Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sven Mislintat wil komende zomer flink de transfermarkt op'

12 mei 2023 11:10 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Sven Mislintat wil komende zomer flink de transfermarkt op"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat Sven Mislintat komende zomer flink de transfermarkt op wil gaan. Tijdens de gesprekken die hij voerde voordat hij een contract tekende bij Ajax werd aangegeven dat de jeugdopleiding een belangrijke pijler onder de toekomstplannen moet zijn, maar daar wil hij in de komende transferperiode niets van aantrekken. De Duitser is van mening dat het sportieve verval doorbroken moet worden met directe versterkingen en daarin ziet hij weinig ruimte voor projecten van de lange adem.

Mislintat wil komende zomer de transfermarkt op gaan en volgens het AD niet zo'n beetje ook. Een viertal posities heeft de prioriteit en die aankopen moeten mede gefinancieerd gaan worden door de verkoop van Edson Álvarez en Mohammed Kudus.

De nieuwe technisch directeur wil een selectie samenstellen die goed genoeg is om de landstitel weer naar Amsterdam te halen en uiteindelijk ook voor de groepsfase van de Champions League. Die doelen blijven heilig, ondanks dat Ajax dreigt het miljardenbal mis te lopen voor komend seizoen.
Discussieer mee op de forums


Tags

mislintat alvarez doorbroken gefinancieerd kudus landstitel miljardenbal pijler samenstellen toekomstplannen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Triest bericht. Ajax is een club die bekend staat om zijn goede jeugdopleiding en doorstroming. Ajax is de weg kwijt. De jeugdopleiding faalt zonder goede doorstroming. We kunnen beter investeren in de jeugd en het vasthouden van talentvolle Ajacieden.
+5/-5

 
1 jaar geleden
De bedoeling was jaarlijks 1 a 2 spelers overhevelen naar het 1e. Met Hato en Vos voldoet Ajax daar aan. Met Godts zit je op 3 al kwam hij pas overwaaien. Algemene kritiek opleiding zit hem meer in het feit dat er lange tijd geen top spitsen/ buitenspelers meer vanuit de jeugd doorbreken. Meestal word dan het rijtje van Basten, Bergkamp, Kluivert er bij gehaald. Daarna hield het op.

Zorgkindje zit hem meer in het aankoopbeid. Als het een vast gegeven is dat er jaarlijks flink getrokken word aan spelers en je stelt als prioriteit dat je jaarlijks wilt overwinteren in de CL, zal Ajax zich beter moeten bewapenen door op dit onderdeel een betere organisatie neer te zetten die de beste vervanger voor Timber al hebben gevonden voordat hij vertrekt.
+3/-0

1 jaar geleden
Lekker ordinair met geld smijten, echt des Ajax'.
Doodzonde deze teloorgang van een topclub met eens zo'n geweldige jeugdopleiding.
+1/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hoeft niet per se. Het is maar net hoe goed de [directie versterkingen] die hij voor ogen heeft daadwerkelijk zullen zijn. Afwachten maar dus en zou hem aan de woorden van Cruijff willen herinneren; Als je er eentje verkoopt zorg dan dat je op zijn minst dezelfde kwaliteit er voor terug haalt anders ga je er altijd op achteruit, maar dat is logisch.

Hopelijk heeft hij het meegekregen. Van der Sar helaas niet maar die hoeft zich er gelukkig niet meer mee te bemoeien.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Volkomen onmogelijk. Manchester City kan bij vertrek van een sterkhouder een speler die net zo goed is terughalen, Ajax kan dat niet. Ajax kan een speler halen die net zo goed kán worden en op het moment dat hij zo goed is als de speler die vhij vervangen heeft is vertrekt die vervanger ook weer. Het idee van Cruijff werkt niet omdat er clubs zijn die veel meer geld hebben en competities die veel aantrekkelijker zijn dan de Eredivisie.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Welnee. Denk dat het eerder een kwestie van een goede organisatie is, naast scouting en opletten in het algemeen. Ik kan verder wel mee met het idee dat Cruijff er zo simpel over dacht maar hij zag ook veel. Hij stond in zijn eentje in feite al als een organisatie klaar maar dat is kennelijk niet voor iedereen weggelegd.

Neem Ajax afgelopen seizoen. Die dacht met extra geld wel even door te kunnen doorpakken door voor meer dan 100 miljoen euro directe versterkingen op te halen die het uiteindelijk niet waren. Door die handeling speelden we zelfs te vaak gelijk tegen ploegen uit het rechter rijtje en/of verloren wedstrijden. Zelfs op eigen bodem hadden we het geregeld lastig. En dan moeten we nog steeds ons best doen om niet op plek vier te eindigen.

Hoeveel koste Ajax Litmanen destijds bijvoorbeeld? Volgens mij nog geen cent in vergelijking met wat je er voor terug kreeg. In die verhoudingen moet Ajax het voorlopig blijven zoeken zo lang het de boel in een enkele aankoopzomer weer verprutst.

Laten we daarom hopen dat de eerste volgende hoofdcoach weer spelers aantrekt die stage mogen lopen om te kijken of het bij het concept past. De organisatie zou daar achter moeten staan net zoals jeugd word getest. De miljarden van Manchester City doen er verder niet toe. Ik mag alleen hopen dat Ajax zich op het aankoopbeleid eens een keer gaat professionaliseren. Dan hoef ik een feit van Johan Cruijff niet meer aan te halen.

Mocht dat overigens gebeuren en de organisatie loopt goed. Laten we het hopen ook, dan denk ik dat we aan Mislintat een seizoen verder meer hebben. Wat we nu van hem horen is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hij moet nog beginnen. Heeft nog geen tegenslagen gehad laat staan tijd om te peilen hoe goed hij zich zelf bezig vind bij Ajax. De kritiek zal er ook nog wel komen op de vraag of Ajax groeit, of niet.

In die fase gaan we zien wat Ajax echt aan Mislintat heeft. Zich op een sportieve manier ontwikkeld. Vooralsnog is het te vroeg om er een serieus antwoord op te kunnen geven. Hij is in ieder geval positief en komt vrij duidelijk over. Geef hem maar een kans zou ik zeggen.
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
jij praat over Litmanen maar je vergeet dat die tijd is niet meer hier dat is 30 jaar geleden we hadden niet al die gekke sjeiks die voetbal als speeltje zien voetbal is niet meer de volkssport dat het zou moeten zijn maar bij die rijke clubs is het hoeveel prijzen ze kunnen winnen als je Ajax vergelijkt met Chelsea kun je beter Ajax zijn , alhoewel Ajax gedwongen is om al zijn goede spelers te verkopen denkt die gek by Chelsea dat hij een goed elftal bij elkaar kan kopen net zo iets als de galacticos , dat Madrid van jaren geleden die bijna geen prijs won ondanks al de sterren
+2/-0

1 jaar geleden
We gaan het zien. Als we van der Sar moeten geloven is het de juiste man op de plek;

'' We hebben een extern bureau ingeschakeld die een longlist heeft gemaakt met allerlei criteria wat wij als Ajax belangrijk vinden. Kortom, uiteindelijk kwamen er vijf uit de bus en Mislintat bleek de beste''

Van der Sar over het aantrekken van Mislintat;

https://www.youtube.com/watch?v=wRK4Y-AV0Rclink


Mislintat over zijn missie bij Ajax en werkwijze;

https://www.youtube.com/watch?v=o4GsT8H3haslink
+2/-1

1 jaar geleden
Kan me op zich best vinden in deze weg, mits ze na deze transferperiode wel direct richten op de jeugdopleiding. Er moet natuurlijk nu wel direct iets gebeuren en dan snap ik dat een lange termijn oplossing niet direct vruchten af kan werpen.
Dat zou ook niet gepikt worden door de achterban vrees ik.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Ze laten een groot aantal voetballers van J Ajax te lang bij Ajax terwijl het duidelijk is dat ze nooit Ajax 1 gaan halen en dat belemmerd de doorstroom, niet genoeg na 2 jaar : adios!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is weer een ander verhaal. Ik snap dat Mislintat nu voor directe aankopen gaat en pas daarna naar de jeugdopleiding gaat kijken voor de langere termijn. Dat spelers te lang in JA blijven hangen is iets anders. Denk idd dat je moet stellen dat 2 jaar de max is in JA en dan zal de stap naar aansluiting naar eerste gemaakt moeten zijn of het is einde verhaal. Bij twijfel verhuren.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik had de tip elders al gegeven. Haal Kurt Zouma maar op. Kan Timber blijven met het idee dat er weer goed komt met de verdediging en zijn ding doen. Marktwaarde gelijk aan Bassey dus omruilen maar als het even kan.

https://www.youtube.com/watch?v=MpuqvvSpQ9klink
+1/-2

 
En heeft nu een jaarsalaris van ruim 8 miljoen per jaar :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En West Ham zal heus wel zo gek zijn om hun rots in de branding om te ruilen voor een speler die een rampjaar heeft gehad bij Ajax en in alle aspecten minder is zonder er tientallen miljoenen bij te krijgen :D
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja ik zie bui ook wel hangen. Gaat niet lukken. Financieel ook niet haalbaar. Hans Kazan met een goocheltruc misschien?
+1/-0

1 jaar geleden
Met de verkoop van Alvarez en Kudus moet je zeker weer 3 a 4 spelers kunnen aantrekken. Voor de korte termijn prima. Snap dat de korte termijn belangrijk is op dit moment. Hoor verdomde weinig over de jeugdopleiding en de lange termijn.
+3/-1

1 jaar geleden
Oprotten met deze gast. Ajax = Jeugd.
+2/-4

 
1 jaar geleden
Gaat hij ook doen. Te minste hij zegt het. Hier de beelden;

https://youtu.be/o4GsT8H3has?t=262link
+2/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Gaat hij ook doen.Dit staat er wat ongelukkig, omdat het nu net lijkt dat hij gaat 'oprotten' zoals de schrijver zegt, waarop je reageert. Kijk je echter de gelinkte video, dan blijkt dat hij zich zeker sterk gaat maken voor de jeugd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja als je het zo leest maar mijn reactie sloeg op 3littlebirds ''Hoor verdomde weinig over de jeugdopleiding en de lange termijn''.

Bij deze plaatste ik een link dat Mislintat dat onderdeel zeker gaat meenemen zoals eerder van der Sar al aangaf dat de jeugd een belangrijk onderdeel was op zoek naar de juiste TD.
+1/-0

1 jaar geleden
T enige wat Mistlintat moet doen is er voor te zorgen dat Ajax weer kleur op de wangen krijgt ! Dat Bosz komt, en het spel van Ajax op zijn manier voortzet! Dat was goed!
+2/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst