Transparent
Inloggen
Sluiten

Maarten Wijffels: 'Het gedrag van Dusan Tadic in een seizoen als dit is gewoon zielig'

1 mei 2023 11:26 - AD Voetbalpodcast
Foto: Pro Shots

Maarten Wijffels: "Het gedrag van Dusan Tadic in een seizoen als dit is gewoon zielig"; image source: Pro Shots

Na de verloren bekerfinale werd er via diverse kanalen hard uitgehaald naar het gedrag van de spelers op het veld. Met name Dusan Tadic moest het in de vele kritieken ontgelden. Vooral Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels haalde flink uit. "In het seizoen 2018/2019 stuwde hij Ajax naar grote hoogte en keek je er naar als een jongen die iets extra's bracht, een winnaar. Maar in een seizoen als dit is het gewoon zielig", zegt hij in de AD Voetbalpodcast. "Als je hem op het veld dat gemaakt agressieve ziet en dat gemaakt naar zijn hoofd grijpen. Als dit dan het voetbal is, is het echt niet best."

Via Twitter liet ook voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland weten niet te spreken te zijn over het gedrag van de aanvoerder van Ajax. "Tadic was in zijn FC Groningen-tijdperk een geweldige prof, een sieraard binnen onze club", zo schrijft hij. "Nu is het zeuren, zeiken en janken. Ga eens voetballen, je bent nog steeds een geweldige speler."

In de NOS Voetbalpodcast haalde Arno Vermeulen ook uit richting Tadic. "Hij was de meest irritante van allemaal. Het was echt verschrikkelijk", aldus de chef voetbal va de NOS.

Tegenover het Algemeen Dagblad is voormalig topscheidsrechter Dick Jol ook erg fel. "Die vent haalt toch voortdurend het bloed onder je nagels vandaan met zijn ouwe wijven-gedrag? Als ik nog scheidsrechter was, dan zou hij na de eerste keer meteen geel krijgen", zegt hij daarover. "En zou ‘meneer Tadic’ dan commentaar hebben, dan kon hij direct vertrekken. Dat is de remedie tegen lui, die alleen maar bezig zijn om tegenstanders en supporters te tergen: genadeloos optreden."
Discussieer mee op de forums


Tags

tadic wijffels groningen nos bekerfinale bloed chef hans irritante janken jol kritieken lui meneer nagels nijland ontgelden prof remedie sieraard stuwde tergen tijdperk topscheidsrechter vent vermeulen wijven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Vergeet Luuk de Jong niet. Daarbij had dejong zijn 2e gele moeten hebben.
Allebei aanvoerder onwaardig.
+8/-0

4 weken geleden
We moeten naar onszelf blijven kijken en niet wijzen naar anderen of het moet Joey Veerman zijn. Deze Volendamse jongen doet tenminste normaal. Als er een overtreding op je wordt begaan loop je weg en daarmee win je eerder de sympathie van een scheidsrechter. Is dat nu zo moeilijk?
+5/-0

4 weken geleden
Maarten Wijffels die onder Johan Derksen bij weekblad VI gewerkt heeft werd door Derksen persoonlijk verweten tijdens een tv-uitzending van VI geen clubwatcher te zijn van PSV maar supporter van PSV.
De snor zal het best wel weten van zijn oud medewerker.
+7/-0

4 weken geleden
Je kan er van alles bij halen, spelers van andere clubs, scheidsrechters die slecht zijn en bevooroordeelde pers, feit is dat Tadic zich wel heel vaak aanstelt.
Het vervelende daarvan is dat hij zijn medespelers ook benadeeld, zo lang hij op de grond ligt en er doorgespeeld word, daar heb je niets aan. Om vervolgens weer gewoon weg te lopen.
Tadic heeft dit gedrag helemaal niet nodig, het zou hem sieren als MVP dat achterwege te laten.
+8/-0

4 weken geleden
Ach ja AD journalisten, die leven enkel bij de gratie van hun Rotterdamse lezers, en die smullen van dit soort teksten. Journalistiek is het niet, dus geen reden om er over te discussiëren
+6/-0

 
Maar in deze heeft hij toch gewoon gelijk? Het was heel erg sneu gisteren en Tadic spande daarin de kroon
+2/-1

reactie verwijderd

Als je geschoren wordt moet je stilzitten.
En geschoren worden we dit jaar, ze komen uit alle hoeken, gaten en krochten gekropen om hun rekeningen te verheffen aan de waslijst in dit artikel te zien.
Het zit blijkbaar diep na jarenlang alles aan Ajax te hebben moeten laten.
Veder zeg ik er niks over, ze kijken maar.
Voor mij blijft Tadic een held!
+3/-0

4 weken geleden
Waarom het alleen over Tadic hebben en niet over veel andere spelers van iedere club? Dat gemekker van De jong en om van de scheids maar te zwijgen.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ja onvoorstelbaar dat ze de slechtste scheids de bekerfinale laten fluiten, manmanman.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

achterlijn afvaller alvarez argentinie berghuis bergwijn binnendoor boomen brobbey buitenom countervoetbal elsimao hato jeroene kiki kudus linksbuiten linkscentraal mans maradona martinez messi oranje rkc rodytur sevic sjakie tadic timber wijndal