Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Vaart akkoord met schikkingsvoorstel; vooronderzoek naar Mark van Bommel; Ibrahimovic deed niets verkeerd

29 oktober 2003 08:22 - Teletekst

Verslaggever: P.

Rafael van der Vaart gaat akkoord met de schorsing van vier wedstrijden (waarvan ??n voorwaardelijk), die de openbare aanklager van de KNVB hem voorstelde naar aanleiding van de rode kaart die de vice-aanvoerder van Ajax in de wedstrijd tegen PSV kreeg. Hij zal de thuiswedstrijden tegen AZ en Heerenveen en de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag missen.

Arie van Eijden sprak in het Algemeen Dagblad de wens uit de affaire af te sluiten. ,,Er is al zoveel over gezegd en geschreven, dat we niet nog eens een tuchtzaak willen beginnen. Dat zou ook een reactie van de tegenpartij uitlokken. Bovendien vrees ik dat er nog wel iets zal volgen vanuit Zeist.''. Hiermee wordt gedoeld op bepaalde niet bestrafte overtredingen uit de topper PSV - Ajax. Vandaag wordt bekendgemaakt of de openbare aanklager andere spelers zal vervolgen. te denken valt hierbij aan Van Bommel (het slaan van Van der Vaart), Vennegoor of Hesselink (het torpederen van Lobont) en Ibrahimovic (het in het gezicht raken van Hofland).

Update: Inmiddels is bekend dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek naar Mark van Bommel heeft ingesteld vanwege zijn armbewging in de richting van Van der Vaart waardoor deze ten val kwam. Tegen de vermeende elleboogstoten van Zlatan Ibrahimovic en Jan Vennegoor of Hesselink zullen geen onderzoeken worden gestart, waarmee de aanklager aangeeft niets onregelmatigs te hebben geconstateerd.

Meer op Teletekst




Tags

vaart aanklager bommel ibrahimovic vooronderzoek hesselink schikkingsvoorstel vennegoor ado affaire armbewging bestrafte eijden elleboogstoten gedoeld heerenveen hofland knvb lobont onregelmatigs overtredingen rafael tegenpartij topper torpederen tuchtzaak uitlokken val voorstelde zeist zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper