Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Het antwoord is simpel en strik Peter Bosz als trainer'

2 juni 2023 19:32 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wim Kieft: "Het antwoord is simpel en strik Peter Bosz als trainer"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column heeft ook Wim Kieft zijn mening gegeven over de huidige situatie binnen Ajax. Voor de voormalig spits is het duidelijk welke trainer aangesteld moet gaan worden. "Het antwoord is simpel en strik Peter Bosz als trainer", aldus Kieft. "Je hoeft echt geen uitvinder uit het buitenland te halen want het voetbal is allang uitgevonden."

Volgens Kieft staat Ajax momenteel als nooit tevoren in brand. "Op 3 juni zit de club zonder trainer, is de selectie nog lang niet rond en moet er een voorbereiding in elkaar gedraaid worden terwijl het kort dag is naar het nieuwe seizoen toe", zo geeft hij aan.

De oud-voetballer gaat verder: "Dramatisch hoe ze bij Ajax de club in ruim een jaar zo de vernieling in hebben geholpen en alle mensen, die verantwoordelijk waren voor het succes van afgelopen seizoenen, hebben zien vertrekken. Van Overmars tot Martinez, van Ten Hag tot Haller en van Van der Sar tot Antony."
Tags

kieft bosz antony brand column hag haller martinez overmars sar uitgevonden uitvinder vernieling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Kap nou is met dat Peter Bosz gebedel zeg. Ajax moet hem niet anders hadden ze hem al aangetrokken.
De man speelt kamikaze voetbal, word overal ontslagen en wint niks.
Door een klutsgoal van Viergever per ongeluk de finale gehaald in de EL. Gaat nergens over.
Haal die bondscoach van Denemarken op of ga voor Wim Jonk met Heitinga als assistent.
+9/-9

 
4 maanden geleden
Ik begrijp gedeeltelijk jouw reactie wel. Bosz is ook wel wat kamikaze en eigenlijk nergens geslaagd. Maar misschien hebben we nu op dit moment geen perfectie nodig, maar wel iemand die de gedachte van goed aanvallend voetbal terugbrengt, er moet weer met lef worden gevoetbald met de gedachte van Cruyff, jeugd moet de kans krijgen en we moeten weer vooruit. Als er op dit moment geen betere trainer beschikbaar is, dan is Bosz wellicht toch een serieuze optie. Wij zijn als Ajax in de Nederlandse competitie helaas zo beperkt, ervaren toptrainers zijn bijna een utopie helaas
+2/-0

 
4 maanden geleden
Kan iemand mij onderbouwen waarom Bosz serieus een droomkanidaat is voor velen?
+2/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat kan ik naar mijn inzicht wel.
Het enige minpuntje van Bosz wat onderhand een cliché begint te worden is dat hij nooit wat gewonnen heeft.
Frank de Boer is met Ajax 4 x kampioen geworden (wat zonder onbegrijpelijke wissels tegen de Graafschap er 5 hadden moeten zijn) en heeft daarna nooit meer wat gewonnen dus waarom zou Bosz dat niet kunnen?
Heeft Europees Ajax zelfs verder gebracht dan FdB.
Het voetbal was weer om aan te zien en des Ajax onder Bosz zijn bewind.
Heeft jeugdspelers ingepast (oa Dolberg, Onana).
Het belangrijkste voor de periode waar Ajax zich nu in begeeft vind ik dat hij rust uitstraalt.
Wanneer je de man hoort praten dan ga je er automatisch vanuit dat hij gelijk heeft ook al heeft hij het niet.
Hij doet geen gekke dingen en stelt geen gekke eisen.
Kent de Nederlandse cultuur en de Ajax cultuur.
Is slim genoeg om te weten wat de Ajaxsupporter wil en wat Ajax DNA is en zal uit eigen belang daar naar handelen, daar heeft een buitenlander maling aan.
Is minder passant dan een buitenlander.
Een buitenlander kan het niet schelen hoe ze in dat kleine landje Nederland over hem denken, niet goed dan ga ik toch weg met een zak geld.
Ik denk dat het bij Bosz anders ligt met Nederland als vaderland voor zijn familie en gezin.
Ik durf te zeggen dat onder Bosz de prestaties niet minder zullen zijn maar dat er wel meer rust en structuur komt en dat is wat Ajax op dit moment nodig heeft.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Bedankt voor je onderbouwing 👍
+3/-0

4 maanden geleden
Eens met Kieft. Geen idee wat buitenlandse coaches meer zouden kunnen, ook bij hen 0 garantie op prijzen. Zowieso slap om altijd maar over prijzen te zeuren, k ben blij als er weer organisatie staat en aantrekkelijk voetbal wordt gespeeld. Dat biedt Bosz!
+11/-4

 
4 maanden geleden
Precies, met een Scandinaviër ga je niet meer winnen dan met Bosz maar je neemt wel het risico dat er straks meer puinhoop is met een trainer (en TD) die onze cultuur niet kent.
Laat Bosz ook niets winnen komend seizoen maar dan staat er wel een structuur waar je verder op kan bouwen.
+2/-2

4 maanden geleden
Onze club in handen van onbekenden ! Kappen ermee ! Bosz welkom Misteltat weg wezen! Wie had er ooit van gehoord?!!
+3/-9

 
4 maanden geleden
Haha stel je voor dat we alleen maar mensen aannemen die we kennen. Scouten met het bord op schoot.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Dan krijg je dus Bergwijn en Brobbey voor een vermogen.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Toen bosz trainer werd van Ajax, was het in mijn ogen een Feyenoorder, maar hij heeft het best aardig gedaan. Dus Ajax op je cv is mijns inziens niet noodzakelijk.
+3/-0

JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Tegen beter weten in Peter Bosz maar halen. Kent de club en de tijd is zeer kort. Het lijkt mij onverstandig dat Mislintat al een elftal formeert terwijl de hoofdtrainer niet bekend is.
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben ook niet overtuigd van Bosz. Aardig gedaan bij Ajax met een goed elftal, maar ook te vaak met dichtgeknepen billen de verdediging zien spartelen onder zijn bewind. Dus inderdaad kamikaze voetbal en ik hou erg van aanvallend voetbal maar ook dat het achterin dicht zit.
Na Ajax heeft hij het ook nergens gemaakt en kan je niet zeggen dat we hem met overtuiging terug kunnen halen en garant staat voor succes. Hetzelfde geldt overigens ook voor Frank de Boer, fantastisch gedaan bij Ajax, maar ook daarna niks meer.
Misschien toch eens investeren in een goede buitenlandse trainer met aanvallend voetbal, maar bovenal een team kan smeden. Dat is ook een groot deel van een succes is dit seizoen maar weer eens gebleken.
+4/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het wel groten deels eens met je ik vind Bosz ook niets het is mijn opinie en die kan verkeerd zijn maar ik heb iets tegen een coach die niets wint ook al heeft hij de mogelijkheden die had hij bij Dortmund en die had hij bij Lyon ook, In verdediging van Frank de Boer kun je zeggen dat hij 4 keer kampioen geworden is met Ajax terwijl zijn spelers aldoor minder werden doordat al zijn goede spelers verkocht werden en er bijna niets voor terug kwam, je kan alleen zeggen dat hij verkeerde keuzes gemaakt heeft, Chrystal Palace is niets in Engeland Inter was een rotzooitje die gebruikte 3 trainers in dat jaar dat Frank daar was, hij deed het vrij aardig in de states en won daar 2 prijzen maar wordt ontslagen omdat hij 3 wedstrijden verliest en de club weer zijn beste spelers verkoopt , iedereen dicht altijd een hoop toe aan de coach maar je bent o zo afhankelijk van de spelers die je heb
+3/-1

 
JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Ik ben het hier wel mee eens maar het blijft ingewikkeld. Gaat Ajax op zeer korte termijn de gok tour op of zoeken ze het toch dichter bij huis..? En dan heeft Frank Rijkaard mijn voorkeur maar helaas schijnt het dat deze topper geen zin meer in het trainerschap heeft.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj reiziger rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos