Transparent
Inloggen
Sluiten

Rob Jansen: 'John Heitinga is door Sven Mislintat schoftering behandeld'

5 juni 2023 22:16 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Rob Jansen: "John Heitinga is door Sven Mislintat schoftering behandeld"; image source: Pro Shots

In een interview met De Telegraaf heeft Rob Jansen hard uitgehaald richting Sven Mislintat. Volgens de zaakwaarnemer van John Heitinga is zijn cliënt schoftering behandeld en wilde de Duitser vanaf het begin al van Heitinga af. "Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht. Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken", zo begint Jansen zijn relaas.

De zaakwaarnemer gaat verder: "Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen. Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend."

Mislintat zou er volgens Jansen bewust voor kiezen om niet te zien wat Heitinga wél heeft gepresteerd. "John kwam binnen na zeven Eredivisie-wedstrijden zonder zege. Zeven!", zo geeft hij aan. "Sommige spelers spraken niet eens meer met elkaar en de moraal was tot onder nul gezakt. Hij heeft de energie teruggebracht en is vanuit de Ajax-gedachte gaan herstructureren."

Jansen blijft dan ook achter zijn woorden staat dat Heitinga schofterig is behandeld. "We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld", zegt hij daarover. "Het dna van de club moest door hem worden bewaakt en daar waren de directie, rvc en Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het roerend mee eens. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars."

Heitinga had er geen probleem mee gehad als gezegd werd dat er een nieuwe hoofdtrainer kwam en hij de assistent zou worden. "John had hem nog een hand gegeven ook. John was bereid een stap terug te doen", aldus de zaakwaarnemer. "Nu heeft Mislintat een kind van de club tot na de competitie laten bungelen, terwijl John meerdere keren bij de directie om eerdere duidelijkheid heeft gevraagd. En dan zegt-ie met droge ogen dat Ajax Heitinga gaat helpen. Ja, naar de klote."

Jansen vraagt zich af welke vervangende functie dan kan worden aangeboden. "Algemeen directeur of hoofd opleidingen? Daar is hij niet geschikt voor en die ambitie heeft hij helemaal niet", reageert hij daarop. "Door één man, die wordt gesteund door chief sports officer Maurits Hendriks, loopt John volkomen onnodig een enorme carrièrebeschadiging op. John lag zogenaamd op pole position. Laat me niet lachen."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

heitinga mislintat jansen schoftering bewaakt bungelen carrierebeschadiging client dna eredivisie gerry gespard hamstra hendriks herstructureren huntelaar kind laars lapt maurits officer onderhoud opdonderen pole position relaas respectvol roerend rvc schofterig telegraaf teruggebracht vervangende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De volgende aanval is ingezet. John kind van de club, ja leuk maar dat is geen reden om iemand tot permanente hoofdtrainer te plaatsen. Hij was een interim. En je weet bij een wisseling van de wacht vallen er altijd slachtoffers. Daarnaast was er tactisch/technisch best wat aan te merken op John. Gewoon ergens bij een club in de luwte beginnen en kijken of hij kan groeien. Helaas heeft de gok, want dat was het wel verkeerd uit gepakt, voor zowel John als voor Ajax.
+8/-1

1 jaar geleden
Teruggebrachte energie ... ok. Hebben ze steeds voor de wedstrijd Red Bull gedronken ofzo? Zou die enorme concentratiedips na rust verklaren ...
+6/-1

1 jaar geleden
Als je John naar zijn visie vraagt krijg je toch het standaard riedeltje van 'aanvallend voetbal, druk zetten, achterin de boel dichthouden'... Dat is iedereens visie in theorie. John moet gewoon afgerekend worden op wat hij liet zien in de wedstrijden en dat is niet voldoende om de club uit het slop te trekken. Die 7 wedstrijden zijn leuk maar de enige verdienste daarin was dat hij een normale opstelling neerzette. Iets dat hij overigens later weer kwijtraakte door Alvarez achterin te zetten en steeds met Grillitsch op te komen dagen.
+10/-0

1 jaar geleden
Iedereen loopt over alles te klagen vooral die zgn zaakwaarnemers, ze hebben alleen maar hun eigen zaakjes voor ogen , hou nu eens op met zo lichtgeraakt te zijn dit is het leven , rollercoater bewegingen.
+8/-0

1 jaar geleden
De communicatie zal vast wel iets netter gekund hebben tussen Mislintat en Heitinga maar dat zou de uitkomst (een nieuwe trainer nodig) niet veranderen. Heitinga is op dit moment nog te licht om Ajax naar een hoger plan te sturen. In de toekomst zie ik hem wel graag weer trainer worden bij ons maar hij moet eerst meer ervaring op doen. En verder moeten zaakwaarnemers ook niet zo lopen zeuren en modder gooien in de media want het enige waar ze aan denken is hun eigen portemonee. Ik ben blij dat er wat veranderingen in gang gezet zijn zodat we het nieuwe seizoen hopelijk positief kunnen beginnen. De tijd voor Heitinga komt nog wel.
+5/-0

1 jaar geleden
Heitinga had nooit gevraagd, gepushd mogen worden voor deze job. Wat verwacht je nou van zo'n jonge vent die pas begonnen is met het vak. Vooraf wist je al dat dit karaktermoord zou zijn.
Had Reiziger destijds het stokje over laten nemen.
Dat je nu dit soort uitlatingen krijgt, was te verwachten.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hindsight is a bitch he....John had ook gewoon nee kunnen zeggen. Moeilijk maar nee is ook een antwoord. Beiden (Ajax directie en John) hebben de gok genomen en het liep dus niet goed af. Uithuilen en opnieuw beginnen. Rob Janssen moet niet zeiken, hij loopt al heel lang mee en kent het metier als geen ander.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Erg jammer van Reiziger(en Bogarde), die heeft Jong Ajax leuk laten voetballen, was een betere keuze geweest, maar ging niet door 1 deur met v.d. Sar. Die inmiddels ook vertrokken is. Er is een hoop kapot gemaakt iig, maar wellicht keren Bogarde en Reiziger nog eens terug.
+6/-0

1 jaar geleden
Ik was er niet bij dus kan niet oordelen. Zakenwaarnemers zijn vaak onbetrouwbaar, dat weet ik wel.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tot nu toe maakt Mislintat op mijn een goede indruk en legt alles kalm en duidelijk uit. Voor Heitinga zelf is het een beetje lullig maar we zijn wel een topsport bedrijf, en daar passen emoties van 'kind van de club' niet bij als het de resultaten van je eerste team belabberd zijn. Je kan zeggen dat hij de spelers niet heeft uitgezocht, dat hij zijn staf niet zelf mocht samenstellen, maar dan nog had hij de beste selectie van NL. Bij Jong Ajax heeft hij weinig laten zien en nu heeft hij het gewoon niet gebracht. Hij is er of niet klaar voor, of is niet goed genoeg om hoofdtrainer te zijn. Zo'n Jansen gaat nu even publiekelijk zijn klant beschermen en een TD afvallen zonder zijn klant realistisch van advies te voorzien. Een beetje kinderachtig en zeker onprofessioneel. Dat Mislintat op zijn eerste werkdag Heitinga vertrouwen geeft is niet meer dan normaal. Dat hij aan het einde van de rit de optelsom maakt en net als iedereen ziet dat het niet goed genoeg is voor Ajax, is logisch en correct.
+9/-1

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Rob Jansen dan heeft Sven het vanaf het begin goed gezien. Heitinga is niet geschikt om trainer van Ajax te zijn. Nu niet en nooit niet. Leuke trainer voor de subtop en dat is echt het maximum. Bij jong Ajax was hij ook echt niet zo goed. Zowel de directie als John zelf, met medeweten van diezelfde Jansen, hadden deze zet nooit moeten doen. En voor zo'n ervaren zaakwaarnemer meet hij zich een rol aan die nergens op slaat. Als hij zelf niet inziet dat Heitinga niet geschikt is, dan schort er ook iets bij het inzicht en kwaliteiten van Jansen.
+10/-1

1 jaar geleden
Dit gaat nu verder! Gelukkig gaan de ogen open! Van Praag moet opruimen ! Van Rijkaard tot Bogarde ik sta er helemaal achter!! Lees de plannen!!!!
+2/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Welke open deur gaat die Rob Jansen nog meer intrappen? Is hij nu inene de grote ziener? Wat een bal gehakt...
+4/-0

1 jaar geleden
Die Jansen, een omhooggevallen Kakkinees, profileert zich wel vaker als een zogenaamde voetbalkenner. Hij moet zijn stal van B-artiesten slijten.....gelukkig zijn we daar nu van afgestapt.
+5/-0

1 jaar geleden
Iedereen heeft het hier nu wel over ja hij is niet geschikt als hoofdtrainer, dat kan maar als er een afspraak is dat hij minimaal assistent-trainer zou worden wie er ook wordt aangesteld en je doet dat vervolgens niet dan is hij dus voorgelogen en die afspraak zal er mede voor hebben gezorgd dat hij het überhaupt gedaan heeft het seizoen afmaken.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst