Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Edwin van der Sar stapt op bij Ajax

30 mei 2023 09:32 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Edwin van der Sar stapt op bij Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax het nieuws bevestigd dat Edwin van der Sar opstapt bij Ajax. Per 1 juni 2023 draagt hij zijn taken over aan de overige directieleden. De Raad van Commissarissen heeft wel gevraagd of de voormalig doelman formeel tot 1 augustus wil aanblijven om zo te kunnen zorgen voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

In een reactie geeft Edwin van der Sar aan dat hij na bijna elf jaar in de directie op is. "We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd", zo geeft hij aan. "Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

Raad van Commissarissen-voorzitter Pier Eringa geeft aan dat de RvC wilde dat Van der Sar zou blijven. "Maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren", zegt hij daarover. "Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen."

Meer op Ajax.nl




Tags

sar overdracht aanblijven dossiers eringa formeel ontmoet pier representatief rvc samengewerkt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


JeroenE (geschorst)
10 maanden geleden
Mensen die denken dat hierna ineens alles zal verbeteren hebben het mis. Het is nog steeds 1 grote bende.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Nou dit is wel een grote stap de goede kant op.
+4/-0

 
JeroenE (geschorst)
10 maanden geleden
Zeg je dat ook als Maurits Hendriks het straks voor het zeggen heeft??
Of gaan ze voor Jordi Cruijff? Of toch Menno Geelen?
+4/-1

 
 
10 maanden geleden
Als die Hockey vent het overneemt dan kom je van de regen in de drup, of nog erger.
Hoppelijk Jordi Cruyff.
+5/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet niet waarom het belangrijk is dat hockey genoemd word.

Bij AZ staat een honkballer aan het roer en daar gaat het toch niet bepaald onaardig.
+6/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden
Ze hebben al lang aangegeven dat Menno Geelen de opvolger wordt van vd Sar.
We moeten dus niet op zoek naar een nieuwe AD, we moeten op zoek naar een nieuwe commercieel directeur.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat is helemaal nergens aangegeven. Alleen dat Ajax hem als optie ziet om op termijn als algemeen directeur aan de slag te gaan.
+1/-2

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden
Ze noemen specifiek Geelen. En niet "iemand".
+2/-0

 
10 maanden geleden
Wie is 'ze'? Door Ajax is helemaal iets hierover gezegd. Er is alleen een artikel in het AD verschenen een tijdje terug waarin stond dat Menno Geelen werd gezien als een toekomstige algemeen directeur.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Niet het AD, maar clubwatcher Freek Jansen van de VI, naar aanleiding van het vrijgeven van de profielschets voor die functie door Ajax.

https://ajaxfanzone.nl/2023/05/30/ajax-deelt-profielschets-opvolger-van-der-sar-blind-en-cruijff-genoemd/link

Maar op zich heb je wel een punt; om eenzijdige beeldvorming tegen te gaan zouden mensen media zoals internet links moeten laten liggen. Dat zou beter zijn. En niet alleen voor Ajax, maar voor de hele wereld ;-)
+1/-0

10 maanden geleden
Een andere optie was er inderdaad niet meer. Het ga je goed Edwin.Veel highs, maar zeker de laatste periode heel veel lows. Geniet samen met je vrouw van het leven, dat is velen malen belangrijker uiteindelijk.
+6/-0

10 maanden geleden
Het beste nieuws van het seizoen. Eindelijk verlost van deze slapjanus als directeur zonder visie.
+5/-3

 
10 maanden geleden
Dat is ook wat overdreven. In grote lijnen heeft Sar het degelijk gedaan. Alleen kreeg de man als AD per abuis functie TD er tijdelijk bij door vertrek Overmars. Dat bleek een brug te ver. Sar was ongeschikt voor die rol. Huurde daardoor maar een zaakwaarnemer in waardoor het volgens mij de slechtste aankoopzomer werd aller tijden
+1/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
"Huurde daardoor maar een zaakwaarnemer",

Hoe wéét je dat nou. Voor hetzelfde geldt heeft Schreuder geprobeerd een coupe te plegen (omdat hij niet aan spelers kreeg wat hij gevraagd had), en heeft Schreuder die zaakwaarnemer daar aan tafel gezet. Je weet dat toch helemaal niet?

Overigens is het zo (volgens de beeldvormende media) dat Huntelaar en Hamstra de ruimte moesten verlaten zodra het over transfers ging, en Danny Blind telefonisch werd geraadpleegd (op dat moment al heel lang niet meer in functie bij Ajax).

https://ajax.supporters.nl/nieuws/artikel/51869/Danny-Blind-had-belangrijke-rol-in-transferbeleid-van-Ajax-afgelopen-zomerlink

Denk je nu niet dat vd Sar een andere zaakwaarnemer had ingehuurd als die van Schreuder en Tadic? Hoeveel zaakwaarnemers denk je dat vd Sar kent, die man zit al 40 jaar in de voetballerij.

Zolang figuren die niet eens in dienst zijn van Ajax, zoals Dany Blind, menen te vinden dat ze invloed moeten hebben op het beleid van Ajax, kun je elke favo persoon neerzetten als directeur maar gaat er nóóit wat veranderen. Sluit eerst de gelederen maar eens en neem gewoon afscheid van al dat soort externe figuren die vinden dat ze macht hebben bij Ajax.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Omdat dat destijds bij ESPN en Rondo na buiten kwam. En dan weten we inderdaad niet alles. Ik kan me nog wel een persconferentie van Schreuder herinneren waar hij op getergde wijze vertelde dat de mensen geen flauw idee hadden wat het voor chaos was tijdens de transferwindow. Volgens Schreuder was het dan ook heel normaal dat ze een zaakwaarnemers er bij betrokken hadden.

Aangaande Danny Blind klopt trouwens. Danny vertelde een paar week geleden overigens dat hij de laatste anderhalf jaar als RVC lid Voetbalzaken niks meer deed bij Ajax omdat hij Oranje er bij deed na goedkeuring van de RVC. Ik vind dat maar een vreemde gang van zaken.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden
Rondo 🙄

Wat een speculatief programma is dat zeg. Ook nog eens geleid door een rancuneuze Jack v Gelder met een zo mogelijk nóg rancuneuzere Ruud Gullit als tafelheer. Aangevuld met een Youri Mulder die überhaupt geen inside informatie heeft over Ajax.
+1/-0

 
10 maanden geleden
niets overdreven aan. Het succes is aan Overmars te danken en niet aan van der Sar. Vanaf het moment dat Overmars vertrok is het volledig ingestort. Meer bewijs heb je niet nodig.
+4/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zo eenvoudig is het niet.

Je kunt namelijk ook stellen dat Overmars zo goed kon werken omdát vd Sar boven hem zat. Voorlopig heeft Antwerpen nog geen spelers verkocht voor 50-80 miljoen euro en doen ze het met de Janssens en Ekkelenkampen van deze wereld.
+1/-0

10 maanden geleden
Mooi zo. Deze man hield alles tegen en is zwaar door de man gevallen na Overmars zijn vertrek. Liften mee op Overmars zijn kunnen.
Nu Jonk aantrekken met Heitinga als assistent!
+4/-4

10 maanden geleden
Mooi zo, een vertrek zonder verdere beschadiging voor mijn jeugdheld. Heeft uitstekend werk verricht m.b.t. de ECA. De komst van de Conference League, waar Sar zich hard voor heeft gemaakt, is de directe oorzaak dat Nederland zijn 2e CL plek terug gaat krijgen. Als Algemeen Directeur schoot hij echter op belangrijke momenten behoorlijk tekort. Dat heeft Overmars (mijn andere jeugdheld) lang weten te verbloemen. Maar op eigen benen zakte hij dan toch definitief door het ijs Ik hoop voor Edwin dat hij een mooie functie bij de UEFA kan bemachtigen, zoals Van Praag in het verleden. Daar lijkt veel meer zijn kracht te liggen.

Wat Ajax betreft, opent dit een aantal deuren die tot nu toe dicht leken. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan Bosz (hoofdcoach) en Jonk (Hoofd Jeugdopleiding?). Het vertrek van Sar schept bovendien ruimte om Jordi Cruijff aan te stellen als Algemeen Directeur. Zodat we nu eindelijk eens echt v voor de Cruijff filosofie kunnen gaan. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er in de zomermaanden verder nog gaat gebeuren.
+6/-0

 
10 maanden geleden
"Wat Ajax betreft, opent dit een aantal deuren die tot nu toe dicht leken".
Dat is toch bizar?
Je hebt gelijk helaas.
V d Sar was voor v d Sar belangrijker dan Ajax.
Of Bosz of anderen nu wel of niet de juiste persoon waren voor Ajax ze kwamen niet omdat een rancuneuze oud keeper niet met ze door één deur kon en daardoor puur voor eigen belang het tegenhield.
+3/-0

10 maanden geleden
Edwin zal ongetwijfeld wat steken hebben laten vallen, maar de slechte resultaten zijn niet hem aan te rekenen lijkt mij. De aankopen van afgelopen seizoen waren simpelweg waardeloos. Als je 2 (potentiele) links backs aantrekt voor +/- 30 miljoen en beide worden in de rangorder ingehaald door een jeugdspeler, dan ben je echt waardeloos bezig. Om nog maar te zwijgen over het aantrekken van een extra linksbuiten, terwijl je geen rechtsbuiten in je selectie hebt.
Tel daarbij nog op dat een stofzuiger als Alvarez wordt gebombardeerd tot opbouwer en de chaos is compleet. Op deze manier is je selectie gewoon niet goed genoeg voor een Top 3. We hebben in 8 wedstrijden tegen de 4 clubs uit de top 5 maar 3 puntjes gehaald. Ofwel, we waren gewoon echt niet goed genoeg en mogen nog blij zijn met plek 3.
+7/-2

 
10 maanden geleden
Na Overmars was er geen TD meer. Wie heeft er dan zijn handtekening gezet onder het aankoopbeleid van het afgelopen seizoen? Lijkt mij dat alleen de AD dat kan.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hij was volledig verantwoordelijk voor de aankopen.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
10 maanden geleden
Nee.

Uiteindelijk is dat Rutte of Alexander.
En als je dat niet met me eens bent betekent het dat je vind dat er verschillende bestuurs lagen zijn.

Vd Sar heeft al gezegd dat hij alleen bij de grotere transferzaken "enigszins" betrokken is geweest.

Dus nee.
+1/-0

10 maanden geleden
Dank Edwin. Deel van je leven gegeven voor deze schitterende club terwijl je het niet eens had hoeven doen. Ajax zijn gezicht terug gegeven, ook letterlijk. Jammer dat de laatste tijd zo klote ging, maar over het algemeen echt keurig gedaan.
Nu hopen dat iemand met voetbal gogme er voor terug komt en niet een of andere complete nono die er alleen zit voor zijn imago.
+6/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Wat heeft hij keurig gedaan?
Er is niet één dossier dat hij naar behoren heeft afgerond en sinds hij op eigen benen staat zijn we van het Bayern Munchen van Nederland naar het lachertje van Nederland afgegleden.
En hij had het inderdaad niet hoeven doen maar voor een salaris plus premies waarmee hij in 2 jaar meer verdiende dan onze premier in de ruim 12 jaar waar onze premier de boel heeft mogen verkloten vergoed veel.
Of zou hij het alleen uit liefde voor Ajax hebben gedaan en zijn salaris en premies teruggestort hebben?
+4/-1

10 maanden geleden
Dit was natuurlijk onvermijdelijk.
Maar wat nu?
Er is een nieuwe Duitse TD die de kern van Ajax zeker nog niet kent. Hij heeft een hulpje aan Huntelaar.
Er is nog geen trainer vastgelegd voor komend(e) seizoen(en) maar er worden wel al spelers gehaald, dat rijmt in mijn optiek niet helemaal. Er moet een trainer zijn die daar medezeggenschap in heeft. Zelfs qua namen voor een trainer is het stil.
Raad van bestuur is opgestapt.
Leden van de technische staf vertrokken en ook uit de jeugdopleiding mensen vertrokken.
Dit gaat nog een hele kluif worden om vlot te trekken...
+1/-0

10 maanden geleden
Keje Molenaar en Wim Jonk al gesignaleerd?
+3/-1

 
10 maanden geleden
Ik hoop op Jordi, maar vraag is of die wil. Aangezien die RvC meneer en de aankondiging suggereert dat er een opvolger binnen 1-2 maanden rondloopt... vraag ik me af of dit een spontane ingeving van vd Sar was ("een van Nistelrooitje";) of dat ie richting de uitgang geduwd is.
+2/-0

10 maanden geleden
Weer iemand weg. Eens zien wie hier en in de media het volgende kop van jut gaat worden, aangezien favoriete zondebokken, Schreuder, Blind, Hamstra en Van der Sar nu weg zijn.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Tadic, ondanks dat hij opnieuw MVP in de Eredivisie is. Zelfs boven Simons.
+3/-0

10 maanden geleden
Edwin bedankt! Voor mij ben en blijf je een grote Ajacied!
+3/-3

10 maanden geleden
Jammer. Ik vond vd Sar een mooi uithangbord voor Ajax. Volgens mij ook iemand die intern echt wel waardering genoot. Het voeren van technisch beleid moet je niet aan hem overlaten maar nu er een nieuwe technische man is had hij zich weer op het totaal kunnen richten.
Voor alles heb ik bij vd Sar ondanks zijn minpunten altijd het gevoel gehad dat hij er voor Ajax zat en niet zozeer voor zichzelf. Hopelijk krijgen we nu niet weer een of ander omhoog gevallen zakenmannetje als voorzitter
+4/-3

10 maanden geleden
Fantastisch nieuws mits we de juiste opvolger aanstellen natuurlijk, Molenaar om Jordi of van 't Schip in te werken. Doorpakken nu.
+2/-0

10 maanden geleden
Misschien beter zo met respect voor alles wat vd Sar wel goed gedaan heeft. Nu doorpakken met Bosz, Cruijff en Bogarde!
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.282 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn bestuursraad blumenkraft brobbey buitenom chico elsimao ewige feyenoord forbs gaaei gaaie godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk shogun sosa sparta sutalo taylor villa wingback