Transparent
Inloggen
Sluiten

'FC Twente start onderzoek naar uitlatingen richting Brian Brobbey'

31 mei 2023 11:47 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"FC Twente start onderzoek naar uitlatingen richting Brian Brobbey"; image source: Pro Shots

FC Twente is bezig om te onderzoeken of Brian Brobbey daadwerkelijk racistisch is bejegend na afloop van de wedstrijd van zondagmiddag. Dat meldt De Telegraaf. De club analyseert videobeelden en verwacht donderdag te weten of er een mogelijke dader in beeld is. Pas dan kan de club iets zeggen over mogelijke maatregelen.

Snel na de wedstrijd volgde er veel verbazing toen er beelden opdoken van Steven Berghuis die geslagen had richting een fan. Tubantia kwam met een verklaring dat dit een reactie was omdat Brobbey door de fan racistisch werd bejegend.

De politie kan niet zeggen of er aangiftes zijn gedaan tegen de supporter van FC Twente of tegen Berghuis, omdat het nooit uitspraken doet over individuele gevallen. Daarnaast weet de politie niet wie de betreffende supporter is.

De KNVB heeft in een reactie laten weten dat het nog niet weet of Berghuis gestraft kan worden. Binnen de bond wordt hier nog over gesproken en de verwachting is dat er volgende week duidelijkheid zal volgen.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey twente berghuis racistisch aangiftes dader knvb telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Zijn ze lekker snel mee daar, drie dagen nadat er duidelijk iets gebeurd is wordt er dan maar besloten een onderzoek te starten. Zo laat je direct al weten dat er weinig van het ónderzoek' te verwachten is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
De tekst in het bronartikel van de TG is dat ze NOG bezig zijn. Verder wordt er niks geschreven over wanneer ze begonnen zijn.

Los daarvan, het kan ook iemand zijn geweest die niet tijdens de wedstrijd in het stadion aanwezig was.
+3/-0

5 maanden geleden
In het kader van dit incident denk ik dat Berghuis de ideale aanvoerder is van Ajax voor de komende jaren. Los van wat hij voetballend kan is het een goed joch die staat voor zijn teamgenoten.
+6/-0

5 maanden geleden
Gebeurde buiten het stadion, is de knvb opeens het O.M?
+1/-1

 
5 maanden geleden
De KNVB kan Berghuis een schorsing opleggen obv hetzelfde artikel uit het reglement als bijvoorbeeld destijds met de liedjes van Vertonghen en later Viergever. De vraag is of ze het wel willen.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik ken Brobbey niet persoonlijk maar door eerdere interviews over dit onderwerp krijg ik de indruk dat hij hier niet op zit te wachten.
De beste remedie is, en naar mijn idee hanteert Brobbey dit, doodzwijgen en geen aandacht geven.
Net doen of je het niet gehoord hebt.
Dan blijkt het niet meer te zijn dan verspilde moeite.
Dat is echt waar Sylvana 😀.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom avila berghuis bergwijn bertjek brobbey derk donnyfromthelittleriver feyenoord forbs gaaei godts gorter johanssen mannsverk mikautadze mislintat ramaj rulli rvc salah sosa steijn sutalo tahirovic taylor twente volendam vos