Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook twee buitenlandse trainers in beeld bij Ajax'

30 mei 2023 22:46 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ook twee buitenlandse trainers in beeld bij Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat ook twee buitenlandse trainers in beeld zijn om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand en de Noorse trainer Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt zijn voor technisch directeur Sven Mislintat ook opties om vanaf komende zomer in de Johan Cruijff ArenA aan de slag te gaan.

Knutsen werd als trainer van de kampioen van Noorwegen uitgeroepen tot coach van het jaar. Hij liet vooral van zich spreken door anderhalf jaar geleden AS Roma met liefst 6-1 te vernederen in de groepsfase van de Europa League. Enkele maanden later wist de Italiaanse ploeg het toernooi te winnen. De afgelopen twee weken was de zaakwaarnemer van Knutsen al in Nederland, maar hij wil niet onthullen of hij met Mislintat heeft gesproken.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

knutsen mislintat arena glimt hjulmand kasper kjetil nederland noorwegen roma telegraaf vernederen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Bij de Telegraaf halen ze hun "nieuws" uit supportersfora :D
+4/-0

1 jaar geleden
Hjulmand, Knutsen of Bosz? Ik weet de keuze wel te maken. De club loopt leeg, er wordt een buitenlandse technisch directeur aangesteld. Ajax verliest langzamerhand het DNA. Om nu ook een buitenlandse trainer aan te stellen zonder ervaring op het hoogste niveau, zonder een band met Ajax, het is een (te) grote gok. Zoek een Nederlandse trainer, met voorkeur die de club kent of kies voor een absolute top-trainer. Ik ben er bang voor dat PSV doortastend is (net zoals dit seizoen) en ik vrees ervoor dat PSV binnen een week Bosz aanstelt als trainer en wij het moeten doen met een buitenlandse nobody.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb liever een talentvolle buitenlandse trainer dan Nederlandse middelmaat en middelmaat kun je Bosz m.i. toch wel noemen inmiddels. Ik verwacht niet dat hij kampioen wordt in het land van PSG of Bayern, maar wat hij daar liet zien is toch wel symptomatisch voor zijn visie op voetbal. Weinig (defensieve) structuur, vol op de aanval en de steun binnen de spelersgroep kwijtraken. Ook die succesvolle EL campagne was het meer geluk dan wijsheid dat we de finale haalden zoveel grote kansen dat de tegenstanders kregen.

Veel te veel hit or miss wedstrijden. De ene keer geweldig voetballen en dik winnen en de andere keer totaal kansloos verliezen.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Misschien heb je gelijk. Maar Schreuder werd ook gezien als een talentvolle trainer. Hij kreeg zelfs de credits van de prestaties onder Ten Hag (werd als het brein genoemd). Bosz heeft inderdaad een zeer aanvallende strategie en dat gaat soms in de verdediging mis. Maar afgelopen jaar heb ik helemaal geen aanvallend voetbal gezien en daarnaast was het ook nog eens gatenkaas in de verdediging. Bosz heeft geen prijzen gewonnen, hij heeft sinds Ajax eigenlijk ook geen teams getraind die daarvoor in aanmerking komen, dus dat weegt dan ook niet zo zwaar. Ik weet wel dat ik enorm heb genoten van het Ajax onder Bosz en dat ik er enorm van baalde dat hij weg ging. Oogstrelend voetbal, aanvallend, veel lef en niet onbelangrijk, een echt team. Verliezen in de finale van Manchester onder Mourinho was overigens geen schande. Tot nu toe wint elk team van Mourinho in de finale, een buitengewoon goede trainer. Bij Ajax loopt er genoeg talent rond, maar met alleen talent kom je er niet, dat is dit seizoen wel duidelijk geworden. Ik heb liever een ervaren trainer, een trainer die zijn fouten al heeft gemaakt bij andere clubs. Maar we gaan het zien. Hopelijk weet Mislintat ons allemaal te overtuigen met een paar gerichte aankopen en een trainer die er weer voetbal in krijgt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, je hebt nu als in de tijd van de JC revolutie Ajax DNA nodig om de club op te bouwen. Ik denk niet dat Bosz voor de langere termijn de juiste is, maa nu moet er inderdaad iemand voor de groep komen die Ajax weer als Ajax laat spelen. Om naast Mislintat ook nog een Ajax coach neer te zetten die de club, de cultuur en de speelstijl niet kent is een heel groot risico.
+3/-0

1 jaar geleden
De misplaatste gedweept met Bosz. Kijk nou eens objectief naar de carriere van hem. Het Ajax seizoen van hem wordt als een evangelie gezien terwijl we met veel kunst en vliegwerk wedstrijden wonnen in de EL. In de finale door de grote boze wolf Mourinho eenvoudig schaakmat werden gezet. Nationaal niets gewonnen ook. Nee dank u beleeft.
+6/-0

Hopelijk presenteren ze Bosz morgen bij Psv dan zijn wij eindelijk van deze bijna dagelijks terugkerende geruchten ellende af.
Ik zie dat wel zitten dat kamikaze voetbal in Eindhoven, de club die het counter en schijtbakken voetbal in Nederland heeft uitgevonden.
Hebben wij eindelijk ook eens zeeën van ruimte om in te voetballen als we tegen ze moeten.
En veder ja, het kan in mijn optiek bijna niet anders dat je momenteel bij een buitenlandse trainer uitkomt.
De enigste Nederlandse trainer die momenteel perfect bij Ajax zal passen is Slot maarja dat stadium zijn we voorbij om die nog te kunnen verleiden om de overstap te maken van onze aartsrivaal.
Die Knutsen hoor ik goeien verhalen over maar
Bodø/Glimt is natuurlijk geen Ajax.
Aan de andere kant, als je echt een goeie trainer bent dan maakt de grote van de club ook niet zoveel uit.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Bodø/Glimt is natuurlijk geen Ajax, maar dat was Utrecht ook niet toen Erik ten Hag kwam, of Vitesse (Koeman), om maar een andere trainer te noemen die bij Ajax landstitels heeft veroverd en ook een keer een degelijke prestatie neerlegde in de Champions League.

Bodø/Glimt was volgens mij nooit eerder kampioen van Noorwegen geweest voordat Knutsen kwam. Ze eindigden in 2018 als 11e, en vanaf zijn eerste volle seizoen heeft hij ervoor gezorgd dat ze eindigden als 2e, 1e, 1e, en 2e, en nu staan ze met wat afstand weer op de 1e plek.

Dat klinkt wel goed qua resultaten, maar met wat voor spel? Als iemand dat weet zou ik het graag weten.

Bosz heeft nogal onindrukwekkende resultaten behaald na zijn periode bij Ajax. Wat in zijn voordeel spreekt is dat hij ervoor zorgde dat Ajax in ieder geval met lef en durf aanviel, wat nou een enorm zwak punt is bij het huidige Ajax (eindeloos gebrei achterin, ook een probleem in de latere jaren met Frank de Boer). Daarentegen is de verdediging ook enorm zwak nu, en dat zie ik met hem niet ineens veel beter worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom is Jonk geen optie als trainer? Of anders voor een andere functie?
+9/-1

1 jaar geleden
Ik zie ook het liefste Wim Jonk terug komen.
+4/-0

1 jaar geleden
Waarom zou je moeilijk doen als t makkelijk kan? Ze kennen Ajax niet, spreken de taal niet.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Ze kennen de taal niet? Welke taal denk je dat er op de training gesproken wordt? De tijd dat de voertaal Nederlands was is al heel lang voorbij. Maar los van dat, als er 1 volk is dat de Nederlandse taal snel machtig is, dan zijn het de Scandinaviërs wel.
+6/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kelvin de lang is als hoofd scouting overgestapt van Manchester City naar Ajax. Pep Guardioala lijkt mij de volgende juiste keuze als hoofdtrainer. Nooit geschoten is altijd mis dus gewoon proberen. Pep kost weliswaar 20 miljoen euro aan salaris per jaar maar voor het goede doel wil hij het mogelijk voor de helft doen. De man is financieel al lang binnen en het goede doel is dat hij het vast en zeker een uitdaging vind om alles wat Johan Cruijff nagelaten heeft weer recht te zetten bij Ajax omdat het vanuit de kern aanzienlijk scheef staat.

Pep is volgens de Cruijffiaanse methode opgeleid in Barcelona. Veel meer uitleg is niet nodig dan dat Manchester City volgens die vereisten voetbalt. Ajax is dat grotendeels kwijtgeraakt door onder meer verkeerde trainers en spelers aan te trekken. De jeugd minder kansen te geven t/m slordige balaannames, passes, keuzes etc... De lijst van erfenissen en andere tekortkomingen is lang.

Met Pep kunnen meteen een reeks van gehaalde spelers verkocht worden omdat ze qua basisvaardigheden niet meekunnen. Dat scheelt alweer een hoop geld. Uiteindelijk terug naar de basis dus en dan is Pep een uitstekende keuze. Als je het zo bekijkt is 20 of 10 miljoen euro zo duur nog niet als je bedenkt dat met een andere onbekende hoofdtrainer, en het mogelijk halen van meer te dure spelers die het niveau niet aankunnen, een nog veel duurder verhaal. Zie maar wat er dit seizoen gebeurt is. Dus Ajax kom er maar in. Dit is een plan voor de langere termijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
De elftallen van Pep zijn ook megaduur. Honderden miljoenen voor zowel Barca als Bayern. Om tot het City van nu te komen is meer dan 1,5 miljard er doorheen gejaagd.

Dat Pep een wonderdokter is met eigen jeugd is een mythe. Als wij een elftal met eigen jeugd hadden gecoached waarbij die eigen jeugd bestond uit Pique, Busquets, Xavi, Iniesta en Messi in hun topjaren dan zouden wij ook bekend staan als toptrainer. Zijn voorgangers hadden het zware werk van het inpassen al gedaan.
+1/-0

 
Nog los van het feit dat Ajax én geen 10 miljoen salaris gaat betalen én hij niet meer dan de helft van zijn huidige loon in gaat leveren om in de Eredivisie rond te gaan lopen.

Verwachten dat Guardiola even afziet van 10 miljoen per jaar 'vanwege het goede doel' :I
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee precies. Ajax geeft liever zijn geld uit zonder visie of plan. Koopt liever voor tientallen miljoenen spelers in die niet bij het niveau en/of speelstijl passen. Bepaalde kwaliteiten missen en op de bank belanden. Zo doen we dat.

Omdat op dergelijke wijze sportieve successen uitblijven en tientallen miljoenen verdampen noemen we voor het gemak maar een tussenjaar. Sterker nog. We verdedigen het beleid gewoon. Middels wat gezapige filmpjes geven we de supporters het idee dat het allemaal wel meevalt.

Enfin, met de CL finale gaan we weer zien op welke wijze een goede rondo word gespeeld. Hoe je de bal uit de lucht pluk met je voet of op de borst aanneemt. Op het juiste vertrekt, of op het juiste moment meegeeft etc.. En dan gaf Manchester City met de halve finale al een demonstratie. Niet alleen omdat het allemaal dure spelers zijn maar gewoon omdat de hoofdtrainer weet wat hij wil zien op het veld.
+1/-0

 
Wil je nu werkelijk serieus opnieuw de discussie starten om 10 of 20 miljoen per jaar aan Guardiola te betalen? Net zoals je eerder ook al aangaf dat Ajax gefaald had door Gravenberch geen jaarsalaris van 10 miljoen te geven?

Ajax geeft dit seizoen bijna 120 miljoen euro uit aan salarissen. Hierin zijn alle personeelsleden opgenomen. Verwacht je dan serieus dat er dan 10 miljoen (eerder pleitte je zelfs voor 20 miljoen :I) per jaar gegeven gaat worden aan een trainer of een speler? Dat is een extreme spoedcursus van een club in de vernieling hebben.

Mee willen doen met de Europese top qua uitgaven, maar bij lange na niet in de buurt komen van de inkomsten. Waanzin, anders kan ik het niet omschrijven.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nee dat snap ik ook wel. @Sjakie had al een berekening getoond dat het veel geld kost. Had Ajax bijvoorbeeld Pep afgelopen zomer weten te strikken kun je geen Bergwijn kopen. Of wel en laat je Sanchez en Bassey niet overkomen voor plusminus 30 miljoen exclusief salarissen. Dan compenseer je de komst van Pep op die manier.

En dan was Pep toch al liever met Hato en Vos aan de slag gegaan omdat hun basisvaardigheden beter zijn dan twee laatst genoemde bankzitters.
+1/-0

 
Het is totaal niet realistisch dat Ajax zulke bedragen gaat betalen. Hoe moeilijk moet het zijn? :I
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vraag ik me dus af. Als Pep voor de helft zou willen komen omdat hij Cruijff als vriend altijd hoog in het vaandel had en daarbij ooit gezegd heeft Ajax als een mogelijkheid te zien om als coach aan de slag te gaan, zie ik het probleem niet om een poging te wagen.

Je moet hem dan natuurlijk wel een realistisch plan voorleggen en een uitdaging word. Ajax was namelijk op missie door aansluiting te vinden met Europese subtop. Daarbij zijn er minder financiële middelen voor handen en is een belangrijk onderdeel jeugd inpassen en beter maken. Naast meedenken voor gerichte aankopen die wel directe versterkingen zijn. Die twee dingen kun je gerust aan Pep overlaten. De man ziet namelijk meteen wie geschikt is voor het niveau waar hij naar toe wil, en wie niet.
+1/-1

 
Al vaak zat gezegd dat je de realiteit echt volledig kwijt bent als je én werkelijk denkt dat dit soort trainers naar Ajax willen komen én dat Ajax salarissen gaat geven van 10+ miljoen per jaar.

Hij is nu manager van de momenteel beste ploeg in Europa. Nee, daar zal hij inderdaad dolgraag wegwillen om naar de Mickey Mouse competitie te verhuizen :D Hoe krijg je het in hemelsnaam iedere keer verzonnen.
+2/-0

1 jaar geleden
Kasper Hjulmand die eerder het altijd ambitieuze FSV Mainz 05 naar grote hoogte bracht in een eigen en Europese competitie. Of nee....toch niet. Van buiten is niet beter....Jonk....en Keje Molenaar als voorzitter en zoals Johan Derksen al opperde...kennelijk hebben ze bij Ajax iets tegen deze twee want het ligt zo voor de hand dat dit de beste oplossing is dat het langzaam wel heel raar wordt dat "ze" wanhopig blijven zoeken naar een exoot die.....veel geld gaat verbrassen, Ajax niet kent en ons verder het dal in schopt.
+4/-0

1 jaar geleden
Kunnen mensen stoppen met papegaaien uit de media wat beteft Bosz.
Deze man komt gekukkig niet, anders was die er al geweest.
Bosz: ontslag Dortmund, Ontslag Leverkussen, ontslag Lyon, nooit wat gewonnen.
Bij Ajax met sterk team geen prijs.
EL finale gehaald door bizar veel geluk in Lyon en bij Schalke.
EL finale kinderlijk eenvoudig verloren.
+5/-1

 
1 jaar geleden
"EL finale kinderlijk eenvoudig verloren."

Ben het voor de rest wel met je eens, maar als dit het criterium is dan is Slot ook een waardeloze trainer.
+1/-2


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst