Transparent
Inloggen
Sluiten

'Supporter van Twente riep niets racistisch, maar provoceerde Steven Berghuis wel'

1 juni 2023 11:22 - Tubantia.nl
Foto: Pro Shots

"Supporter van Twente riep niets racistisch, maar provoceerde Steven Berghuis wel"; image source: Pro Shots

Een woordvoerder van FC Twente heeft tegenover de Tubantia gezegd dat de fan die werd geslagen door Steven Berghuis niets racistisch geroepen zou hebben. In een gesprek met de clubleiding heeft hij aangegeven dat hij wel iets provocerend riep richting Berghuis zelf. Een anonieme getuige zei dat hij iets racistisch riep richting Brian Brobbey, maar volgens de fan zelf klopt dat niet.

FC Twente keurt af wat er na de wedstrijd is gebeurd. "Dit betreft zowel het roepen van de tekst als de reactie van Berghuis", zo geeft de club aan in een reactie. Over een mogelijke straf richting de eigen supporter wil het niets zeggen.

Meer op Tubantia.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis racistisch twente provoceerde brobbey provocerend tekst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Wij van wc eend....
Lekker onafhankelijk.
+4/-1

10 maanden geleden
De vraag blijft of Berghuis ook had geslagen als Ajax die dag kampioen was geworden of komt het uit frustratie.
Maar wat mij betreft had hij hem harder mogen raken.
Hij heeft een voorbeeldfunctie, dus mensen met een voorbeeldfunctie mag je tot op het bot beledigen en van alles toewensen?
Dat is dus geoorloofd?
Die supporter blijft een sukkeltje als het een kerel geweest was had hij niet weggekropen maar het hek overgestapt om terug te slaan.
Sowieso knap van Berghuis dat hij hem kon verstaan.
+5/-0

10 maanden geleden
FC Twente gaat onderzoeken of er daadwerkelijk iets racistisch heeft geroepen en vraagt het de bewuste supporter zelf. Die zegt dat hij dat niet heeft gedaan en FC Twente gooit dat in de media.....
Tja, voor wat het waard is.
Feyenoord gaat uitzoeken of het terecht kampioen is en vraagt het Slot. Ik zou niet eens de moeite nemen het te vragen en het gewoon roepen in de media !!
+6/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb niets racistisch gezegd, werd voor mijn bek geslagen, maar dien geen aanklacht in.
+4/-0

10 maanden geleden
Dus een woordvoerder van Twente negeert de woorden van een anonieme getuige, om een fan blind te geloven, vervolgens dit in de media te roepen. Ik was er niet bij, maar die woordvoerder van Twente weet het kennelijk wel allemaal heel goed. Knap.
+6/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.282 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn bestuursraad blumenkraft brobbey buitenom chico elsimao ewige feyenoord forbs gaaei gaaie godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk shogun sosa sparta sutalo taylor villa wingback