Ajax wint na zwakke wedstrijd nipt van FC Groningen

16 mei 2023 16:45

Ajax wint na zwakke wedstrijd nipt van FC Groningen; image source: Pro Shots

Ajax heeft dinsdagmiddag weten te winnen van FC Groningen. Het duel in de Euroborg eindigde uiteindelijk een 2-3 zege. Dusan Tadic opende vanaf de strafschopstip de score, terwijl ook Brian Brobbey en Jurriën Timber tot scoren kwamen.

Het duel in de lege Euroborg werd in de negende minuut hervat met de vrije trap waar Ajax nog recht op had. Daaruit werd bijna direct gescoord, maar een kopbal van Steven Bergwijn uit een voorzet van Dusan Tadic werd gekeerd.

Al snel kwam Ajax echter wel op voorsprong. De bal ging op de stip na een overtreding op Owen Wijndal en Tadic zorgde daarmee voor de openingstreffer.

De ploeg kreeg vervolgens enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar vlak voor rust was het volledig uit het niets opeens gelijk. De ploeg liet zich via een counter verrassen en Gerónimo Rulli zat vervolgens ook mis, zodat er 1-1 stand op het scorebord kwam te staan. Ajax kreeg vervolgens nog via Mohammed Kudus een enorme kans om voor rust de voorsprong nog te pakken, maar hij zag zijn poging gestopt worden door de doelman.

Na rust was het de thuisploeg die als eerste een enorme kans kreeg. Wederom liet Ajax zich verrassen na een counter, waarna doelpuntenmaker Krüger de bal voor het inschieten had. De aanvaller raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor Ajax ontsnapte aan een achterstand.

Nadat enkele mogelijkheden onbenut werden gelaten, kwam Ajax halverwege de tweede helft toch op voorsprong. Uit een voorzet van Kudus kon Brian Brobbey bij de tweede paal eenvoudig binnen tikken. Een klein kwartier later volgde de definitieve beslissing toen Jurriën Timber uit een vrije trap van Tadic voor de 1-3 zorgde.

In de slotfase wist FC Groningen wel weer de aansluitingstreffer te maken na een knappe goal van Duarte, maar verder kwam Ajax niet in gevaar en wist het met een zege weer terug te keren naar Amsterdam.