Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vergoedingsstelsel voor Raad van Commissarissen gaat toch gewoon door'

25 mei 2023 17:41 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Vergoedingsstelsel voor Raad van Commissarissen gaat toch gewoon door"; image source: Pro Shots

Ondanks dat de bestuursraad van Ajax opstapt zal de Raad van Commissarissen toch een jaarlijkse vergoeding kan krijgen. Dat meldt Het Parool. Tijdens de ledenvergadering van woensdag werd door tegenstanders tevergeefs aangedrongen op een stemming, maar dat was niet mogelijk omdat de bestuursraad eind maart deze beslissing al had genomen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van vrijdag zal alleen een formele bekrachtiging plaats gaan vinden.

Tot nu toe werkten de commissarissen op vrijwillige basis. Dit wordt nu een jaarlijks vergoeding van 25.000 euro, waarbij president-commissaris Pier Eringa daar bovenop een toeslag krijgt van 10.000 euro en 'voetbalcommissaris' Jan van Halst krijgt 20.000 euro. De verwachting is dat de commissarissen geen gehoor gaan geven aan eventuele oproepen vanuit de vereniging om af te zien van de vergoeding, ook niet als prominente Ajacieden de druk opvoeren.

Meer op Het Parool
Tags

bestuursraad vergoedingsstelsel bekrachtiging eringa halst opvoeren pier prominente tevergeefs toeslag voetbalcommissaris vrijwillige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dit is toch wel het onbelangrijkste Ajax nieuws. Dit gaat om maximaal een ton per jaar in totaal. Die hebben ze ruimschoots al terugverdient bij het blokkeren van de transfer van Ocampos (20 miljoen). Die besparing alleen al staat tegenover zeker 30 jaar vergoeding. Het lijkt wel alsof de media er alles aan doet om nog meer opschudding en problemen te creëren bij Ajax. Bijna alleen supporters hebben clubliefde, de mensen die er werken zijn werknemer en het is naïef om te denken dat mensen alleen komen werken tegen een onkostenvergoeding, een biertje en een paar blokjes kaas.
+4/-0

1 jaar geleden
Ook hier is de graaiflatie toegeslagen.
Imbicielen met een bord voor hun kop die denken een club te kunnen adviseren gaan nu ineens bijna een modaal salaris krijgen voor een paar uur werk!
Bespottelijk!!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alvarez basten boomen brobbey chico conceicao depay elsimao farioli forbs frankrijk frimpong grillitsch henderson hlynsson jong kiki kroes lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff rvc sevic shogun tekengeld transferresultaat weghorst