Transparent
Inloggen
Sluiten

Freek Jansen: 'Een kunstgrastrainer die tussen de ijsberen traint ligt op poleposition bij Ajax'

5 juni 2023 20:43 - Voetbalpraat
Foto: Pro Shots

Freek Jansen: "Een kunstgrastrainer die tussen de ijsberen traint ligt op poleposition bij Ajax"; image source: Pro Shots

Maandagavond gaf Freek Jansen bij Voetbalpraat op ESPN aan dat Kjetil Knutsen op poleposition ligt om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De clubwatcher van Voetbal International begrijpt daar echter niets van. "Het is een Noorse kunstgrastrainer die ergens tussen de ijsberen een ploeg traint", aldus Jansen. "Hij heeft nog nooit een team getraind die op normaal gras speelt en ook nog nooit buiten Noorwegen een team heeft getraind. Dat moet dan de opvolger zijn?"

Jansen vindt het logisch dat er sprake is van gezondse scepsis. "Er is maar één topkandidaat en dat is Peter Bosz", zo gaf hij aan. "Als je om onbeduidende redenen Peter Bosz niet neemt is iemand als Pascal Jansen een prima trainer om naar Ajax te halen. "

Als Edwin van der Sar en MaNrc Overmars er nog hadden gezeten zou Ajax volgens de clubwatcher de gok op een buitenlander kunnen nemen. "Maar nu ligt de hele organisatie op zijn gat en heb je een Duitser aangetrokken die net twaalf dagen geleden begonnen is", zei hij daarover. "Dan haal je ook nog iemand uit het noorden van Noorwegen die van niets weet. Je geeft echt alles uit handen."
Tags

jansen ijsberen kunstgrastrainer poleposition bosz noorwegen buitenlander espn gezondse gras kjetil knutsen manrc overmars pascal sar scepsis topkandidaat voetbalpraat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Dat ongeneerde geplug van Herr Bosz. Hebben ze aandelen in die man of zo. Stop toch met het groter maken dan ie is. Want overal in de "top" afgeserveerd na initieel te verrassen met leuk voetbal. Uiteindelijk gaat het om winnen, prijzen pakken, CL voetbal, geld binnen schuiven. Daar heeft Bosz NOOIT kunnen overtuigen.
+7/-0

4 maanden geleden
En dat gaat Knutsen wel doen denk je?
Who's next, Pieter "the champ" de Jongh?
+2/-2

 
4 maanden geleden
Dat staat er toch niet, ik heb het alleen over Bosz en de opzichtige campagne die wordt gevoerd door het zgn journaille. De zgn Ajax kenners. Dat Ajax DNA gewauwel ook zoiets. Ten Hag had ook geen Ajax DNA. Wat dan wel de juiste/goede coach is voor Ajax. Geen idee, maar Bosz zeker niet.
+8/-3

 
4 maanden geleden
Wim Jonk, waarom horen we daar niks over?
+5/-0

 
4 maanden geleden
Goede vraag, goed gepresteerd bij Volendam maar toch hangt dat norse, kont tegen de krib gooien, een beetje aan hem. Ik denk dat hij met een juiste AD en meer vertrouwenspersonen het wel aan zou kunnen. Molenaar, Jordi, Schip, jongens die in hetzelfde JC kamp.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Heeft m.i. ook te maken dat als je Jonk wilt je Team Jonk er bij krijgt, minstens tien vertrouwelingen die ook weer op de loonlijst moeten en waarvoor huidig personeel het veld zou moeten ruimen.
+1/-0

4 maanden geleden
Peter Bosz geilneefjes,begint trieste vormen aan te nemen.
+6/-1

 
En un momento dado (geschorst)
4 maanden geleden (gewijzigd)
Last Bosz maar fijn naar PSV gaan, kunnen ze hem daar met kerst weer ontslaan.
+1/-0

4 maanden geleden
Dat gezegde van “poleposition” begint ook een eigen leven te leiden bij al die zogenaamde journalisten 🤔😞
+4/-0

 
4 maanden geleden
Dat 'ligt op poleposition' komt echt me strot uit. Is een keer verzonnen door een of andere debiel en nu lopen alle schapen elkaar na te blaten. Laat ze eens wat creatiever worden in hun woordgebruik. Anders zeg ik straks ook tegen mijn vrouw tijdens het avondeten: jij zit vandaag op pole position om de afwas te doen.
+5/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ken deze man niet goed genoeg om hier een mening over te vellen, maar dit lijkt me iets te dramatisch geschetst. Als ze bij hem uitkomen dan zal daar wel enige reden voor zijn. Wel vind ik dat Bosz inderdaad aangesteld had moeten worden. Ik kan jullie nu al op een briefje geven dat het 'hij wint nooit prijzen'-argument na 1 jaar PSV de prullenbak in kan. Wellicht al na 1 wedstrijd.
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Het geklaag van Jansen is te verklaren uit iets dat hij aan het begin van de uitzending zegt: Er lekt niks meer uit.

Een Duitse TD en een Noorse trainer met iig deels hun eigen vertrouwelingen in de organisatie en staf, hoe bereidt zullen die denken jullie zijn om te lekken naar Freekje Jansen en co?

Niet en daarom wil het journaille juist graag Nederlanders op sleutelposities hebben zodat ze insiders hebben die kunnen lekken.
+6/-0

 
4 maanden geleden
Het lijkt vergezocht maar toch geloof ik dat dit er wel degelijk mee te maken heeft.
+4/-0

4 maanden geleden
Het gezeur over Bosz moet nu maar eens klaar zijn. Hij heeft open aangegeven wel te willen maar Ajax is daar niet op in gegaan.
Ik zou zelf aan Jonk denken om die te polsen. Verder in NL wordt het een lastig verhaal, Slot of Jansen komen niet. En een buitenlandse trainer, zie ik toch niet zo zitten bij Ajax.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ron Jans of de trainer van Sparta?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Twee trainers die het absoluut goed hebben gedaan en misschien een kwaliteit hebben om juist een goede eenheid te creëren. Maar de clubs waar ze dat gedaan hebben is, voor mij, gevoelsmatig toch iets anders dan dat bij Ajax wordt verwacht. Maar je hebt zeker een punt.
+2/-0

4 maanden geleden
Knutsen knutselt vast iets in elkaar maar voor mij hoeft het niet zo nodig. Kom ook niet veel verder dan Jans maar vraag me af of hij het überhaupt zou doen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bergwijn bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos