Transparent
Inloggen
Sluiten

'Consortium scherpt voorstel aan en garandeert jaarlijks 180 miljoen euro'

3 mei 2023 21:07 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Consortium scherpt voorstel aan en garandeert jaarlijks 180 miljoen euro"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat het consortium van DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland een nieuw bod heeft uitgebracht voor de tv-rechten van de Eredivisie. De achttien clubs uit de Eredivisie zullen jaarlijks gegarandeerd minimaal 180 miljoen euro netto ontvangen voor de liverechten. Dit is woensdag via brief bevestigd aan de Eredivisie CV en de clubs. De prognoses van de totale nettoverdiensten voor de clubs zou oplopen tot meer dan 200 miljoen euro per jaar.

Na een eerder bod ontstond er bij de clubs ruis en was het niet helemaal duidelijk wat het gegarandeerde bedrag zou zijn dat de clubs jaarlijks zouden ontvangen. Het consortium heeft dat via een brief nu duidelijk gemaakt.

In de huidige opzet moeten de tv-aanbieders al ongeveer hetzelfde bedrag betalen voor de distributierechten, maar dat gaat nu naar de huidige exploitant van de rechten. Indien het voorstel van het consortium wordt geaccepteerd verdwijnt die tussenlaag en zal er daardoor meer geld naar de clubs gaan.

Het consortium wil samen met de clubs een joint venture oprichten voor de exploitatie van de rechten. Alle overige inkomsten uit die joint venture zullen na aftrek van de productiekosten voor 70 procent naar de clubs gaan. In totaal gaat het dan om een bedrag van ruim 200 miljoen euro of meer indien de inkomsten de komende jaren verder blijven stijgen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

consortium eredivisie brief garandeert joint scherpt venture aanbieders aftrek distributierechten exploitant fiber kpn liverechten mobile nederland netto nettoverdiensten oprichten productiekosten prognoses ruis telegraaf tussenlaag vodafoneziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alvarez basten boomen brobbey chico conceicao depay elsimao farioli forbs frankrijk frimpong grillitsch henderson hlynsson jong kiki kroes lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff rvc sevic shogun tekengeld transferresultaat weghorst