Transparent
Inloggen
Sluiten

De meest onverwachte kampioenen in voetbal

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

20 mei 2023 22:12

De meest onverwachte kampioenen in voetbal; image source:

Het voetbal kent zijn topteams en zijn minderen goden. Desondanks is het een onvoorspelbare sport en soms gebeuren er dingen die niemand van tevoren had kunnen voorspellen. Zo zijn er in het verleden enkele teams kampioen geworden waarvan niemand het had verwacht. Dat is een hoopgevende gedachte voor zij die rijk willen worden met gokken op sport, want wedden op de underdog levert immers het meeste op. We bespreken een aantal van de meest onverwachte kampioenen in voetbal.

Leicester City (2015/2016)Het meest recente en daardoor misschien ook wel bekendste voorbeeld van een onverwachte kampioen is het Engelse Leicester City, dat in het seizoen 2015/2016 de Premier League wist te winnen. Dit was een enorme verrassing, omdat het team het seizoen daarvoor nog maar net aan degradatie was ontsnapt. Bovendien had Leicester City een budget dat vele malen lager was dan de budgetten van de andere teams in de Premier League. Ondanks de kansen tegen zich, wisten ze echter door enorme teamspirit aan de hand van sterspeler Jamie Vardy het onmogelijke te presteren.

FC Kaiserslautern (1997/1998)Wie kent er FC Kaiserslautern nog? Deze kleine club uit Duitsland wist in het seizoen 1997/1998 de Bundesliga te winnen. Dit was de eerste keer dat een club die net was gepromoveerd de titel won in op het hoogste niveau in Duitsland. Het team had op dat moment spelers van wie niemand ooit had gehoord en een coach die zelfs door veel supporters van de club niet werd herkend. Ondanks deze beperkingen wist het team echter te winnen van de grote namen in de Bundesliga.

Nottingham Forest (1977/1978)Ook in grote bekertoernooien kunnen enorme verrassingen plaatsvinden. Zo wist Nottingham Forest, in het seizoen 1977/1978 de Europacup I te winnen, wat de voorloper van de huidige Champions League is. Dit was een grotee verrassing, omdat Nottingham Forest een jaar eerder nog in de tweede divisie speelde en geen enkele ervaring had op Europees niveau. Het team kon echter rekenen op de diensten van een briljante coach in de persoon van de onvergelijkbare Brian Clough, die erin slaagde om het beste uit zijn spelers te halen.

Montpellier HSC (2011/2012)Montpellier HSC is maar een kleine club in Frankrijk, maar toch wist men in het seizoen 2011/2012 de Ligue 1 te winnen. Dat was nogal verrassend, zeker gezien het feit dat het team in het seizoen daarvoor nog slechts op de veertiende plaats was geëindigd. De club had echter een uitstekende spits in de persoon van Olivier Giroud, die het team naar de titel wist te leiden.

Griekenland (2004)Ook op interlandniveau gebeurt er wel eens iets groots dat niemand verwacht had. Zo won het Griekse nationale elftal in 2004 het Europees Kampioenschap. Dat had niemand zien aankomen, omdat het team voorafgaand aan het toernooi als een grote underdog werd gezien. Men had echter een uitstekende verdediging en wist enkele belangrijke overwinningen te behalen, waaronder een overwinning op Portugal in de finale.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de meest onverwachte kampioenen in het voetbal. Wat deze teams gemeen hebben, is dat ze erin slaagden om ondanks de kansen tegen zich te winnen. Of het nu gaat om een klein budget, een gebrek aan ervaring of een zwakke reputatie, deze teams wisten te bewijzen dat alles mogelijk is in het voetbal. En dat maakt het de moeite waard voor alle clubs om door te blijven gaan met hun strijd!
Tags

kampioenen forest leicester nottingham bundesliga duitsland hsc kaiserslautern montpellier titel underdog bekendste bekertoernooien briljante budgetten clough degradatie europacup frankrijk giroud goden gokken griekenland grotee herkend hoopgevende interlandniveau jamie ligue malen minderen onmogelijke ontsnapt onvergelijkbare onvoorspelbare portugal reputatie slaagde slaagden teamspirit vardy verrassingen wedden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson