijk plan kan Ajax eindelijk weer eens de goede richting uit. Laat maar gebeuren.
+3/-0

4 maanden geleden
Ja hoor! Dennis Bergkamp wat heeft die ooit toegevoegd bij Ajax als manager. Alleen maar geruzie en gezeur en was nergens verantwoordelijk voor. Marco van Basten heeft ook niet echt uitgeblonken in technische keuzes. Heitinga als ideale trainer afschilderen gaat ook best wel ver. Dit is niet selecteren op juiste mensen maar op vooroordelen en wie in de stal van Rob Jansen zitten!
+8/-0

 
JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Marco van Basten word denk ik ook een lastig verhaal. Het trainerschap ligt hem niet. Te minste alle rand gebeuren erom heen. Na eigen zeggen had hij zich daar aardig in vergist. Dat wist hij realistisch goed uit te leggen.

Echter juich ik het toe als hij maar ook Dennis Bergkamp op de een of andere manier weer betrokken worden bij de club. Ik zie ze niet snel meer in de praktijk iets doen maar mogelijk kunnen ze deel gaan uitmaken van een adviesgroep? Ik noem maar wat. Adviesgroep aankoopbeleid lijkt me geen overbodige luxe als we zien wat er afgelopen zomer is aangekocht. Zowel sportief als financieel heeft dat zijn negatieve uitwerking wel gehad.

Als je een topjeugdopleiding hebt waar elk jaar 1 a 2 speler van doorbreken en als doelstelling noteert aansluiting europese subtop, is het aankoopbeleid dermate slecht geweest dat het de bottleneck werd. Daar ligt wat mij betreft de hoogste prioriteit om dat gedeelte proffesioneler in te gaan richten.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Als Nederlandse voetballers en trainers iets van van Basten kunnen leren dan is het objectief kijken naar eigen prestaties en kunnen.
+6/-0

4 maanden geleden
Rob Jansen.... haha sinds wanneer krijgen die clowns een podium.
+6/-2

4 maanden geleden (gewijzigd)
Makkelijk scoren door gewoon wat populaire namen te noemen en verder geen rekening te houden met het feit of men deze functie wel kan en wil bekleden. En verder natuurlijk het klassieke voorbeeld van de oude man die tegen de wolken schreeuwt dat data evil is. Alsof er ergens een enorme computer staat die alle beslissingen maakt. Data is gewoon data. Een scout gebruikt ook data. Het lijkt mij een betere manier om een speler te selecteren dan puur op 'onderbuik' gevoel.

Lang verhaal kort: ik vind dat Rob de hekken mag sluiten. Stop er maar mee.
+8/-0

 
JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden (gewijzigd)
Data kan handig zijn omdat het kan helpen je beter te oriënteren? maar het maakt spelers niet beter. Daar heb je mensen voor nodig waaronder een goede veldtrainer en als het even kan een goede organisatie.

Verder zal het inderdaad nog een hele klus worden om een nieuwe bestuursraad te formeren die in staat is de balans met het voetbalgedeelte en zogenoemd coöperated beter te structureren, maar goed en omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is zal het wel weer even duren. Dan zijn we volgens mij zo weer een jaar verder. Gezien de huidige situatie komt dat niet fijn uit en dan hebben denk ik voetballers nog het minste geduld. We gaan het zien. Het is in ieder geval een plan want die bleek er niet meer te zijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Data , data , ; Rob Jansen ,hoe dom kun je zijn ..!
Alles is data ; of dat nu in je hoofd zit of in een computer ..alles is data ..!
Er zijn supporters die Bassey een goede voetballer vinden op basis van de data die in hun hoofd zit ..Need I say more ..?
+3/-1

 
JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Zeg dat wel. Hebben ze misschien de verkeerde data gebruikt? Of een AI er op losgelaten die achteraf Feyenoorder bleek te zijn? Je zou het bijna denken als je ziet dat een flink aantal gehaalde spelers gewoon tekort kwamen voor Ajax 1.

Zelf heb ik het afgrijselijke voetbalseizoen nog best aardig kunnen afsluiten nadat Heitinga Vos, Godts, en Hato speelminuten gunde. Dat voelde dan weer goed. Is de opleiding nog niet de weg kwijt. Zag je op zijn tijd weer herkenbaar voetbal waarbij de basistechniek vrij aardig onder controle bleek te zijn en andere dingen als de handelingssnelheid.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.361 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bergwijn bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj reiziger rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor volendam vos