Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Mijn missie hier is bijna voltooid'

1 juni 2023 07:58 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Mijn missie hier is bijna voltooid"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Edson Álvarez aan dat de kans aanwezig is dat hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. "Maar met kansen in het voetbal kan het alle kanten op gaan. Helemaal met transfers telt uiteindelijk alleen de handtekening", aldus Álvarez. "Alles wat vooraf plaatsvindt is leuk en aardig, helemaal met alle geruchten, maar zolang een transfer niet rond is, heeft het niet zo veel zin om te speculeren."

De Mexicaan gaat verder: "Dat heb ik vorig jaar ook wel ervaren, toen Chelsea heel concreet was. Maar dat ketste af en dit seizoen speelde ik gewoon voor Ajax. Ik heb ook nog gewoon een doorlopend contract, dus voor mij is het afwachten wat er deze zomer gaat gebeuren. Ik ben er ook niet veel mee bezig."

Wel ziet Álvarez dit als een goed moment om te vertrekken uit Amsterdam. "Zonder Ajax tekort te doen, maar mijn missie hier is bijna voltooid. Ik heb het hier in de afgelopen vier jaar heel fijn gehad, en nog altijd voelt de club als thuis. Maar iedereen zal ook begrijpen dat ik hier veel heb bereikt. Ik heb met Ajax veel prijzen gewonnen, heb mezelf kunnen ontwikkelen, als speler en als mens, en veel uitdagingen overwonnen. Als topsporter voelt het goed om op een gegeven moment weer voor een nieuwe uitdaging te gaan, in een andere omgeving, andere competitie."

Meer op VI.nl
Tags

alvarez voltooid chelsea doorlopend overwonnen plaatsvindt topsporter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
"Als topsporter voelt het goed om op een gegeven moment weer voor een nieuwe uitdaging te gaan, in een andere omgeving, andere competitie."
En een veel hoger salaris want een voetbal carrière is kort en daarna wil zo lekker mogelijk kunnen leven.

Waarom vermelden voetballers dat nooit?
Dat is de reden en daar is niets mis mee en zeker niet voor iemand die van ver weg komt, ik zou het ook doen.
Met de zogenaamde ras-Ajacieden die hier hun opleiding gehad hebben en op zeer jonge leeftijd vertrekken heb ik meer moeite.
Zo'n de Ligt die nog 19 jaar moest worden toen hij zijn vertrekwens bij de leiding neerlegde heb ik meer moeite mee.
Geef de club eerst wat terug als dank voor de opleiding en de kans in het eerste.
Maar een Mexicaan die voor het geld naar Ajax kwam en voor meer geld weer vertrekt?
Zeg het gewoon man, je hebt het grootste gelijk van de wereld.
Je zal nooit naar een "andere omgeving en nieuwe uitdaging" gaan als je daar minder gaat verdienen want dan is er geen betere club dan Ajax.
+7/-0

 
4 maanden geleden
Is het heel anders als niet-voetballers, dus als werkenden. Die slijten toch vaak ook wel een paar werkgevers, zou er zelf ook niet aan moeten denken 40 jaar bij dezelfde baas te werken. Bij een overgang ga je er vaak toch wel financieel op voorruit en je doet hetzelfde werk voor meer geld. Denk dat het heel normaal is dat ze na een jaar of 4 weer eens wat anders willen, want hun voetbalcarriere is erg kort, pak m beet 16 jaar. Aan de andere kant cashen, dus financieel onafhankelijk worden is voor veel spelers denk erg belangrijk, want verder kennen de meeste voetballers niets anders dan voetballen, maar het valt idd op dat voetballers dat niet/nauwelijks benoemen.
+4/-0

4 maanden geleden
Wat was zijn missie dan? Ajax laten afglijden van een kampioen en CL subtopper naar vechten voor een Europa League play off plek? Hopelijk is het verkeerd vertaald maar ik moet zeggen dat zijn niveau en speelstijl ook totaal niet bij Ajax past. Ben blij met 20-30 miljoen voor deze stuntelaar.
+3/-7

 
JCdeBest (geschorst)
4 maanden geleden
Dat was nog niet eens zozeer hij. Des te meer wat er afgelopen zomer verkocht is en voor teruggehaald. Speciaal achterhoede maar ook Grillitsch en Luca schiet Ajax niks mee op
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj reiziger rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos