Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax eist dat ook alle duels uit KKD en Eredivisie Vrouwen live worden uitgezonden in mediadeal'

4 mei 2023 14:16 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax eist dat ook alle duels uit KKD en Eredivisie Vrouwen live worden uitgezonden in mediadeal"; image source: Pro Shots

Ajax eist dat er bij een nieuwe overeenkomst voor de uitzendrechten voor de Eredivisie ook wordt opgenomen dat alle wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Eredivisie Vrouwen live zullen worden uitgezonden. Dat meldt Voetbal International. Het is de club een doorn in het oog dat momenteen niet alle wedstrijden te zien zijn voor de fans. Ook Jong Ajax en Ajax Vrouwen spelen duels die door ESPN niet live worden uitgezonden, maar dat is voor Ajax nu een harde eis in de nieuwe deal.

De club wil hiermee fans tegemoet komen, maar wil hierdoor ook sponsoren kunnen trekken. Het uitzenden van die wedstrijden is volgens Ajax cruciaal om meer bekendheid te generen en op die manier meer publiek en sponsoren te trekken.

Aankomende maandag stemmen de clubs over de mediadeal, waarbij uitsluitend het bod van ESPN ter sprake zal komen. Indien de clubs tegen stemmen, kunnen andere partijen ook een bod uitbrengen.

Meer op VI.nl




Tags

eredivisie eist mediadeal espn kkd sponsoren azerion bekendheid doorn generen jong momenteen uitsluitend uitzendrechten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
De kleine clubjes gaan weer voor het snelle geld en zullen instemmen met de ESPN deal. Heb je weer 10 jaar lang al je rechten verkocht voor een veel te lage som. De topclubs moeten zich echt ontworstelen aan deze ketenen van zogenaamde solidariteit.

10 jaar is een idiote looptijd, die vooral in het voordeel van de 'kopende' partij is. Bij een standaard inflatie van 2 procent per jaar is de 180 miljoen die je in het 10e jaar krijgt 21,9% minder waard dan nu.

Een contract voor 3 a 4 seizoenen zou daarom veel verstandiger zijn, ook omdat je op die manier veel meer invloed kunt uitoefenen over wat ESPN met die rechten doet (de nieuwe concurrentie fase is dan immers veel dichterbij).
+5/-0

12 maanden geleden
Tja, als NEC - Roda JC (bijvoorbeeld) al rechtstreeks uitgezonden wordt dan kan het damesvoetbal er ook nog wel bij. Ik vindt het eerste (heren) elftal van Ajax momenteel al niet om aan te gluren dus ik sla ff over.
Ik snap Ajax overigens wel ivm sponsors enzo, maar dit soort voetbal kijk je toch niet voor je plezier of wel?
+2/-0

 
12 maanden geleden
Denk ook niet dat jij de doelgroep bent, heel eerlijk gezegd. Dan moet je meer denken aan meiden tussen 10 en 21. Die hebben voorbeelden nodig waarmee ze zich kunnen identificeren.
+5/-0

 
12 maanden geleden
Klopt, en daarom is het ook prima natuurlijk.
+1/-0

12 maanden geleden
' waarbij uitsluitend het bod van ESPN ter sprake zal komen. '

De kabelcombi heeft toch ook een voorstel neergelegd? Wat is dit voor partijdig gedrag?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Omdat strict genomen ESPN slechts een voorstel doet om het huidige contract aan te passen. Eventuele andere biedingen mogen pas vanaf 1 juli 2024.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht