Transparent
Inloggen
Sluiten

'Opgestapte bestuursraad dreigt ook RvC mee te nemen in hun val'

26 mei 2023 10:43 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Opgestapte bestuursraad dreigt ook RvC mee te nemen in hun val"; image source: Pro Shots

De Telegraaf heeft een groot artikel waarin staat dat de opgestapte bestuursraad van Ajax dreigt de Raad van Commissarissen in zijn val mee lijkt te nemen. Het overgrote deel van de leden van Ajax is witheet vanwege het feit dat de bestuursraad zelf al had gestemd voor de omstreden beloning voor de commissarissen. De verwachting is dat er daarom ook een verhitte Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal gaan plaats vinden.

Het is daarnaast de vraag of de Raad van Commissarissen uiteindelijk blijven zitten vanwege de actie van voorzitter Frank Eijken. De nieuwe bestuursraad kan uiteindelijk beslissen om de commissarissen weg te sturen.

Als de RvC tijdens de BAVA het beloningsvoorstel in stemming brengt, zal het al worden aangenomen omdat de vereniging Ajax 73 procent van alle aandelen bezit en dus al een positieve stem heeft uitgebracht.

Eijken wilde zelf niet reageren op vragen van De Telegraaf.
Tags

bestuursraad rvc val eijken telegraaf bava beloningsvoorstel overgrote verhitte witheet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Zou misschien wel het beste nieuws van het jaar kunnen zijn. Weg met die zooi die een alleen maar uitblonk door wanbeleid het afgelopen jaar. Schoon schip en Ajax dna er voor terug in de club.
+4/-0

2 weken geleden
Iedereen heeft het begrijpelijk over Ajax DNA terug in de club, maar welk Ajax DNA is er op dit moment beschikbaar met ervaring op bestuurlijk niveau?
+2/-0

 
2 weken geleden
We hebben het hier niet over een full time baan en bestuurlijk gezien hoeft niet iedereen Ajax DNA te hebben. Alleen degene die met voetbal technische zaken wordt belast moet het Ajax DNA hebben. Ik zou Van Basten hier voor benaderen. Of eventueel Van 't Schip.
+3/-0

2 weken geleden
Mooie manier om dan zsm van Van Halst af te zijn!
+1/-0

2 weken geleden
Raad van Commissarissen mag wat mij betreft blijven. Die hadden tenminste nog de transactie van Ocampos tegen gehouden. Ik wil graag versterkingen zien voor het team., maar zondag eerst maar eens zien te winnen van en in Twente.
Ik zie graag jullie suggesties voor versterkingen/gunstige aankopen!

Manhoeff ja
Zyech nee
Donny ?

Wie heeft er passende namen, opties voor centraal rechts, rechtsback, rechtsvoor? Als er geen echte gerichte aankopen komen zullen we het met eigen jeugd moeten doen.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hato heitinga jim jong lachwekkend macmanus milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor telegraaf unuvar vos wedstrijdritme