Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sontje Hansen vertrekt transfervrij naar NEC'

8 mei 2023 11:45 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Sontje Hansen vertrekt transfervrij naar NEC"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat Sontje Hansen na dit seizoen transfervrij vertrekt naar NEC. De 20-jarige aanvaller zal een contract voor vier seizoenen gaan tekenen in Nijmegen. Hansen kon zijn aflopende verbintenis bij Ajax ook verlengen, maar wilde zich bij een andere club verder ontwikkelen. Meerde clubs uit de Eredivisie waren concreet, net zoals FC Augsburg en Standard Luik, maar de keuze van de jeugdinternational viel op NEC.

Hansen kwam tien jaar geleden in de jeugdopleiding van Ajax terecht en werd lang gezien als een van de grootste talenten. Uiteindelijk kwam hij tot twee officiële wedstrijden in Ajax 1. Voor Jong Ajax kwam hij tot nu toe tot 84 duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer op VI.nl
Tags

hansen augsburg eredivisie jong luik meerde standard

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Denk dat prima is voor beide partijen, duurde allemaal net ff te lang en heeft die laatste stap niet kunnen zetten. Ik denk ook niet dat dat zou lukken als ie langer was gebleven. Er zullen er nog heel wat volgen als er nu eens echt wordt doorgeselecteerd.
+6/-0

4 weken geleden
Dat is in ieder geval slimmer dan naar pakweg Bologna.
+6/-0

4 weken geleden
En wij maar dooremmeren met de meest nutteloze linksbuiten die we de afgelopen decennia hebben gehad. Geef dan zo'n Hansen eens de kans in plaats van maar door te borduren op Mr. Negativity, Bergwijn.
+2/-3

4 weken geleden
Toch wel veelzeggend, liever naar NEC gaan om je door te ontwikkelen.
De ooit zo geroemde Ajax-opleiding raakt ook aardig in verval.
+4/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Omdat 1 speler naar nek gaat?
Volgens mij zag ik zaterdag een Timber, Hato, centraal achterin, een Klaassen en Taylor op het middenveld, en een Bergwijn ( ex jeugd) een balletje trapen in de ArenA.
+2/-4

 
4 weken geleden
De aanwas vanuit de jeugd is wel eens beter geweest. En dan noem je Klaassen en Bergwijn? Is dat voor jou nog pas doorgestroomde jeugd?
Het gaat om nu, het ontgaat je zeker ook dat er mensen uit de technische staf, ook uit de jeugd, heil ergens anders gaan zoeken?
+5/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
4 weken geleden
Na er twaalf jaar te hebben gewerkt ja. Mag het dan? Of is iemand verplicht om zijn hele leven bij Ajax te blijven werken?

In die twaalf jaar zijn overigens alleen de Ligt, Gravenberch, De Jong en Kluivert echt doorgebroken. Veel vermeende toptalenten hebben het niet gered, waaronder Hansen en Unuvar.

Ik vind het dus niet zo erg dat we op zoek moeten naar een nieuw hoofd Opleidingen. Tijd voor nieuwe bloed.
+3/-1

 
4 weken geleden
Hij zat mede door ernstige ziekte van zijn moeder bijna twee jaar in een enorme vormdip. Heeft nu speeltijd nodig en die kan Ajax hem niet bieden omdat we niet alleen eerste elftal spelers, maar ook Jong Ajax spelers hebben die hem in die tijd voorbij zijn gestreefd. Nog een jaar in JA heeft geen zin meer en dan is NEC m.i. een goede keuze.
+4/-1

 
4 weken geleden
Nee, lekker doorklooien met Bergwijn van 30M schiet lekker op...
+1/-2

 
4 weken geleden
Dat veranderd niks aan het feit dat Hansen niet in Ajax 1 thuishoort. Ook bij JA heeft hij zowel onder Heitinga als onder Vos dit seizoen amper speeltijd gekregen.
+4/-1

 
4 weken geleden
Ben jij een vrouw? Dat bedoel ik niet vervelend, maar mijn vriendin reageert op een soortgelijke manier. Je zegt het een en er wordt vervolgens gesuggereerd dat je dan dus voor of tegen het ander bent. Als ik zeg dat ik geen fan ben van Sanchez, betekent dat toch niet direct dat ik een fan ben van Rensch? Er is meer dan alleen zwart en wit, links en rechts, onder en boven. Probeer eens wat meer met een open houding naar dingen te kijken. Het kan verfrissend werken.
On topic: Ik snap het wel van Hansen. Die wil gewoon veel spelen - en op zijn leeftijd moet dat ook - en het liefst op Eredivisie-niveau. Ik weet niet of NEC de beste optie is, maar weet ook niet welke andere eredivisieclubs er voor hem in de rij staan/stonden. Het valt me op dat veel (oud-)Ajacieden het goed doen bij Twente. Zal ook met de trainer te maken hebben.
+4/-0

4 weken geleden
Dat noemt men stappen zetten!!Sontje toch🫣!
+1/-0

4 weken geleden
Zo'n jongen hoort na zo'n lange opleiding nooit gratis de deur uit te lopen. Of hij nou echt veelbelovend is of niet, hier is iets goed misgegaan.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
4 weken geleden (gewijzigd)
Nee, want volgens de wet mag je een jeugdspeler na zijn jeugdcontract maar een contact aanbieden met een maximum duur. Anders is het voor de Nederlandse wet kinderhandel.

Ik snap dat je graag alles aangrijpt om een lintje naar een fictieve verantwoordelijke te leggen, maar dit komt echt alleen maar door de wet.

Vrijwel alle jeugdspelers lopen rond hun 19/20 levensjaar uit hun contact. Afhankelijk van hun geboortedatum.
+2/-0

 
4 weken geleden
Ik leg geen lintje (?),maar als ze deze jongen op tijd nog een contract voor 1 of 2 jaar hadden aangeboden was hij daarna niet gratis de deur uitgelopen. Het gaat me erom dat Ajax niet gratis spelers voor clubs als Nec opleidt.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
4 weken geleden (gewijzigd)
*lijntje

Waarom zou Hansen een 1 jarig contract ondertekenen terwijl hij in JA al voorbij is gelopen door Rasmussen?

In welk elftal gaat hij spelen dan?

Er was interesse van meerdere clubs dus ik ga er zomaar vanuit dat Hansen hetzelfde of zelfs meer gaat verdienen bij NEC als dat hij gedaan zou hebben met een 1 of 2 jarig contract bij Ajax.

Een 4 jarig contract levert nu eenmaal een hoger salaris op dan 1 jaar.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ajax had gewoon een 5 jarig contract moeten aanbieden toen hij 18 was, dan had je nu dit niet gehad. En meer kansen krijgen, tussen die klungels die we nu in het eerste hebben staan had hij toch best speeltijd kunnen krijgen?
+1/-0

 
4 weken geleden
Een 5-jarig contract aanbieden ..? Dat is al helemaal niet slim,zeker niet in deze tijd waarin de salarissen al waanzinnig belachelijk te hoog zijn .
Iedereen kon al langere tijd aan zien komen dat Sontje ietwat te licht is voor topvoetbal . Bied je zo iemand een contract voor 5 jaar dan gaat hij nooit meer weg .. etc..!
+2/-0

 
4 weken geleden
Natuurlijk niet voor het hoogste salaris, voor zulke spelers een passende salarissom aanbieden en gebruiken in de breedte, je hebt met Jong Ajax spelers erbij genoeg vacatures voor spelers, en onnodige breedteaankopen als vulling kan je hiermee weglaten.
Verder kan je ze altijd verhuren etc... Maar 1 ding, de jeugd moet meer de kans krijgen.
En als ze dan wel doorbreken, nieuw contract van 5 jaar met een hogere salarisschaal aanbieden.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
4 weken geleden
Volgens de reglementen Betaald Voetbal van de KNVB mag een Betaald voetbal organisatie spelers onder de 18 geen contract mag aanbieden langer dan 3 jaar. Ieder contract waarin een langere periode word overeengekomen is niet geldig en kan dus nietig worden verklaard.

De enige kans om Sontje langer te kunnen binden was een contractverlenging óp zn 18e, en op dat moment had hij dus (19-3) een aflopend contract. Eerder mocht niet.

Het is echt onzin om spelers van 19 een 5 jarig contract aan te bieden, omdat de praktijk uitwijst dat het op heel veel vlakken fout kan gaan: studie, vrouwen, geld, foute vrienden of een vader die overlijd.

Maar eerder een contract aanbieden dan dat zijn huidige zou aflopen mag gewoon niet volgens de wet. Zo is het met jeugdspelers nu eenmaal geregeld. Je mag een speler op zijn 16e levensjaar alleen maar een contact aanbieden van 3 jaar. En dus als ze 19 zijn geworden loopt hun contact af en zijn ze transfervrij.
+3/-0

 
Je kan wel de hele tijd bijdehand blijven doen, maar blijf dan in ieder geval bij de feiten.

Hansen is 20, wordt over ruim een week 21. Toen hij 18 was tekende hij al een contract voor drie seizoenen en die loopt nu dus af.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.346 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz branco elsimao frimpong hato heitinga jong jordi maradona mediaoptredens messi mislintat molenaar oei oranje rulli rvc sar sjakie tadic timber vos wijndal