Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heerst tegen Utrecht, wint met 3-1 en houdt hoop op tweede plek

21 mei 2023 16:30
Foto: Pro Shots

Ajax heerst tegen Utrecht, wint met 3-1 en houdt hoop op tweede plek; image source: Pro Shots

Ajax heeft vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Davy Klaassen maakten de Amsterdamse goals.
Omdat PSV gelijk speelde tegen SC Heerenveen is de tweede plaats volgende week nog mogelijk als Ajax wint bij FC Twente en AZ thuis wint van PSV.

John Heitinga stuurde dezelfde elf spelers het veld in als tegen FC Groningen afgelopen week.

Ajax pakte al snel het initiatief, waarbij de eerste kans was voor Brian Brobbey. Een mooie voorzet werd vanaf links gegeven door Tadić, maar Brobbey gaf de kopbal geen kracht mee. De volgende kans was voor aanvoerder Tadić zelf, die vogeltje vrij voor Barkas werd gezet door Álvarez, maar hij schoot eerst tegen de keeper op en de rebound ging over de goal.

Na 20 minuten wist Ajax wel op voorsprong te komen door Steven Bergwijn. Een mooie aanval ging vooraf, waarbij Hato eerst topscorer Douvikas de bal af pakte. Via een combinatie met Tadić stoomde Wijndal op langs de lijn en gaf de bal breed op Bergwijn die na een schijnbeweging de bal in de verre hoek schoot en de 1-0 op het scorebord bracht.

Ajax had heel veel de bal en kwam zelf nauwelijks in de problemen in de eerste helft. De kansen werden echter niet benut. Na een combinatie met Brobbey schoot Bergwijn naast, Brobbey kopte op de paal en iets later kopte hij uit de volgende kans de bal wel langs Barkas maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Timber schoot nog over na een combinatie van net buiten de zestien.

De eerste kans van de tweede helft was een strakke voorzet van Bergwijn, maar deze werd helaas niet binnen gewerkt. Hierna liet FC Utrecht zien dat het aan een kans genoeg heeft om op 1-1 te komen. Booth gaf voor op Douvikas en de Griek speelde zich knap los van Hato en passeerde Rulli.

Ajax bleek druk houden en Kudus kreeg een goede kans, maar schoot op Barkas. Vlak hierna kreeg Bergwijn een vrije schotkans van rond de penaltystip, maar weer lag de Griekse keeper in de weg. Viergever leek zijn oud werkgever met een rare actie nog bijna de voorsprong te geven, maar de bal ging over zijn eigen goal. Barkas bleef elke keer op de been en zo ook toen Álvarez de bal lang speelde op Kudus, maar weer werd de Griek niet gepasseerd.

Het duurde tot de 68e minuut tot de tweede Amsterdamse goal viel. Tadić stuurde Hato weg, die gaf voor op Kudus en de Ghanees kopte de bal voor het doel waar Brobbey de 2-1 binnenschoot. Een andere oud Ajacied, Mike van der Hoorn, kopte nog op de paal naast Rulli. Uiteindelijk duurde het tot de blessuretijd dat de beslissing viel. De ingevallen Mika Godts gaf voor en de andere invaller Davy Klaassen maakte er 3-1 van.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn brobbey barkas tadic utrecht hato kudus alvarez douvikas griek rulli booth godts groningen heerenveen heitinga hoorn mika passeerde penaltystip rebound schijnbeweging schotkans stoomde strakke timber topscorer twente viergever vogeltje werkgever wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal