Transparent
Inloggen
Sluiten

'Xavier Mbuyamba op de radar van Ajax'

15 mei 2023 09:40 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

"Xavier Mbuyamba op de radar van Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens transferexpert Fabrizio Romano staat Xavier Mbuyamba in de belangstelling van Ajax. De 21-jarige verdediger maakte afgelopen zomer de verrassende overstap van Chelsea naar FC Volendam en is dit seizoen direct doorgebroken. Mbuyamba is afkomstig uit de jeugdopleiding van MVV en werd na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gekocht door FC Barcelona. Een jaar later maakte hij de overstap naar Chelsea, waar hij twee seizoenen in de beloftenploeg van de Engelse topclub speelde.

Afgelopen weekend maakte de centrale verdediger nog beide doelpunten voor FC Volendam in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. Door die zege is Volendam zo goed als zeker van nog een seizoen Eredivisie-voetbal.

Volgens Romano hebben ook onder meer PSV en AZ interesse getoond voor Mbuyamba.




Tags

mbuyamba volendam xavier chelsea radar romano barcelona beloftenploeg eredivisie fabrizio sparta transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Nooit op hem gelet. Moet wel bij achterin bij ons.
+1/-1

11 maanden geleden
Huhhh, van MVV naar Barca, naar Chelsea, naar Volendam onder Jonk, bijzondere route dat zeker. Ken hem niet goed, heeft iig wel lengte en kopkracht dus interesse klinkt wel logisch. Weet niet echt of het waar is, al klopt het wel vaak wat Romano in de media gooit.
+4/-0

11 maanden geleden
Ja we gaan versterkingen halen die er direct staan volgend seizoen.
Dan kom je uit bij een speler van Volendam...
+4/-5

 
11 maanden geleden
En waarom niet, er zijn er genoeg van Volendam geweest die die route bverwandeld hebben. Ik heb meer vertrouwen in deze jongen die 3 miljoen kost dan in een Bassey die over de 20 kostte en er wel gelijk zou staan...

Heeft lengte, techniek, international ervaring met zijn twee verblijven in Spanje en Engeland en is dus volwassen, lijkt me een logische keuze als vervanger van Timber achterin. Dan heb je naast hem nog Kaplan of Hato. Das wel jong maar dat waren de Ligt en Sanchez ook.

Ajax zal gel moeten verdienen, dus het duur verkopen van Bergwijn, Alvarez, Timber, Kudus en nog wat om er slimme aankopen voor in de plaats te doen.
+10/-1

 
11 maanden geleden
Het een hoeft het andere niet uit te sluiten toch? Denk dat Ajax inderdaad in ervaren krachten moet investeren om zo snel mogelijk terug aan de Nederlandse top te staan, maar ik zou haalbare talenten zeker niet links laten liggen.
+4/-0

11 maanden geleden
Zo'n jongen die het leuk doet bij Volendam is natuurlijk rijp voor de champions- of europa league (volgens zijn zaakwaarnemer en omgeving). Dan kies je niet voor de conference league spelen bij een ijskoude club geleidt door een niet pratende voorzitter, een nu al de weg kwijt zijnde Duitser en een rvc en of bestuursleden die niet weten of er zand of lucht in een bal zit.
+4/-2

11 maanden geleden
Heb hem een paar keer zien voetballen, deed mij aan Kanu denken. De goal die hij dit weekend maakte, was ook knap. Hopelijk volgt Jonk hem dan
+8/-0

11 maanden geleden
Doe Wim Jonk er dan ook maar gelijk bij.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal