Transparent
Inloggen
Sluiten

'Volledige bestuursraad Ajax stapt op'

24 mei 2023 20:51 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Volledige bestuursraad Ajax stapt op"; image source: Pro Shots

De volledige bestuursraad van Ajax zal uiterlijk 1 september op gaan stappen. Dat meldt De Telegraaf. De raad heeft dit laten weten tijdens de Algemene Ledenvergadering. Indien er voor die datum al een nieuwe bestuursraad gevormd kan worden, treden ze eerder af. Reden hiervoor is een motie van wantrouwen die ingediend zou gaan worden. Al langere tijd was er onvrede over het functioneren van de bestuursraad en dit explodeerde toen een voorstel werd ingediend om de Raad van Commissarissen te belonen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bestuursraad explodeerde motie onvrede telegraaf wantrouwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Mooi zo, er uit met de graaiers en non bestuurders.
Ajax DNA moet terug.
Bij ons is het chaos maar bij PSV kunnen ze er ook wat van.
Straks nog vissen in dezelfde vijver voor een trainer ook.
+4/-1

2 weken geleden
Blij mee, zaten echt een paar engnekken in die bestuursraad (o.a. Eijken en Stuut). Nu kun je ook naar een gedegen RvC toe werken. Liefst met mannen als Arnesen en Rijkaard (misschien dat hij een dergelijke passieve rol op afstand wél wil invullen).

Als je deze zomer de bestuursraad, RvC en Van der Sar kunt vervangen, dan neem je alle pijn in een keer. Gezien 3/4 van het bestuur (Lenderink, Geelen, Mislintat) wél gewoon functioneert, hoeft het ook niet in de weg te zitten van het renoveren van het eerste elftal en het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer.
+3/-0

2 weken geleden
Cruijff had dat probleem met al die non voetbal mensen toen hij de revolutie veroorzaakte er zijn teveel van die gasten die nooit een bal aangeraakt hebben maar iets te maken willen hebben met een voetbal vereniging omdat ze wereld beroemd zijn zoals Ajax
+2/-0

2 weken geleden
Allemaal geweldig dit , maar wie gaat dit begeleiden. Flappie soms , of is mijnheer v Os of v Praag bereid omdat te doen
+1/-0

 
2 weken geleden
Van der Sar heeft hier niets maar dan ook niets mee te maken.
+4/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Hoewel het weer een stap vooruit is naar een hernieuwd Ajax, ben ik het eens met Gengar hierboven. Wie gaat dit allemaal begeleiden en welke duivels krijg je hiervoor in plaats?

Het klinkt allemaal geweldig maar dit doet me nu erg aan vorig seizoen denken waarin we ook op dit moment nog niet wisten wat de toekomst ons zou brengen en we uiteindelijk een ramp seizoen zijn gestart.

Welke jonge speler die wij zouden willen halen denkt nu nog; hey Ajax, dat is mooi, lekker EL spelen, bestuur is chaos, weet niet met welke trainer ik ga spelen en de laatste spelers van de succesvolle seizoenen gaan nu ook snel weg. Jeugd krijgt bijna geen kans maar ik zal het zeker wel halen!

Ik houd graag hoop maar ik moet nog maar zien hoe dit allemaal goed gaat komen...
+1/-0

2 weken geleden
Geef mij maar van Praag! Dat is Ajax DNA ! En hij praat en denkt normaal! Voor de rest is t een groot avontuur!!
+2/-0

 
2 weken geleden
Van Praag is een goede vriend van Pier Eringa. Sterker nog, ik denk dat die charlatan er zit vanwege van Praag. Daarnaast heeft van Praag al laten doorschemeren de financiële vergoedingen voor de RvC leden méér dan terecht te vinden.

Vind je nog steeds dat van Praag dit moet begeleiden?
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
De vergoeding aan sich is ook niet het probleem. Danny Blind beschrijft dat wel mooi en ik kan me daar wel in vinden. Een Commissaris draagt een zekere verantwoordelijkheid en kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor wanbestuur. Wil je dus goede commissarissen kunnen aantrekken, dan zul je een vergoeding tegenover dat risico moeten zetten.

De hoogte van de vergoeding is echter wel een probleem. De meeste commissarissen hebben immers andere hoofdactiviteiten, Ajax is vaak een nevenactiviteit. Een beloning van 50k, 35k of zelfs 25k staat dan niet in verhouding tot de verantwoordelijkheden en het tijdsbeslag. Verlagen ze dat bijvoorbeeld naar 15k per commissaris en 20k voor de voetbaltechnische commissaris, dan zou ik er al een stuk beter mee kunnen leven. Een van de secundaire voorwaarden (alle thuiswedstrijden kunnen volgen vanuit de skybox met prima catering) vertegenwoordigd namelijk ook een waarde die niet misselijk is.

De reden waarom de bestuursraad nu moet opstappen, is omdat ze gehandeld hebben zonder ruggenspraak met de leden. Zij vertegenwoordigen die leden, maar dat leken ze even handig ' vergeten' te zijn. De bestuursraad heeft dan ook haar eigen graf gegraven en het is meer dan terecht dat ze moeten plaatsmaken.

Om nu de prominenten die de brandbrief o.a. hierover schreven negatief neer te zetten, vind ik persoonlijk niet fair. Iedereen zal vanuit de eigen optiek het beste met Ajax voor hebben, maar helder met elkaar communiceren is binnen onze club nooit een heel sterk punt gebleken. Zo ook nu weer.

Frank Eijken is al dat Ajax gezeik vast weer helemaal zat ;-)
+4/-0

2 weken geleden
Op zich natuurlijk geen slecht besluit gezien alle gebeurtenissen en omstandigheden.
Ik vind alleen de datum nogal tricky, wat voor bevoegdheden zijn er tot 1 september?
Wat betekend dat voor de komende transferwindow?
En niet onbelangrijk, wie pakt de handschoen op zodat de juiste opvolgers worden aangesteld?
Als alles nu in handen komt te liggen van Vd Sar, ben ik bang dat we nog verder afdwalen...
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Voordeel hiervan is dat het een het ander niet hoeft te bijten. Immers heeft het bestuur (Van der Sar, Mislintat, Lenderink en Geelen) mandaat voor het dagelijks bestuur van de club. Daarbij is 4/5e van de RvC nog steeds officieel in functie, dus ook het controlemechanisme is vooralsnog gewaarborgd.

De bestuursraad zal eerst opnieuw ingevuld moeten worden, voordat dit eventuele gevolgen kan hebben voor zittende bestuurders dan wel commissarissen. Dat gaat niet over een nacht ijs, vandaar ook waarschijnlijk die datum van 1 september (of zoveel eerder als mogelijk is). Na 1 september is immers de transfermarkt gesloten en is de piekbelasting op de bestuurders en commissarissen weer achter de rug. Zelfs als er dan nog geen voltallige nieuwe bestuursraad is geformeerd, kan de oude zonder problemen opstappen. Men heeft dan tevens tot en met het winter window (de volgende piekbelasting), om eventueel bestuurders te vervangen en een nieuwe RvC samen te stellen.

Vooralsnog lijkt het dus allemaal nog niet zo problematisch te zijn, mits iedereen maar in redelijkheid richting een oplossing probeert te werken. Hopelijk is deze revolutie dan wat fluweler dan de vorige (dat was meer een loopgravenoorlog).
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hag hato heitinga jim jong macmanus mediaoptredens milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor unuvar vos wedstrijdritme