Transparent
Inloggen
Sluiten

Quinten Timber: 'Het plan van Ajax was maar half-half'

11 mei 2023 07:50 - Kick 't
Foto: Pro Shots

Quinten Timber: "Het plan van Ajax was maar half-half"; image source: Pro Shots

Bij Kick 't op Ziggo Sport heeft Quinten Timber aangegeven dat hij afgelopen zomer ook de overstap naar Ajax had kunnen maken. "Ze hadden een plan, maar ook weer niet. Het was maar half-half", aldus Timber. "Ze zagen mij vooral als back. Omdat de backs bij Ajax vrij hoog spelen, zou ik dan toch op het middenveld staan. Dat soort dingen speelde allemaal mee."

Uiteindelijk koos hij ervoor om naar Feyenoord te gaan. "Daar was mijn gevoel meteen goed", zo gaf hij aan. "Ik weet hoe die club is. Ik heb het daar altijd goed gehad, dus ik ben blij met mijn keuze."
Tags

timber feyenoord kick ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Een half/half plan is nog positief.
Het meeste wat aangetrokken is lijkt helemaal geen plan achter te hebben gezeten.
+3/-0

 
4 weken geleden
Dus geen plan. Ze hebben gewoon een optelsom gemaakt. 1 maal spits weg, een paar verdedigers enzovoort enzovoort...

Haal maar ergens voor de zelfde posities iets terug.

Over en sluiten.
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Had het wel willen zien hoor, Quinten vanaf de rechter flank. Bij Ajax is de back een positie die zowel veel van je aanvallende als verdedigende kwaliteiten vraagt en waar je goed moet kunnen omschakelen. Een positie die mijns inziens te weinig waardering krijgt, waar te min over wordt gedaan ('als je het niet redt als CV of buitenspeler, kun je altijd nog back gaan staan'). In mijn optiek hebben Mazraoui en Tagliafico wel bewezen hoe belangrijk de back posities zijn, als je in Europa echt een woordje mee wil kunnen spreken in de top.

Ik snap dus wat Quinten zegt, maar ik ben niet met hem eens dat Ajax een half-half plan met hem had, omdat ze hem wilden omturnen tot rechtsback. Mazraoui was immers net als Quinten een middenvelder, alsvorens hij daar terecht kwam. En daar heeft niemand ooit spijt van gehad, inclusief het lijdend voorwerp zelf. Dat Quinten het zelf niet zag zitten om te backen, dat is wat anders.

P.s.: Ik noem hem Quinten, om eventuele verwarring met Jurriën te voorkomen (voor zover dat überhaupt nodig is), niet omdat ik met hem in de klas heb gezeten 😉
+2/-0

3 weken geleden
Je laat het toch niet van Ajax afhangen en dat zogenaamde plan waar je ook maar moet voetballen , je moet gewoon het beste uit je zelf halen. Wat Masraoui ook deed inderdaad.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz branco elsimao frimpong hato heitinga jong jordi maradona mediaoptredens messi mislintat molenaar oei oranje rulli rvc sar sjakie tadic timber vos wijndal