Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en AZ scoren niet in een wedstrijd die niet vermaakt

6 mei 2023 23:00
Foto: Pro Shots

Ajax en AZ scoren niet in een wedstrijd die niet vermaakt; image source: Pro Shots

Deze zaterdagavond is Ajax er niet in geslaagd te winnen van AZ. In de Johan Cruijff ArenA eindigde de wedstrijd hoe deze was begonnen, in 0-0. Nadat PSV de uitwedstrijd had gewonnen bij Sparta, wist Ajax vooraf dat het de tweede plek helaas nog niet direct kon terug veroveren. Er werd om 21:00 afgetrapt tegen AZ, waarbij verlies zelfs de derde plek zou worden overgenomen door de Alkmaarders.

Er waren drie wijzigingen ten opzichte van de verloren bekerfinale. Jorge Sánchez en Florian Grillitsch namen op de bank plaats en Steven Berghuis was niet beschikbaar nadat hij vorige week uitviel. Hun vervangers in de basis waren Devyne Rensch, Kenneth Taylor en de weer herstelde Mohammed Kudus.

In de eerste fase waren er een paar kansjes voor Ajax, maar een kopbal van Brobbey en een schot van Kudus leverden geen goal op. De volgende kans was voor AZ, waarbij Pavlidis op Rulli stuitte.

In de 16e minuut kreeg AZ zelfs 3 kansen achter elkaar. Na een goede pass van Sugawara kwam Reijnders in de 1-op-1 tegen Rulli, die kon redden. Daarna kwamen Van Brederode en Mijnans nog in kansrijke positie, maar Ajax kwam hier goed weg.

De volgende kans was weer voor de Amsterdammers, waar Bergwijn van de rand van de zestien een poging waagde, maar de bal op de paal schoot. Na een voorzet Tadić kopte Brobbey de bal naast, waar Kudus wellicht meer kans had gehad om de openingsgoal te maken als Brobbey de bal had laten gaan. Vlak voor de rust kreeg Brobbey ook nog een vrije schotkans van een meter of tien na goed doorzetten van Klaassen, maar hij schoot de bal waar Matthew Ryan hem verwachtte. De rebound kwam voor de voeten van Bergwijn, maar waar hij eerder de paal raakte, schoot hij de bal nu tegen de lat.

In de rust kwam Wijndal voor Kudus, met de nodige wisselingen tot gevolg. Wijndal ging op zijn gebruikelijke linksback positie staan, Hato kwam links centraal te staan en Álvarez schoof door naar het middenveld. Verder kwam Klaassen uit op 10, werd Bergwijn rechtsbuiten en was Tadić links voorin te vinden.

Vijf minuten onderweg in de tweede helft kreeg Ajax een vrije trap die genomen werd door Tadić, nadat Hatzidiakos Bergwijn onderuit had gehaald. De vrije trap ging via de muur naast en ook de corner erna leverde Ajax niets op. Álvarez waagde ook nog een schot, maar dit schoot zeilde over het doel.

Ajax bleef aanzetten, wat leidde tot een kans voor Kenneth Taylor. Maar wederom leverde het geen goal op. Hierna direct een dubbele wissel bij Ajax, waar Conceição en Sánchez in het veld kwamen voor Rensch en Klaassen. Direct na zijn entree mocht Sánchez achter Lahdo aan, die de bal op de binnenkant van de paal naast Rulli schoot, maar gelukkig geen doel trof.

Bergwijn ging na de wissel van Klaassen als 10 spelen en vanaf zijn nieuwe positie kwam hij al snel in kansrijke positie, maar hij schoot de bal naast.
In de slotfase zette Ajax nog aan en kwam Bergwijn na een counter in schotpositie, maar deze werd geblokt door een verdediger van AZ. Hierna was Álvarez betrokken bij een opstootje met Beukema, waarbij ze met de hoofden tegen elkaar stonden. Dit leverde de Mexicaan gelukkig geen kaart op.
Na een overtreding van Hato mocht Sugawara aanleggen voor een vrije trap op een meter of 25, maar deze vrije trap belandde op het hoofd van Tadić. Een minuut later claimde de aanvoerder hands van Sugawara, maar Makkelie besloot geen strafschop te geven. Uit de corner die volgde kopte Álvarez over het doel, waarna Makkelie niet veel later affloot met een eindstand van 0-0.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn alvarez brobbey kudus tadic rulli sanchez sugawara hato kansrijke makkelie rensch taylor waagde wijndal aanleggen affloot arena bekerfinale berghuis beukema binnenkant brederode claimde conceicao counter entree florian geblokt grillitsch hands hatzidiakos herstelde hoofden jorge kansjes lahdo matthew mijnans muur openingsgoal opstootje pavlidis poging rand rebound reijnders schoof schotkans schotpositie sparta stuitte vervangers wisselingen zeilde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht