Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel van zaterdag cruciaal in strijd voor Europese tickets

3 mei 2023 20:52

Voor Ajax wacht zaterdag een cruciale wedstrijd in de strijd om de tweede plaats. De ploeg van John Heitinga heeft dat momenteel niet in eigen hand, maar in de Johan Cruijff ArenA wacht zaterdagavond AZ. Bij een zege blijft Ajax meedoen en kan het afhankelijk van het resultaat bij Sparta-PSV zelfs direct naar de tweede plaats stijgen. Een nederlaag betekent echter dat Ajax naar de vierde plek zakt en virtueel op een plek voor de Conference League staat.

Ajax speelde voor de Eredivisie 44 keer eerder thuis tegen AZ. Daarin kan het uitstekende cijfers overleggen, aangezien er 34 keer werd gewonnen. Het duel eindigde 6 keer in een gelijkspel, terwijl AZ 4 keer wist te winnen. In het seizoen 1970/1971 werd met 8-1 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent met Dani de Wit en Riechedly Bazoer twee spelers die een verleden bij Ajax hebben. De Wit kwam voor Ajax uiteindelijk tot 14 wedstrijden in het eerste elftal, terwijl Bazoer tot 71 officiële duels kwam.




Tags

bazoer arena conference eredivisie heitinga riechedly sparta virtueel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht