Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax wint in eigen huis van ADO Den Haag

8 mei 2023 22:01
Foto: Pro Shots

Jong Ajax wint in eigen huis van ADO Den Haag; image source: Pro Shots

Jong Ajax blijft meedoen in de strijd om de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dave Vos wist maandagavond in eigen huis ADO Den Haag met 4-2 te verslaan. Kristian Hlynsson wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Donny Warmerdam en Mika Godts tot scoren wisten te komen. In de vierde periode staat Jong Ajax op een derde plek op twee punten van Willem II. Er zijn nog twee duels te spelen.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff, Regeer, Aertssen, Warmerdam, Baas, Hlynsson, Vos (80' Delgado), Gooijer (77' Misehouy), Rasmussen (46' Martha), Lucca, Godts
Discussieer mee op de forums


Tags

jong ado godts hlynsson vos aertssen dave delgado gooijer graaff kristian lucca martha mika misehouy rasmussen regeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Godst gaat een grote worden, straalt er vanaf. Komend seizoen heel veel minuten geven in Ajax 1.
+3/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Spelers als Godst wil je bij Ajax zien. De gebeuren dus gelukkig ook nog wat goede dingen. Geld ook voor Vos en Hato. Naast dat Salah-Eddine terug halen. Verder peilen of Veldman, Gravenberch, van der Beek of Ziyech kan worden teruggehaald/gehuurd. Heb je in ieder geval voetballers in de ploeg waarmee het met de basisvaardigheden goed zit. Kunnen we weer spreken over verzorgd voetbal. Het is de basis tot succes en hebben een paar flapdrollen uit de organisatie afgelopen zomer niks van begrepen.

Helaas is de kans groot dat Timber en Kudus gaan vertrekken alsmede Alvarez. Persoonlijk zou ik er alles aan doen om Timber te behouden voor een paar jaar. Tadic waarschijnlijk weg tenzij hij reserve/invallersrol accepteert. Regeer en Baas zou ik er voorlopig bij houden zo lang er geen betere vervanger is gevonden. In deze volgorde graag en niet als afgelopen zomer omgekeerd, waarna de paniekaankopen begonnen.

Verder hoop ik dat Mislitat voor Bassey en Sanchez nog een redelijk bedrag kan vangen. Grillitisch en Luca ook afscheid van nemen. Die passen gewoon niet bij Ajax. Ik zou nog wel kijken naar een tweede spits die technisch bekwaam is en met veel inzicht. Hij hoeft in ieder geval niet twee meter lang te zijn omdat hij ze er dan makkelijker in kan koppen. Dat idee is een fabeltje. Het komt aan op timing. Een gevoel die de spits maakt. Klaas Jan Huntelaar moet dat weten als geen ander.

Enfin, terug naar de basis die uiteraard aangevuld zal moeten worden met ervaring. Liefst minimaal een ervaren speler per linie.

Mijn voorlopige selectie

Rulli
Baas
(Veltman?)
Regeer
Salah-Eddine
Timber
Hato
Vos
Hlynsson
Taylor
Klaassen
Berghuis
(van der beek, Gravenberch, Ziyech?)
Martha
Godts
Brobbey
Conceicao

*Veltman, Gravenberch, Ziyech zie ik als directe versterkingen. Hoef je alleen nog maar naar een tweede spits te kijken. In ieder geval is duidelijk dat je een verdediging hebt die de bal kan laten rond gaan met als uiteindelijk doel één keer raken waardoor de tegenstander lopen kan wat ze willen. Zodra de verdediging met het juiste materiaal daar toe weer in staat is zul je zien dat het middenveld weer goed bediend/ondersteund gaat worden. Breekt de tijd weer aan dat het middenveld zijn ondersteuning kan geven om een serieuze aanval op te zetten.

Enkele hoofdtrainers die dit snappen en kunnen flikken zijn Pep Guardiola en Xavi. Hopelijk begrijpen ze bij de Ajax Organisatie wat ik bedoel? Met name welke richting je weer uit moet. Zo ja? haal de meest geschikte hoofdtrainer maar op dan.
+1/-0

 
Heb je ook namen van trainers die wel realistisch zijn?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat snap ik maar het gaat om het idee. Ik zou in ieder geval bestuderen wat een dergelijke ontwikkeling versus kosten voor voordelen oplevert.

Anderzijds kun je van de zomer nog een keer voor meer dan 100 miljoen niks kopen waarbij je vervolgens nog eens honderd miljoen euro misloopt door vroege uitschakeling Champions League, en het mislopen van de volgende editie. Mogelijk verliest Ajax zelfs nog meer dan dat en gaat het richting de 150 miljoen euro? Ze zullen de uiteindelijke rekensom wel maken en tot de conclusie komen wat een ongeorganiseerde aankoop zomer uiteindelijk voor schade heeft aanricht.

Het is in ieder geval duidelijk dat Ajax van zijn CL begroting af moet stappen en door meer jeugd in te passen, en huren, enigszins noodgedwongen terug naar zijn basis moet gaan. Het is de houvast van de club en in wezen ook de opzet totdat er een paar blindelings geld begonnen uit te geven omdat het simpel voor handen was.

Maar goed, meer eigen jeugd vergt een ervaren hoofdtrainer die bekend is met specifieke opleiding. Heitinga word door velen nog te onervaren bevonden maar zou je als assistent kunnen gebruiken om bij te leren. In ieder geval met alle gemaakte verliezen zou het salaris van bijvoorbeeld een Guardiola in verhouding mee kunnen vallen. Je ziet het ook met Xavi bij Barcelona die jeugd opleid en kansen geeft alla Cruijff, en we hebben ze natuurlijk om Ajax heen ook rondlopen omdat de opleidingen weinig van elkaar verschillen. Als eerste word het voetbal er weer ingebracht en ze maken spelers beter.

Zodoende zouden ze Richard Witschge meer op de voorgrond er bij kunnen betrekken maar ook Jonk of Frank de Boer. Frank word dan als saai neergezet maar als je dan toch noodgedwongen terug moet naar de basis dan heb je denk ik meer aan hun dan een of andere buitenlandse trainer uit Duitsland of Argentinië. Geruchten die dan weer rond gaan van buitenlandse trainers die mogelijk geen flauw idee hebben wat ze met de opleiding aan moeten mede omdat ze de club niet kennen. Dat lijkt me geen verstandige keuze.
+1/-0

 
1 jaar geleden
"haal de meest geschikte hoofdtrainer maar op dan"
Probeer eerst maar eens een lijstje van 5 trainers samen te stellen die deze klus willen aanpakken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo lang Xavi en Guardiola ver van mijn bed show zijn zou ik voor Frank de Boer gaan of Wim Jonk omdat ze veel affiniteit met Ajax hebben. Een willekeurige buitenlandse toptrainer word op zich denk ik lastig. Nagelsmann zie ik ook niet komen. Als Ajax conference league gaat spelen zullen er sowieso eerder meer bedanken voor de eer dan tekenen.

Maar goed over Guardiola wil ik nog wel wat duidelijker zijn. Je moet Pep namelijk alleen halen als je hem uitlegt dat het plan Cruijff in volle gang word gezet. Guardiola de supervisie krijgt over het eerste, de jeugdopleiding, en mede een eindoordeel mag vellen over welke spelers Mislitat denkt binnen te halen. Alleen dan gaat het werken.

Haalt Mislitat bij wijze van een volgende Sanchez binnen die niet mee kan in de snelle rondo houdt het werk voor Guardiola gewoon op. Wil hij waarschijnlijk liever gaan golfen. Als Ajax voor hem kiest moet je dus met zijn allen achter dat concept staan zoals Cruijff destijds meerdere malen al had aangegeven. Het bij Barcelona op soortgelijke wijze functioneert. Alleen dan is Pep met maar liefst 20 miljoen euro aan salaris het waard die al eens heeft aangegeven dat Ajax een interessante club voor hem is. Dan hoef je ook niet voor 100 miljoen in te kopen maar zal de jeugd verder geperfectioneerd worden op de training. Anders moet je er gewoon niet aan beginnen.

Maar nogmaals, Frank de Boer en Wim Jonk zouden dit ook aan moeten kunnen. De opleidingen van Ajax en Barca liggen dan weliswaar fysiek ver uit elkaar maar in de ziel staan ze dichtbij elkaar.
+1/-2

 
En nog steeds is het werkelijk volstrekt onrealistisch dat een club als Ajax dergelijke salarissen gaat betalen. Een beetje realiteitszin zou niet verkeerd zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja realiteitszin... valt daar ook voor tientallen miljoenen euro's aan onverklaarbare aankopen onder?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoe gaat een onbekende Duitse TD het Cruijff concept uitleggen aan een Spaanse, niet haalbare, toptrainer??? Nog hilarischer dan een ouderwetse Sammy en Moos mop.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens en kan er net zo goed om lachen. Echter tussen de regels door zien we zodoende de verschillen meer in perspectief tussen oud en nieuw.

Allereerst de Cruijffiaanse voetbalschool. Een methode waarmee Ajax vele goede voetballers heeft opgeleid. Misschien beter om het gewoon de Ajax school te noemen want het proces om de Ajax ziel van voetballen te voelen en beleven was al gaande voordat Cruijff furore bij Ajax maakte met verzorgd voetbal. Zo waren Michels en vele anderen er al mee bezig. Cruijff perfectioneerde het verder en volgens sommige oud spelers waaronder van Basten geregeld tot de uiterste vormen van perfectie, wat in beginsel begon met de basistechnieken.

De huidige directieleden willen het liever over een andere boeg gooien waarbij data des te meer de doorslag moet geven tot succes. Daarbij is het Ajax dna minder van belang. Enkelen met Ajax DNA werden met opzet er al uit gedonderd. Een lijst van namen van oud spelers die solliciteerden om Ajax te helpen werd opzij geschoven, en weer anderen namen vanwege verdere invloed van data analyse ontslag waaronder hoofdjeugdopleiding Said Ouaali en techniektrainer Gerald Vanenburg.

Zoals de gang van zaken er voor staat past een Jonk ook niet meer bij Ajax. Dat zelfde geld voor Xavi en Guardiola. Laat ze ook maar lekker bij Barcelona en Manchester City aan de gang gaan want dan valt er te minste nog van goed voetbal te genieten. Gisteravond ook weer enorm genoten van de lange passes van Manchester en de wijze waarop de bal door medespelers uit de lucht werd geplukt en meteen doodgelegd. Dat niveau is Ajax ver weg van laat staan dat ze nog in staat zijn om een rondo op hoog tempo een halve minuut vol te houden. Ook dat is weg maar geeft niet, de winst zit hem in data en statistieken al vermeld het niet dat er bagger is ingekocht, en of een balaanname goed is of niet. Inzicht aanwezig... een pass verstuurd op het juiste moment? Juiste snelheid? Niks ervan. Daarvoor heb je een goede hoofdtrainer nodig.

Enfin, de directieleden over het voetbal willen een andere weg in slaan ondersteund door wetenschapper en data analyticus, Vosse de Boodde. Het is alleen nog even afwachten welke spelers Mislitat er bij zal halen en wie de buitenlandse hoofdtrainer gaat worden. Volgende week mag hij geloof ik beginnen. Succes met het data voetbal.
+1/-0

1 jaar geleden
Op het middenveld zoeken we een echte nr 10, geen Klaassen en Berghuis. Naast voetbalintelligentie, goede techniek, groot en sterk en ervaring die ook een beslissende eindpass kan geven en tevens zelf kan scoren en die er meteen staat. Deze speler loopt op de Nederlandse velden en was vorig jaar samen met een ex speler van Ajax een geweldig duo. Hoe meer ik naar deze speler kijk hoe meer ik deze zie slagen bij Ajax. Is veel belangstelling voor, ook buitenland en op te halen voor een prikkie. Als Feyenoord het met Wieffer aan durft en wij kunnen deze vele betere versie dan een Joey Veerman van Psv strikken, wordt deze jongen een sensatie, waarbij iedereen denkt: hoe hebben we deze knaap over het hoofd kunnen zien??


MATS SEUNTJES
+1/-0

 
1 jaar geleden
We gaan het zien in Uuuu….
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ange Postecoglou de coach van Celtic zou een hele goede keuze zijn al nieuwe Ajax coach.
Speelt als coach bij iedere club altijd een heel herkenbaar systeem met veel pressie en aanvallend voetbal en over het algemeen met veel succes.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zelfs Gheorghe Hagi word getipt bij Ajax als we voetbalprimeur mogen geloven
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst