Transparent
Inloggen
Sluiten

Jurriën Timber: 'Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken'

20 mei 2023 09:01 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Jurriën Timber: "Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Jurriën Timber aangegeven nog niet te weten of hij volgend seizoen ook bij Ajax speelt. "Als ik blijf, moeten we weer om prijzen vechten. Als ik ga, moet alles kloppen", aldus Timber. "Bij Ajax moet je je schamen als je geen kampioen wordt, laat staan als je derde staat. Dat hoort niet bij Ajax en niet bij Jurriën Timber, omdat we altijd voor prijzen willen vechten. Al lijkt dat misschien voor sommigen niet zo, we doen er als team echt wel alles aan."

Vorig jaar werd Timber al veelvuldig gelinkt aan een transfer. "Eigenlijk zit ik nu in dezelfde situatie als vorig jaar", zo geeft hij aan. "Ik weet nog niet of ik die stap nu wel ga maken. Ik ben blij dat ik bij Ajax zit. Hier kun je je altijd laten zien."

Dit seizoen kende de international een moeizaam jaar. "Als het in een team minder loopt, is het voor een individu lastiger uitblinken", zegt hij daarover. "Maar ik heb geen moment gedacht: was ik maar vertrokken. Het zal ook niet het laatste mindere seizoen zijn. Je moet het alleen wel zoveel mogelijk proberen te beperken."
Tags

timber beperken individu schamen uitblinken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hoi Jurrien, je lijkt me een verstandige evenwichtige jongen. Hopelijk blijf je en zie je Kudus ook voor ons te behouden. Alvarez verdient wel een transactie en het zou fantastisch zijn als je broer daarvoor in de plaats terug komt.
+4/-0

1 jaar geleden
Het lijkt me ook niet heel geweldig om bij Everton op de bank te zitten.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je er in een abominabel Ajax elftal niet eens bovenuit kunt steken, dan heb je in het buitenland nog niks te zoeken. Ik zou gewoon lekker verlengen tot 2027 en nog 2 jaartjes bij Ajax blijven. Dan issie 24 en heeft ie de ideale leeftijd voor een stap omhoog. Nu überhaupt over wel of geen transfer praten is ontzettend misplaatst.

Nu al gaan geeft zijn carrière een knak die hij niet meer te boven komt. Die gasten moeten eens kappen met die haast om weg te komen. Je verdient geen peanuts bij Ajax, geniet van je tijd hier. De druk in het buitenland is vele malen groter. Daar moet je (ook) mentaal klaar voor zijn. En daar wordt vaak veel te licht over gedacht. Het is niet voor niets dat vele oud-Ajacieden met weemoed aan hun Ajax tijd terugdenken. Ga anders even met Tadic babbelen, om te vragen hoe zaligmakend die Premier League is.

Je bent nog jong, hebt je hele carrière nog voor je. Ga toch niet alles vergooien jongen, voor een paar snelle centen. Zoveel voorbeelden van hoe het fout gaat, als je te snel gaat. Ben nou slim en denk niet dat je zelf de uitzondering bent.
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou het de komende paar maand even aankijken. Als speler wil je het allerhoogste. Prijzen pakken waaronder landskampioen en Champions League. Mocht Ajax van de zomer met de zelfde bagger aan inkopen aankomen zetten als afgelopen zomer - kansloos word zonder enig plan of missie - kun je in augustus altijd nog beslissen om te vertrekken omdat je het beste uit je carrière wilt halen. Te minste zo denk ik dan vrij logisch. Hopelijk zijn ze bij de directie weer bij hun positieven waarbij we van Edwin van der Sar en Hamstra verlost zijn. Een enorme opluchting.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je in Engeland 4e wordt kun je gewoon de Champions League winnen.

Al haalt Ajax 7 nieuwe spelers van het statuur Alvarez of Ziyech, dan nóg heb je als speler meer kans op het winnen van de Champions League als je bij Inter Milaan, Arsenal of Borussia Dortmund zit. Ajax heeft niet de wedstrijd mentaliteit van een Inter. En wij als supporters willen dat ook helemaal niet. Wij willen gewoon 8 jeugdspelers in het eerste en willen geloven dat we een kans maken om te winnen in Bernabeu.

Fraser zei het een paar dagen geleden al treffend: Nederland is, en blijft, een opleidingsland met slechts een incidenteel Europees succes.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Oneens. Ligt er aan of je kwalitatief goede directe versterkingen toevoegt aan de selectie of niet. Koop je uitgebalanceerd goed in zal de jeugd ook beter renderen. Daar ben ik van overtuigd. Volgens mij heeft Marc Overmars met name in de tweede fase in zijn functie als TD aangetoond dat het werkt. Hoofdscout Henk Veldmate speelde hierbij ook een belangrijke rol alsmede hoofdcoach Ten Hag.

Volgens mij werd er toen nog over en weer aardig gecommuniceerd. Het moet dan ook allemaal kloppen en afgelopen zomer hebben we gezien als het niet klopt wat de sportieve als financiële gevolgen zijn. Ik denk dat de gevolgen volgend seizoen nog wel even zullen nadreunen.

Mislintat is dan binnen en spreekt na mijn mening verstandige taal. Gisteren is hij officieel begonnen maar de namen van een nieuwe hoofdscout en hoofdtrainer zijn nog niet bekend. Wil Ajax weer aan iets bijzonders bouwen zal eerste de organisatie volledig moeten zijn om goed te kunnen opereren door onder andere de juiste versterkingen te halen.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat onzinnig gezwets haalt het ook niet we zijn sinds vorig jaar Neres , traore en Haller Antony Massraoui Gravenberg Martinez Nico Schuurs Ihattaran Blind allemaal kwijtgeraakt om een of andere reden je denkt het te kunnen verwijten aan slecht beleid dan sluit je je ogen over de realiteit, je kan niet met directe versterkingen dat werkt niet op die manier kijk nou maar eens naar Chelsea ze hebben gekocht voor 600 miljoen en bakken er niets van iedereen zit te zeiken over Heitinga en voor die tijd over Schreuder die mij ook tegen viel maar als je nu kijkt wat er op de bank zit is er echt niets meer over van de kwaliteit maar je kunt het niet afschrijven op het aan koop beleid dat werkt niet op die manier je kan geen team kopen je moet het bouwen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jij noemt het onzinnig gezwetst. Ik noem het wanbeleid want ze hadden niet allemaal vanwege een contract afgelopen zomer weg gehoeven. Daarnaast is er voor 100 miljoen te weinig kwaliteit voor teruggehaald waarvan het gros technisch gezien niet bij de speelwijze van Ajax past. Neem Bassey, Sanchez, Luca, Grillitisch en Ocampos.

Dat noem ik wanbeleid. Zelfs Per Schuurs ga je dan plotseling missen op de as van het veld. Het enige wat je van der Sar en Hamstra niet kwalijk kunt nemen is dat de NV het ook allemaal maar heeft laten gebeuren. Zo mocht Danny Blind op stap met Oranje waardoor hij niet meer betrokken bij Ajax was. Danny verklaarde onlangs zelf dat hij daardoor niks meer van de laatste anderhalf jaar in dienst van Ajax had meegekregen. Na mijn idee kan dat gewoon niet, period.

Overmars werd vervolgens per direct de laan uitgestuurd terwijl er nog geen aangifte was gedaan. Van het een kwam het ander waardoor Algemeen Directeur van der Sar tijdelijk de TD functie er bij kreeg. Dat is gewoon teveel van het goede geweest omdat tevens Ten Hag vertrok. Van der Sar huurde maar een zaakwaarnemer in voor de aankopen. Kwamen er signalen dat de scouting zich in de steek gelaten voelde omdat er niet goed meer werd gecommuniceerd. Het lijkt mij dat daar al een hoop scheef zat. Het verklaard in ieder geval van alles. Ook waarom Ajax na drie jaar overwinteren CL plotsklaps zwaar door de ondergrens vliegt.

Gelukkig is er ook een keerzijde al duurt het bij Ajax altijd wat langer om de organisatie weer in orde te krijgen. Dat is het nadeel van een NV. Maar inmiddels hebben we weer een RvC lid voetbalzaken in de naam van Jan van Halst. En is TD Mislintat aangetrokken die na mijn menig uitstekend overkomt.

https://www.youtube.com/watch?v=o4GsT8H3haslink

Ik denk dat we met Mislintat een goede TD in huis hebben gehaald alleen geloof ik niet dat Mislintat Ajax per direct uit de brand kan helpen!! Juist in deze fase ben ik er meer van overtuigd dat Ajax Mislintat uit de brand moet helpen door spoedig een hoofdtrainer aan te wijzen. Naast een nieuwe hoofdscout en hoofdjeugdopleiding. De organisatie moet compleet zijn en de tijd is kort. Half juli begint voorronden Europa league al. Dus rond half juni start eerste trainingsweek.

Jan van Halst kan daar bij Mislintat helpen en dan heeft Marciano Vink al aangegeven dat hij geïnteresseerd is om als hoofdjeugdopleiding bij Ajax aan de slag te gaan. Als je ziet hoe goed Marciano Vink wekelijks bij ESPN over voetbal en Ajax praat, zou ik die kans niet laten liggen. Dus aanstellen maar.

Het is in ieder geval van belang dat Mislintat straks een team mensen om zich heen heeft die mee kunnen denken om aan een kwalitatief goed uitgebalanceerd elftal te bouwen die weer des Ajax kan voetballen. Dus basistechnieken verzorgd en daarom meekunnen in de snelle rond etc.. In beginsel verdient Mislintat dat. Als hij een jaar of meer verder is bij Ajax is dat van minder belang.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Er kunnen hele epistels worden geschreven over hoe ze die 100 miljoen hebben uitgegeven.

Het feit is alleen dat als die 100 miljoen naar ieders tevredenheid uitgegeven had geworden, dit ook nog geen enkele garantie op (Europees) succes had geleverd. Het type spelers wat zorgt voor die garantie, zijn niet het type spelers wat we graag bij Ajax zien.

Wij als supporters veroorzaken dit ook een beetje zelf. Wij willen 433 met opkomende backs zien en het elftal gevuld met 7 of 8 jeugdspelers.

Als je de verhalen over Overmars terugleest was het forum hier redelijk verdeeld. Een hele grote groep vond dat hij moest opkrassen. Waar rook is is vuur, en Ajax heeft een voorbeeldfunctie. Door overal wat van te moeten vinden veroorzaken wij zelf de cultuur "alles beter dan dit".

En Per Schuurs?! Lees de kritieken over Per Schuurs eens terug hier? Die jongen was al kansloos voordat hij 5x tegen een bal had aangetrapt. Dat de Europese top nu achter Schuurs aanzit zegt mi genoeg.

Nu hoor ik dat Mislintat wel een jaar de tijd krijgt om van zijn vooroordeel af te komen. Ik denk dat Mislintat wel 4 of 5 jaar nodig heeft om van Ajax een Europese subtopper te maken.

En dan nog moeten alle kwartjes een seizoen precies goed vallen. Net zoals dat bij Ten Hag het geval was.

Tenzij wij als supporters een slag maken waarin Ajax na 11 minuten in Eindhoven op 0-1 komt, en vervolgens a la Frank de Boer de wedstrijd 79 minuten de wedstrijd dood mag maken en wij 79 minuten op de banken staan. Want dat is precies het verschil. De winnaarsmentaliteit van een Alvarez of een vermakelijke zondagmiddag zonder prijzen.

Voordat we gaan lopen zeuren over de RVC en directie is wat reflectie (vragen we ook van de spelers) voor onszelf misschien ook wel handig.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord heeft anders bewezen dat het wel kan. Daar zijn zeven basisspelers vertrokken en nog eens drie of vier die als invaller regelmatig in actie kwamen. Zij halen een verdediger voor een kwart van de transfersom van wat Ajax voor Bassey heeft betaald, maar die van hun is vele malen beter.

Voor het bedrag wat Ajax heeft betaald voor Bergwijn, heeft Feyenoord negen spelers gekocht. Ondanks dat zij vijftien nieuwe spelers in totaal hebben gehaald, staat er daar wel een team. Bij Ajax zijn het al het hele seizoen een stel eenlingen bij elkaar, waarvan een aantal duidelijk tekort komt voor het niveau dat je zou moeten willen. Werkelijk geen enkele aankoop tot nu toe heeft kunnen overtuigen. Dat zegt heel erg veel.
+1/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord is inderdaad het perfecte voorbeeld.

Die halen gewoon spelers waarmee je wint. Het zal hen echt een rotzorg zijn hoe ze dat doen. Heb je Wieffer wel eens een dubbele schaar zien maken of de oeh's en de ah's gehoord in de Kuip?

Feyenoord legt precies bloot wat er bij Ajax mis is. Het zit hem niet alleen in de RVC of directie. Het zit hem vooral ook in de verschillende 5e collones die er rond Ajax hangen.

Er is heel veel meer mis rond Ajax dan alleen de AD. Maar we komen (al meerdere jaren) niet uit deze impasse omdat we niet naar onszelf durven te kijken en alleen maar wijzen naar anderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van mij hoeven ze niet perse te winnen. Ik wil gewoon mooi voetbal zien en dan komen de punten vanzelf. Winnen zonder mooi voetbal, is ook gewoon verliezen, anders kan je net zo goed psv gaan kijken... enige nadeel is dat we op dit moment niet echt spelers hebben, waarvoor je naar het stadion komt, zoals een Zlatan, Suarez, Huntelaar, etc.
+1/-1

1 jaar geleden
Lekker naar Crystal Palace.
0 zelfreflectie die voetballers
+2/-4

 
1 jaar geleden
Echt he..... mr. we waren niet ready... bah.
+2/-2


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst