Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax niet te spreken over datum en tijdstip van restant van Groningen-uit'

15 mei 2023 09:21 - Ajaxlife.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax niet te spreken over datum en tijdstip van restant van Groningen-uit"; image source: Pro Shots

De Supportersvereniging Ajax meldt dat Ajax niet te spreken is over de beslissing van de KNVB om de wedstrijd tegen FC Groningen aanstaande dinsdag om 15:00 uur uit te spelen. De club had voorgesteld om de wedstrijd afgelopen zondag nog uit te spelen als het stadion eenmaal leeg was, maar dit was voor de KNVB onbespreekbaar. Ook het voorstel om op maandag al te spelen, zodat de spelers in het hotel konden blijven, werd afgewezen.

De voetbalbond koos ervoor dat de wedstrijd dinsdag om 15:00 uur moet worden gespeeld. Ajax stelde vervolgens voor om de wedstrijd pas 's avonds te spelen zodat fans buiten de reguliere werktijden om de wedstrijd op televisie konden zien. Ook hiermee ging de KNVB niet akkoord. Ook het voorstel van Ajax om dan op woensdag te spelen zodat er sprake zou zijn van een normale voorbereiding werd afgewezen.

Meer op Ajaxlife.nl




Tags

groningen knvb supportersvereniging werktijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Alles om Ajax geen tweede of zelfs derde te laten worden. De gedupeerde club heeft het minst te zeggen. Ik zou zeggen wedstrijd verder laten spelen in Amsterdam.
+6/-0

 
12 maanden geleden
Uitstekend plan. Uitspelen in Amsterdam bij dit soort fratsen. Kijkt de KNVB ook mee?
+2/-0

12 maanden geleden
Misschien gewoon weigeren? Denk dat het verder niet gek veel meer uitmaakt. Die vierde plek ontlopen we niet.
+2/-2

 
12 maanden geleden
Helaas is zelfs een 5e plek nog mogelijk 😞
+1/-0

12 maanden geleden
Ajax word toch geleid door ruggengraat loze figuren. We kunnen er alles over roepen en van vinden, puntje bij paaltje staat Ajax morgen om 15.00 uur in Groningen bij de aftrap.
Gewoon niet gaan zou prachtig zijn, dat is pas een statement!
+4/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
12 maanden geleden
Juist het idee dat er statements gemaakt moeten worden heeft er voor gezorgd dat we opnieuw naar Groningen moeten.
+3/-0

12 maanden geleden
Het seizoen is toch al verloren, waarom dan inderdaad als club geen statement maken en gewoon dit niet accepteren.
Eerst die ellende in die geweldig sfeervolle Kuip, waar Ajax al een statement had moeten maken. Zodra de veiligheid van spelers in het geding is, weigeren te spelen.
Nu dit aso gedrag in Groningen waarbij wederom de veiligheid van spelers in het geding is.
En de thuisclubs die de ellende veroorzaken, komen er gewoon mee weg.
Schandalig.
+4/-0

12 maanden geleden
Ze komen er nu achter dat heel abrupt iets anders gaan doen meer negatieve consequenties heeft dan positieve. Het lijkt wel of ze er gewoon niet over nagedacht hebben wat er gebeurd als er echt moedwillig een duel moet worden gestaakt.

Dat bekertjes bier gooien was gewoon al super irritant maar werd gedoogd. Als je dan ineens over gaat op het staken van de wedstrijd terwijl deze dan later gewoon overgespeeld wordt, ja dan kan je hier op wachten, en wordt het gewoon competitievervalsing. De enige die hier voordeel van hebben is Groningen omdat ze niet voor hun boze publiek hoeven te spelen niet weer hoeven te reizen. Het slaat inderdaad nergens op dat die wedstrijd niet gewoon later gespeeld werd, in feite had dat gewoon na een half uur gekund, als alle Groningen supporters weg waren. Die wilden het toch verpesten? Waarom mogen er geen Ajax supporters bij dan, en wie gaat dat vergoeden??? Dan moet je de KNVB als Groningen ook gaan dwingen om de Ajax supporters tegoed te doen, de club voor het heen en weer reizen, omver gegooide voorbereiding voor de volgende pot, etc.
+3/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Omdat het doel van de Groningen supporters was om de wedstrijd niet te laten spelen. Het doel was niet het voorkomen van het kijken naar een verliespartij. Het alsnog uitspelen van de wedstrijd op zondag na het leeg vegen van het stadion had voor enorme rellen in en rondom de stad gezorgd.

Ik zou ook niet weten waarom de club Groningen hier voordeel van zouden hebben. Denk je dat dit geen consequenties voor die club heeft? Een geldboete is uiterst ongelukkig want ze moeten het al met hun subtop Eredivisie begroting een jaar lang met Eerste divisie inkomsten gaan doen.

En dat abrupte veranderingen (alles beter dan dit) juist vaak tot verdere verslechtering leiden ben ik zo met je eens. Maar dat is wel een les die veel meer mensen kunnen gebruiken. Het vertrek van Schreuder heeft ook niet bepaald positief uitgepakt.

Vaak is "alles beter dan dit" gewoon niet beter.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht