Transparent
Inloggen
Sluiten

"Supporters" van FC Groningen zorgen voor gestaakte wedstrijd

14 mei 2023 15:03
Foto: Pro Shots

"Supporters" van FC Groningen zorgen voor gestaakte wedstrijd; image source: Pro Shots

De wedstrijd FC Groningen - Ajax is vandaag 2x gestaakt binnen 9 minuten. Het was de eerste wedstrijd nadat Groningen definitief gedegradeerd was. Vooraf een interessante wedstrijd om te zien of de sfeer geslagen was of dat Groningen zich nog eens wilde laten zien.

Bij Ajax nam Klaassen plaats op de bank, nadat hij vorige week nog een basisplaats had tegen AZ.
De vervanger in de basis was Wijndal, die als linksback speelde en Jorrel Hato speelde daarom centraal. Verder stond Bergwijn op 10 en Tadic links voorin.

Er waren zeker Groningen die zich wilden laten zien, want voordat de klok 6 minuten aantikte werd de wedstrijd gestaakt, nadat er rookbommen op het veld werden gegooid en een supporter met een spandoek het veld op kwam. Na een minuut of 10 werd door de scheidsrechter in overleg met beide clubs besloten dat de wedstrijd weer hervat zou worden.

Er waren weinig echte kansen in de gespeelde minuten. Alleen Brobbey kreeg de bal toegespeeld van een verdediger van Groningen, maar Leeuwenburgh kwam snel zijn goal uit en blokte de kans.

Binnen 3 minuten na de hervatting, wilden "supporters" wederom een statement maken en werden er weer rookbommen op het veld gegooid. Hierop werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Later zal er meer bekend worden wanneer de wedstrijd verder gespeeld zal worden.
Discussieer mee op de forums


Tags

groningen gestaakte aantikte bergwijn blokte brobbey hato jorrel leeuwenburgh spandoek staken statement tadic toegespeeld wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Triest dit gedoe , ze schieten er niks mee op
+1/-0

1 jaar geleden
Schandalig, niet voor het eerst bij Groningen.
Daar rijd je 2 uur voor en ik had het al voorspelt.
Regelmentaire nederlaag 0-3.
+5/-0

1 jaar geleden
Even voordat je verder leest, ik ben ECHT fel tegen dit supporters geweld en probeer het zeker niet goed te praten al helemaal niet als deze "helden" maskers dragen om niet te worden herkend lafaards zijn het. Als je het ergens niet mee eens bent ga dan in discussie!

Wat ik eigenlijk vreemd vind van de hele gang van zaken is dat je als KNVB jezelf uiteindelijk afhankelijk laat zijn van een stelletje randdebielen. Want als jij kwaad wil of een wedstrijd wil beïnvloeden dan weet je precies wat te doen.

Daarbij vind ik ook dat bijvoorbeeld ten tijde van Corona er bij de minste geringste oproep tot demonstraties op Facebook de politie reeds voor de deur stond om verhaal te halen.

Nou begrijp ik dat er reeds e.e.a. van tevoren was medegedeeld op Twitter en facebook en je weet dat er de afgelopen maanden ELKE keer weer verstoringen waren bij wedstrijden van Groningen door zogenaamde supporters, WAAROM grijp je dan niet eerder in of besluit de wedstrijd zonder supporters te spelen, ja ik weet dat dat de echte supporters benadeeld maar dat is nu ook het geval + dat de wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld. Nee ik krijg toch een beetje een onderbuik gevoel dat er hier (afgelopen 6 maanden) sprake is van een zogenaamde Hegeliaans dialect ("Wat is Hegeliaanse Dialectiek? In feite een slimme methode om jouw oplossing, product, zienswijze en wel / niet gewenste verandering er op 'slinkse' wijze door te drukken".)

Ik heb er natuurlijk geen bewijs voor maar zet toch wel HEEL veel vraagtekens en zeker HOE er met deze situaties (die reeds jaren een probleem zijn in Nederland) wordt omgegaan. Voetbal vandalisme is NIET op te lossen met meer politie of strengere censuur van het internet. Ben benieuwd wat voor 'oplossingen' er worden aangedragen door de Nederlandse spreekbuizen :-)
+4/-0

1 jaar geleden
Wat dacht je van niet uitspelen en gewoon reglementair verliezen met 0-5? Door een stel van die idioten moet Ajax twee keer dat hele klote eind afreizen. Dit houdt alleen op als je met reglementair verlies en punt aftrek gaat werken. Want alleen staken is overduidelijk niet genoeg. Staken komt vort zowat elke speeldag voor. En zo staan we steeds meer voor lul in Europa. Niemand heeft het zo slecht onder controle als wij met ons Nederlandse gepolder.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich zou dat een 'oplossing' zijn maar dan nog kan een ieder zich zogenaamd uitgeven als supporter van de ploeg die wil dat verliest en ellende veroorzaken zodat de tegenstander de wedstrijd reglementair wint.

Ik heb zelf ook geen panklare oplossing maar zoals ik reeds aangaf is dit nou niet plots een probleem van de afgelopen 6 maanden en nog altijd wordt er weinig concreets gedaan hier in olleke bolleke polderland.... bijna alsof.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien ook maar netten ophangen dan
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat had in dit geval niets uitgemaakt, die gasten zijn al gedegradeerd, dan boeit een reglementaire Nederland die gasten niks.

Er zijn zelfs supportersgroepen die hun eigen spelers bedreigen om te verliezen zodat Ajax geen kampioen wordt, dan kun je straks gewoon een biertje of 2 op het veld gooien.
+2/-0

1 jaar geleden
Dader €10.000 boete, dan is het snel afgelopen en worden er geen duizenden mensen gestraft. Simpel maar doeltreffend.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Komt er crowdfunding en hebben ze dat bedrag binnen 4 uur bij elkaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Stadionverbod in combinatie met meldplicht werkt beter..Zelfs als een werkgever de persoon in kwestie nodig heeft, pech gehad, melden op het politiebureau. Familieuitje gepland of moederdag? ook melden op het bureau op het moment als je club speelt. Is echt een harde en effectiece maatregel, zie Engeland
+1/-0

1 jaar geleden
Eigelijk moet je gewoon een uurtje wachten en dan de wedstrijd verder spelen zonder thuispubliek. Iedereen is er al, stadion leeg vegen en verder. Het is vast niet zo makkelijk, maar een nieuwe datum plannen is ook niet ideaal.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat kan dus niet ivm vergunning
+2/-0

1 jaar geleden
Kansloos allemaal.
+1/-0

1 jaar geleden
Als we gewoon is beginnen met vtv afspreken @5000 boete en een jaar stadionverbod. De camera’s zijn leidend in deze en diegene die maskers ophebben meteen boete van @5000. Neem maar van mij aan dat er geen crowdfunders te vinden zullen zijn die de boete van de daders gaan betalen. Tref ze in de portemonnee en het is het snelste opgelost. Neem maar aan van mij dat iedere partner van zo’n supporter vtv de les mee zal geven, want de boodschappen op maandag bij de Aldi en Lidl zullen ook gewoon betaald moeten worden. Hoe makkelijk is de oplossing, maar de wil ontbreekt bij die lamzakken die geen beslissingen durven te nemen. Iedere keer als er weer een boete wordt uitgedeeld lachen we met z’n allen die loosers uit.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit is natuurlijk waar je op kon wachten na die verscherpte maatregelen. Hersenloze figuren die de middag van een heel stadion vol mensen kunnen vergallen. Eigenlijk moet je die gasten gewoon met de knuppel het vak af rammen, maar daar zitten vast ook wat haken en ogen aan. Trieste middag...
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst