Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sven Mislintat sprak al met meerdere kandidaten'

1 juni 2023 17:41 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Sven Mislintat sprak al met meerdere kandidaten"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS heeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat aangegeven dat hij al met meerdere kandidaten heeft gesproken om vanaf komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag te gaan in de Johan Cruijff ArenA. "Nu kunnen we dat intensiveren", aldus Mislintat, die verder niet op namen in wilde gaan.

Dat de naam van Peter Bosz wordt genoemd, snapt hij echter wel. "Ik heb met hem gewerkt bij Borussia Dortmund, met hem gesproken toen ik bij Stuttgart zat en Peter is al Ajax-trainer geweest. Dus ik begrijp dat je naar hem vraagt", zo gaf hij aan.

Meer op NOS.nl
Tags

mislintat arena bosz dortmund nos stuttgart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hou nou eens op met die Bosz, wint nooit iets en leert het ook niet als je de spelers er niet voor heb iets anders te spelen,Ik vind het maar niets om die ex Feyenoorders om Ajax te trainen.
+4/-5

 
1 jaar geleden
Bij welke club had Bosz wat kunnen winnen? Alleen Dortmund misschien, maar in Duitsland is Bayern (Recordmeister) het team die vrijwel altijd met de prijzen wegloopt. Leverkussen of Marseille zijn niet de teams die prijzen pakken. Bij Ajax kwam hij erg dichtbij bij het winnen van de EL. Zijn voetbalfilosofie past goed bij Ajax. Ten Hag (Utrecht, Twente, Graafschap) was ook geen Ajacied, maar presteerde toch goed. Van mij hoeven ze niet perse bij Ajax vandaan te komen. Ik weet nog goed op dit forum hoe blij iedereen was met Heitinga: een trainer met Ajax-DNA. Kind van de club. Net zoals van Basten. Maar dat pakte toch niet echt lekker uit. Waar kijken ze nu naar? Knutsen. Knutsen heeft alleen een landstitel gewonnen in Noorwegen. Daarnaast heeft hij een mooie prestatie neergezet in de EL tegen Roma (maar niet gewonnen).
+6/-1

 
Als je niets win dan kan je evenwel iets neerzetten en dat heeft Bosz ook nergens gedaan.
3 best wel grote clubs met potentie getraind na Ajax, 3x op het laatst op een totale desillusie uitgelopen met nederlaag na nederlaag en een spel waar geen touw meer aan vast te knopen was wat uiteindelijk resulteerde telkens in een onvermijdelijk ontslag.
Bij Ajax ook de voorronde CL verkloot, eerst een onoverbrugbare achterstand op Feyenoord opgelopen voor het ergens op ging lijken.
Wij waren bij Ajax Europees al vele jaren niks meer gewend maar zo goed waren Schalke en Lyon nou ook weer niet, en dat werd 2x bijna nog uit handen gegeven in de uitwedstrijden.
Bosz heeft nergens op niveau laten zien dat hij voor langere tijd een club stabiel kan laten presteren en langzaam naar een hoger niveau kan brengen.
En die kansen heeft hij inmiddels voldoende gehad.
Als Mislintat echt een man van data en statistieken is dan bestaat het niet dat hij nu bij Bosz uitkomt.
+7/-0

1 jaar geleden
“ Meerdere kandidaten…”. Dus volgens onze Sven zijn er verschillende top-coaches die het AJAX-niveau aankunnen, het AJAX DNA hebben en ook nog naar AJAX toe willen komen ..
Wat een weelde , wat een luxe , wat een glorieuze toekomst gloort er .. !
+2/-0

1 jaar geleden
Deze man lult ook maar wat joh, alsof Ajax kan kiezen uit een rijtje top trainers.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Hij heeft niets genoemd over toptrainers. Misschien heeft hij wel een belletje gedaan naar Guardiola, van Gaal, Ancelotti, maar denk van niet ;) Denk toch dat het een andere categorie kandidaten is. Wellicht heeft hij Nagelsmann wel gepolst, maar die zal heus nog wel andere aanbiedingen krijgen.
+2/-0

1 jaar geleden
Wim Jonk zou ik graag zien komen.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou dat geen slecht idee vinden, hij laat Volendam erg leuk voetballen. Met 5 punten meer was hij in het linkerrijtje terecht gekomen, OK met 9 punten minder was het nacompetitie. Met het budget van Volendam is het gewoon best netjes. Maar iets zegt me dat Mislintat er geen oren naar heeft en toch wat meer zekerheid wil(wat in de ogen van Mislintat meer zekerheid is) en gaat voor een naam. Een toptrainer zal niet komen, niet beschikbaar denk, misschien die bondscoach van Denemarken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, maar die vond het nog wel best zo zonder club. Die gaat het dus niet worden.
+1/-1

1 jaar geleden
Toch hoop ik dat er snel duidelijkheid komt.
+2/-0

1 jaar geleden
zijn allemaal maar geruchten,maak gewoon Tadic trainer
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal