Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil 50 miljoen euro voor Jurriën Timber'

2 mei 2023 14:43 - Florian Plettenberg
Foto: Pro Shots

"Ajax wil 50 miljoen euro voor Jurriën Timber"; image source: Pro Shots

Ajax zou komende zomer 50 miljoen euro voor Jurriën Timber willen ontvangen. Dat meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg. Als het aan Ajax ligt, vertrekt de verdediger helemaal niet omdat hij wordt gezien als een sleutelspeler. Timber zou zelf echter naar een topclub willen gaan. Momenteel is er nog geen concrete aanbieding.
Discussieer mee op de forums


Tags

timber florian plettenberg sleutelspeler

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Nee, natuurlijk is er geen interesse. De defensie is zo lek als een mandje. Komt voornl. door de spelers om hem heen, maar hij heeft zich amper aan de malaise kunnen onttrekken.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk en hij heeft daarbij ook (nog) niet het vermogen om de spelers om zich heen naar een beter niveau te tillen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Vorig jaar met Martinez naast zich leek hij top, met de huidige verdediging naast zich flop.

Dan kan het ook zijn dat Martinez de sleutel was die Timber beter liet lijken dan hij in werkelijkheid is. Het gif, de constante focus, wilskracht/motivatie en de over-mijn-lijk mentaliteit mist Timber (en vele andere jeugdspelers) m.i.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Precies. Het beroerde aankoopbeleid heeft in zoverre een doorslaand effect dat eigen jeugd verder in de problemen kwam. Het liefst asap wil vertrekken. Ik vermoed dat Timber zich ook niet meer in de club herkend als zovelen. Een verschrikkelijk seizoen en alles is aanwezig binnen de NV om Ajax nog verder af te breken.
+3/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Timber wil hoger op. Dat betekent de Premier League, Bundesliga, Serie A of de Ligue1.

Voetballers zijn geen supporters, die voetballen (werken) voor hun brood. En hun vermogen moeten ze bij elkaar verdienen in pakweg 15 seizoenen.

Zelfs als de sfeer en omstandigheden to zijn willen dit soort voetballers hoger op. En dan bedoel ik niet de dijk in Volendam of de Meerwoudselaan in Dordrecht.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Elke speler wil hogerop alleen bij Ajax ging hij door wanbeleid van iets tot helemaal niets meer er persoonlijk ook op achteruit. Als Ajax beter op de kwaliteit had gelet had hij mogelijk willen verlengen omdat er toekomst in zat. Dat lijkt nu in alles verkeken. Als je drie jaar lang CL hebt gespeelt bedank je uiteraard als je de conference league in moet. Dan valt er weinig eer meer te behalen. Ik zou het zelfde doen. Desnoods via de rechter uitvechten dat door achteruitgang je ernstige schade oploopt en het contract wil laten ontbinden. Dat is wat de NV verdiend.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
"Als Ajax beter op de kwaliteit had gelet had hij mogelijk willen verlengen omdat er toekomst in zat."

Kun je eens quoten naar het interview van Timber waar hij dat gezegd heeft? Timber wilde vorig jaar al weg. Hij zit er dus al langer dan dat hij had gewild. Dat was nog voor alle aankopen van dit seizoen.

Er blijft geen enkele speler met tot het einde van zn carrière bij één club.
+2/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Dat Timber een speler is die tot einde carrière bij Ajax wil blijven zeg ik niet. Al werkt het wel mee als de NV beter had opgelet, zijn huiswerk had gedaan om een CL waardig uitgebalanceerd elftal af te leveren. Zo ver duidelijk werkt dat altijd ten goede van de team spirit, persoonlijke ontwikkeling, en het nastreven van succes om prijzen te winnen.

Volgens mij is het ook de taak van de NV om het aankoopbeleid goed te reguleren. Zo ingewikkeld is het toch niet want de successen van Ajax zijn [sinds jaar en dag] afhankelijk van twee dingen.

1. jeugdopleiding.
2. Aankoopbeleid.

Met dat laatste heeft de Ajax NV het elftal afgelopen zomer professioneel in de steek gelaten omdat ze hun zaken niet op orde hadden. Uit paniek een zaakwaarnemer inhuurde. Dat is toch een rare gang van zaken als beursgenoteerd bedrijf waar naast prestige inmiddels honderden miljoen in omgaan.

En dan is het aankoopbeleid een vast gegeven waar Ajax jaarlijks mee te maken heeft. Het is niet iets wat zo maar in eens uit de lucht komt vallen. Vandaar dat ik eerder al opperde dat Ajax er goed aan zou doen om een aankoop-instituut op te richten. Een denktank waar werknemers bestuderen welke spelers/talenten in de wereld het beste gehaald kunnen worden ter vervanging van een vertrekkende speler.

Als een dergelijke denktank in februari de eerste signalen krijgt dat er veel belangstelling voor Kudus is. Mogelijk gaat vertrekken. Kan de denktank zijn werk doen. De TD zou je daar de supervisie over kunnen geven. De scouting kan zijn intrek er innemen. Hoofd jeugdopleiding en oud spelers zijn van harte welkom om er te werken. Desnoods langs te komen om mee te denken. Hebben ze uiteindelijk een vijftal kandidaten gevonden kunnen ze met elkaar bekokstoven wie uiteindelijk de beste keuze is om een Kudus of Timber te vervangen.

Reeds is hier geen sprake van. Blijft Ajax vooral afhankelijk van één persoon. In dit geval Mislitat waarvan we nog niet weten of hij het allemaal goed aanvoelt. De juiste spelers weet aan te trekken opdat het een doorslaand succes word. En voor het zelfde geld is Mislitat over twee seizoenen alweer vertrokken. Neemt ook hij de kennis/netwerken met zich mee. Kan Ajax weer over nieuw beginnen. Als Ajax een denktank opricht die permanent doorwerkt hebben we dat probleem een stuk minder. Althans maak het je zelf makkelijk zou ik zeggen. Het geld is er om iets dergelijks op te zetten.

Enfin. Met de huidige situatie gaf onder meer Tadic aan dat het aankoopbeleid niet goed was. Te weinig kwaliteit waarbij hij vooral een stukje professionaliteit miste. Dit heeft hij zo verwoord. Ook dat hij nog niet zeker weet of hij op deze manier door wil gaan terwijl hij eerder aangaf zijn voetbal carrière bij Ajax te willen afsluiten.

Daley Blind zelfde verhaal. Hij wilde zijn carrière ook afsluiten bij Ajax maar door de slechte aankoopzomer en met alle rumoer die er uit voortkwam vertrok hij stel op sprong naar Bayern München.

Dat soort bijkomende dingen komen eenmaal niet lekker binnen als speler. Zeker niet voor spelers die naar een hoger plan willen doorgroeien. Iets willen neerzetten op het veld om prijzen te winnen. Maar goed, nogmaals. Laten we hopen dat de NV leert van de geschiedenis. Niet alleen met woorden beterschap belooft maar zich professioneler gaat ontwikkelen om dergelijke toestanden voor de toekomst te voorkomen.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
5 weken geleden (gewijzigd)
Ik weet niet precies waarom de NV nu weer ineens een probleem is, maar misschien komt dat omdat men begint in te zien dat het ook wel een beetje unfair is om vd Sar als enige aan te kijken.

Over de NV het volgende. In een NV zitten een aantal aandeelhouders waarbij de vorm (NV) het voordeel heeft dat de aandelen eenvoudig overdraagbaar zijn. Dat betekent dat je eenvoudig afscheid kunt nemen van een NV lid. Dat is anders dan bv een BV waar er uiteindelijk maar één de baas is (algemeen directeur). En probeer die er maar eens uit te krijgen als hij niet functioneert.

Je kunt dus beter en NV hebben dan een BV als Ajax zijnde. Zonder NV gaat nooit gebeuren, daarvoor moet Ajax van de beurs. En dat gaat nooit, maar dan ook nooit, gebeuren want ik geef je op een briefje dat Ajax fan ongeveer failliet is aan de aandelen emissie die dan ontstaat.

Je idee mbt aankoop beleid orgaan, dat is al eens (in exact dezelfde vorm als jouw advies) onderzocht. Het grootste kritiekpunt was dat het een enorme vertraging opleverde omdat er dan democratisch besloten moet worden of een aankoop doorgaat of niet. Die speler is dan al weg. Jouw idee is juist een van de redenen geweest achter het ontstaan van het Technisch hart wat in het begin zou bestaan uit slechts 3 personen. Het idee is dus leuk maar het gaat niet werken. Een goede speler heeft altijd meester opties, voor Ajax 6 anderen hoor.

Dus ik begrijp niet zo waar al die kift vandaan komt tegen de NV, RVC of van dit soort want ze zitten niemand in de weg. Als Ajax geleid zou worden als vereniging loop je het trouwens ook weer het risico op goedgezinde, maar ongekwalificeerde, bestuurders. Kijk maar naar het Harmsen tijdperk, ook toen was Ajax nagenoeg failliet na de zwart geld affaire.

Als Ajax weer mee wil doen met de subtop zal het geleid moeten worden als bedrijf. Een vervening haalt niet de benodigde sponsoren en liquide middelen binnen, zo simpel is het. Het is de keuze tussen in de regen zitten met een grote gehaktbal of eens in de 5 of 7 jaar kans maken tegen Real Madrid. Het is gewoon een keuze.

Al speelt Ajax 4x achter elkaar de kwartfinale CL, spelers als Timber blijven niet. Er gaat gewoon teveel geld in de merchandising om. Heel veel meer dan er in het salaris circuit om, en een club uit de Eredivisie zal nooit de exposure hebben van een Manchester City, Spurs of Bayern München.

En naar mijn mening had je van Blind en Tadic al afscheid moeten nemen in een van de twee corona seizoenen. Toen was het al klaar. Soms denk ik dat supporters spelers vergelijken met hun karaktertje op fifa. Maar die karakters hebben een veel langzamere kwaliteits afbouw dan de speler in werkelijkheid heeft.
+1/-0

2 maanden geleden
Die blijft dus bij Ajax. Leuke voetballer maar flegmatiek, kan geen defensie leiden nog, en maakt het spel vaak gecompliceerder dan het is. Hij is er nogal op uit om zichzelf te profileren, wat een beetje de rode draad is dit seizoen bij behoorlijk wat spelers.

Als iemand 50 voor Timber overheeft, zou je hem eigenlijk moeten laten gaan, hetzelfde voor Kudus, Alvarez, Brobbey, Bergwijn en Bassey. Als je voor die hele set 150 kan vangen kun je goede investeringen gaan maken. Probleem blijft alleen, wie gaat die aankopen doen en wat voor spelers zijn het. Mislintat, aka de gepensioneerde skileraar, zal wel een heel legioen Duitsers van Stuttgart en reserves van Dortmund gaan halen.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Want Mislintat heeft bij Dortmund en Arsenal ook een hele rits aan Duitse Spelers gehaald!?
+1/-0

2 maanden geleden
Voor 25 mag je in handen klappen momenteel
Lekker houden dus.
Gelukkig is onze TD geen Aldi man dus
+2/-0

2 maanden geleden
Tja t moet toch ergens vandaan komen, de zeperd van dit boekjaar!! Krijgen ze nooit!
+4/-0

 
2 maanden geleden
Diep triest. Verkoop kwaliteiten versus plus 100 miljoen middelmaat en onder het niveau voor teruggehaald. Vervolgens win je niks en moet je nog meer kwaliteit uit de eigen keuken verkopen om te pogen de financiën enigszins nog rond te krijgen.

Wat voor een bedrijfsvoering is dit van een NV? En dan hebben ze nog steeds geen [gericht] aankoop instituut opgezet waarvan de werknemers al weten wie de vervanger van Timber, Kudus of Alvarez zal worden. Dus mogelijk gaat het van de zomer opnieuw op het laatste moment met geen flauw idee? Duitser en voormalig scout Mislitat mag dat gaan oplossen zonder enig Ajax DNA. Het zal mij benieuwen wat hij er van bakt.

Ik hoop dan ook nog steeds dat categorie Guardiola de hoofdtrainer word. Pep laat zich niet in de maling nemen als een volgende Sanchez, Grillitsch of Luca bij hem op het veld word afgezet. In feite had Schreuder afgelopen zomer op trainingskamp al naar de NV moeten schreeuwen, wat flikken jullie me nou. Bleef te netjes en vloog er zelf uit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik hoop dat de categorie Benzema de nieuwe spits wordt
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop dat Timber dan ready is…….
+1/-0

5 weken geleden
Ja, ik wil ook wel € 33.500,-- voor mijn Alfa Romeo Giulietta uit 2013 hebben. Met ruim 250.000 km op de teller. Gaat hem ook niet worden......
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz branco elsimao frimpong hato heitinga jong jordi maradona mediaoptredens messi mislintat molenaar oei oranje rulli rvc sar sjakie tadic timber vos wijndal