Transparent
Inloggen
Sluiten

Heitinga: "Vanuit achteruit willen we voetballen, maar we maken veel persoonlijke foutjes"

28 mei 2023 17:29

Pascal Kamperman sprak John Heitinga na de wedstrijd en vroeg hem of de laatste wedstrijd alles zei over dit seizoen. Heitinga hierover: “De realiteit is Europa League, dat is pijnlijk na de successen in de afgelopen jaren. De afgelopen jaren zijn we verwend geweest, maar de realiteit is dat we derde zijn geëindigd.“

Over waarom het vandaag zo moeizaam ging, zei de Ajax trainer het volgende: “Vanaf het begin was het heel stroperig. Vanuit achteruit willen we voetballen, maar we maken veel persoonlijke foutjes. Als het moeizaam gaat, moet je de bal soms ook verleggen, bijvoorbeeld op Brobbey, Kudus of Dusan. Je moet groeien in een wedstrijd, maar dat gebeurde niet. Het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, dat je een wedstrijd kunt lezen. De wedstrijd heb je ook nodig om vertrouwen te tanken.”

Aankomende week komt er duidelijkheid over of Heitinga ook volgend seizoen als trainer voor de groep staat, zo gaf de Ajax trainer aan: “Ik heb nog niets gehoord, maar aankomende week wordt er meer duidelijk. Er gaat heel snel duidelijkheid komen, we moeten verder.”




Tags

heitinga foutjes brobbey kamperman kudus pascal stroperig tanken verleggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal