Transparent
Inloggen
Sluiten

Kunstgras vanaf 2025/26 definitief verboden in Eredivisie en nieuwe verdeelsleutel mediagelden

5 juni 2023 16:25 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

Kunstgras vanaf 2025/26 definitief verboden in Eredivisie en nieuwe verdeelsleutel mediagelden; image source: Pro Shots

De Eredivisie CV meldt via de officiële kanalen dat de clubs uit de Eredivisie een akkoord hebben bereikt over enkele wijzigingen die plaats gaan vinden. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn alle clubs op het hoogste niveau verplicht om te beschikken over een hoogwaardig natuur- of hybridegrasveld. Vanaf komend seizoen zal er bovendien al een wedstrijdprotocol van kracht zijn waarin kwalitatieve eisen zijn opgenomen voor natuur-, hybride en kunstgrasvelden.

Met de start van het nieuwe mediacontract zal er een nieuwe verdeelsleutel komen in de Eredivisie die moet zorgen voor meer evenredigheid van de gelden. Daarnaast zijn de clubs die actief zijn in Europa van 2025 tot en met 2030 bereid om 3,75% van de Europese inkomsten af te staan aan de clubs die geen Europees voetbal spelen. Dit zorgt in combinatie met de mediaverdeelsleutel en de stijgende inkomsten van de UEFA versterkt dit de gehele competitie.

Ook de clubs in de Keuken Kampioen Divisie profiteren mee. Een deel van de UEFA Solidarity Payments, een afdracht van de Europese voetbalbond aan de clubs die geen Europees voetbal spelen, zal naar de clubs in de KKD gaan. Deze gelden worden besteed aan de verdere ontwikkelingen van de jeugdopleiding.

De Eredivisie CV zal daarnaast intensiever gaan samenwerken met de Coöperatie Eerste Divisie, terwijl het zich ook gaat richten op het faciliteren en het verder professionaliseren van de Vrouwen Eredivisie. Er komt ook een competitiebestuur betaald voetbal, zodat de Eredivisie ook zeggenschap krijgt over competitieaspecten.

Gesprekken over een nieuw mediacontract lopen nog. In tegenstelling tot berichten die eerder in de media zijn verschenen is er om die reden nog geen besluit genomen door de clubs, zo geeft de ECV aan.

Meer op Eredivisie CV
Tags

eredivisie verdeelsleutel mediacontract mediagelden natuur uefa verboden afdracht besteed competitieaspecten competitiebestuur cooperatie ecv evenredigheid hoogwaardig hybride hybridegrasveld intensiever kkd kunstgrasvelden kwalitatieve mediaverdeelsleutel payments professionaliseren solidarity stijgende wedstrijdprotocol zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Zal eens tijd worden dat die rommel verdwijnt ja. Mooi nog even geregeld, voordat Heracles de boel weer gaat vetoën.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj reiziger rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos