Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Peter Bosz toch niet benaderd door Ajax'

1 mei 2023 14:56 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

[Update] "Peter Bosz toch niet benaderd door Ajax"; image source: Pro Shots

Na de verloren bekerfinale heeft Ajax contact opgenomen met Peter Bosz. Dat werd gemeld bij Studio Voetbal. Bosz zou na dit seizoen dan John Heitinga moeten opvolgen als hoofdtrainer van Ajax. Bosz was in het seizoen 2016/2017 al trainer bij Ajax en wist de finale van de Europa League te halen. Hij vertrok echter na een conflict met algemeen directeur Edwin van der Sar over de samenstelling van de technische staf.

Na zijn vertrek uit Amsterdam was hij hoofdtrainer van Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais, maar bij die drie clubs werd hij uiteindelijk steeds ontslagen. Begin deze maand wees hij FC Twente nog af omdat hij naar een grotere club wilde gaan. In verschillende interviews liet hij al weten open te staan voor een terugkeer bij Ajax.

Update 01-05 14:56: Ajax heeft Peter Bosz toch niet benaderd. Het nieuws van Studio Voetbal werd een dag later in de NOS Voetbalpodcast weer gerectificeerd. "Dat bericht kwam gisteren na elven binnen bij onze redacteur en dat is niet een moment dat je nog iemand gaat bellen of het klopt", aldus Jeroen Stekelenburg. "Dat is vanochtend wel gebeurd en het blijkt niet te kloppen. Peter Bosz ontkent het zelf ook en hij is niet benaderd door Ajax."
Tags

bosz bayer bekerfinale dortmund elven gerectificeerd heitinga leverkusen lyonnais nos redacteur sar stekelenburg twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als dit waar is kan het niet anders dat Van der Sar de laan wordt uitgestuurd. Mocht dat gebeuren, ben ik heel benieuwd wie ze als AD zullen aanstellen...
+4/-0

 
2 maanden geleden
Als dat ervoor nodig is om vd Sar eruit te krijgen, dan komt ie maar. Al had ik gehoopt op een andere naam
+1/-0

2 maanden geleden
Hij had in de winterstop al moeten komen maar goed, ik durf sowieso niet meer te hopen dat dit waar is. Van der Sar wil een kneedbare hoofdtrainer die niet te lastig is. In dat profiel past Bosz niet.
+1/-1

2 maanden geleden
Toch nog enigszins goed nieuws. Ik had geen vertrouwen in nog een seizoen Heitinga. Natuurlijk had ik eerder gekozen voor Van Gaal, Klopp, Slot, Ten Hag, Guardiola of een Nagelsman. Maar die opties waren er simpelweg niet. Bosz kon Ajax mooi voetbal laten spelen in het jaar dat hij trainer was. Verdedigend was het kwetsbaar, maar dat is het nu ook. Ook fijn dat Bosz dan maanden de tijd heeft om te overleggen met onze TD om een team samen te stellen die weer voor prijzen moet zorgen.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Onze nieuwe T D moet ook zijn biezen pakken! Ajax doet maar wat! God zegen de greep !0 vertrouwen in Mistlintat!
+2/-2

 
2 maanden geleden
Waarom?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heeft zijn naam en faam waargemaakt ???!!! Hij heeft t zelfs over Ajax DNA! Nou dan weet je t wel 👍🏻
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mijn vertrouwen in Mislitat is ook 0,0. Logisch want de man heeft nog niks uitgespookt of bewezen. Over een X maanden weten we meer...
+1/-0

2 maanden geleden
De club is nog zieker dan ik dacht.
+2/-1

2 maanden geleden
Weet nou niet of dat de oplossing zou zijn. Kan je naar mijn idee niet maken tov Heitinga ook.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hoe bedoel je kan je niet maken naar Heitinga? Moeten honderdduizenden supporters en alle spelers lijden omdat die flapdrol van een van de Sar Heitinga naar voren heeft geschoven terwijl hij er weinig van kan? Die jongen is er totaal niet klaar voor om Ajax te leiden, maakt domme keuzes en heeft geen visie. Hij heeft het voor elkaar gekregen om Ajax nog slechter te laten voetballen dan onder Schreuder. En dan moeten wij allemaal maar aanzien hoe hij het nog een jaar voor iedereen verkloot, omdat we het niet kunnen maken tegenover Heitinga??? Als je geen zin hebt in het volgende seizoen, dan moet je hem lekker laten zitten inderdaad.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dus jij vindt dat Heitinga de gebeten hond is terwijl Schreuder het elftal om zeep heeft geholpen en de leiding het aan en verkoopbeleid verkloot heeft en o.a Ouali, Reiziger, Veldmate en Vanenburg wegjaagt kortom hard op weg is de club om zeep te helpen? Heitinga kan daar niks aan doen.
Naar mijn idee kun je hem nu niet op een paar maanden beoordelen terwijl het voor die tijd al grotendeels de vernieling in is geholpen. Het is gewoon een dramatisch klote seizoen maar dat is niet alleen de schuld van Heitinga. Natuurlijk maakt hij ook fouten maar de grootste zijn al eerder gemaakt. Ik vind dat je het niet helemaal kan maken Heitinga hierop af te rekenen.
Let wel, is mijn mening.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden
Ik deel jouw mening.

Laat Heitinga het maar zien als hij de kans krijgt op eigen aankopen. Volgend seizoen spelen we toch geen Champions League en in de competitie hoeven we zelfs maar tweede te worden. En als AZ de Conference League wint zelfs 4e.

Het is echt onzin om Heitinga te beoordelen op een handjevol wedstrijden zonder dat hij ook maar enig inspraak heeft gehad op de selectie.
En we moeten toch opnieuw beginnen.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Honderdduizenden supporters? Die op het internet?

Ten Hag had in zijn laatste jaar al dik moeten doorselecteren, maar in plaats daarvan kocht hij spelers als Klaassen. Het was echt dikke pech dat in het laatste jaar van Ten Hag Overmars weg moest en er een paar spelers gehaald moesten worden op de gok. Dat kon Schreuder maar een beetje wat aan doen maar Heitinga al helemaal niets.

Feit blijft dat in het laatste seizoen van Ten Hag er al een paar spelers verzadigt waren en de selectie uit balans raakte. De enige taktiek die dat team kon spelen was 7 man rond de 16 van de tegenstander en 3 man achterin houden. Sebastiaan Haller heeft dat seizoen van Ten Hag gered.

Maar toen zat het al schreef.
+1/-0

2 maanden geleden
ALs dit zo is, is de coup van Maurits Hendriks (en Huntelaar ??) geslaagd en staat vd Sar op een zij spoor.

Nu nog reageren op bods van PL clubs voor bv Bassey.
+2/-0

2 maanden geleden
Los van of Bosz nu de juiste trainer is op dit moment, is het in ieder geval een man met een plan, een duidelijke visie. Structuur is wel iets wat deze groep nodig heeft, want onder Schreuder wisten de meesten niet waar ze aan toe waren. Je weet dan in ieder geval ook dat je een trainer krijgt die de Cruijff filosofie omarmd en jeugd de kans geeft. Bovendien is hij weer wat ervaringen rijker na zijn tijd in Duitsland en Frankrijk. Hij heeft nu een jaar tijd met zijn gezin door kunnen brengen, waardoor hij ook fris in de kop kan beginnen aan een nieuw avontuur.

Voor Van der Sar betekent dit hoogstwaarschijnlijk het einde. Die heeft afgelopen jaar gruwelijk gefaald, terwijl er voor die tijd al grote twijfels over hem bestonden. Zolang iemand zijn handje vast houdt (Kinsbergen, Collee, Overmars), gaat het nog wel. Maar op eigen benen heeft hij er een behoorlijk potje van gemaakt. Wellicht dat hij beter op zijn plek is bij de UEFA, in de voetsporen van Michael van Praag.

Heitinga laat zien nog veel van de standaard beginnersfouten te maken. Die moet echt eerst vlieguren gaan maken buiten Ajax. Wellicht dat hij Volendam kan gaan trainen, als wij Jonk kunnen binnenhalen als nieuwe Hoofd Opleidingen.
+4/-1

2 maanden geleden
Los van het feit of dit bericht waar is, is het de oplossing?
Bosz heeft een aardig seizoen bij Ajax gewerkt en wat lucky de Europa League finale bereikt.

Ik ben echt bang dat deze ellende nog 3-4 jaar door zal sudderen, wie er ook trainer wordt. Het gaat de komende 3 jaar weer zo'n afgrijselijk PSV periode worden ben ik bang...
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat Bosz wel komt. Zoals hier boven geschreven, wel een man met visie. Zou Heytinga dan graag ernaast willen hebben als assistent. Ben gematigd positief, maar zou ook niet weten wie er dan anders moet komen. Slot lijkt mij de juiste kandidaat, maar ligt erg gevoelig uiteraard, al zou ik het ergens ook wel mooi vinden als ze Slot aanstellen ;). Als Bosz komt wordt er echt gebouwd aan een elftal, dat gaat in de beginperiode vermoedelijk een hoop punten kosten. Hoe dan ook wordt volgend jaar een bouwjaar, ook met een andere trainer.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Dat dachten ze bij Feyenoord afgelopen zomer ook. Soms kan het snel gaan, zolang de juiste elementen aanwezig zijn.
+2/-0

2 maanden geleden
Het is al weer ontkracht, diverse media geven aan dat dit onzin is…
+1/-0

 
2 maanden geleden
Waar rook is... Natuurlijk zeggen de officiële kanalen van niet, maar het lijkt me duidelijk dat niemand zit te wachten op nog een wedstrijd onder Heitinga. Het is een enorm goede kerel maar net als hij in het veld was, geen leider door visie en innovativiteit enkel door werkethiek en techniek.

De aanstelling van Heitinga is een enorm grote fout geweest en levert op alle fronten malaise op. De verantwoordelijke hiervoor mag ook vertrekken van mij. Sar, ruim je kantoor maar leeg, het is tijd.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Niet waar dus. NOS rectificeert: https://open.spotify.com/episode/0nAuG1pPDjribXzKhNhp3A?si=Chy4SRvRTTy9WfDJTq_FrQ&nd=1link

Alhoewel ik, toen ik Heitinga hoorde, het idee had dat er al iemand benaderd was.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Iemand binnen Ajax zal dit bericht gelekt hebben naar de NOS. Kan verschillende doelen hebben:

1) Men wil het Ajax bestuur dwingen toch voor Bosz te gaan.

2) Men wil de publieke opinie bespelen om het bestuur van Ajax duidelijk te maken dat er een ervaren trainer moet komen ipv Heitinga.

3) Men wil de druk op Van der Sar verder opvoeren, aangezien hij overduidelijk bonje had met Bosz in 2017.

Mijn gevoel is dat het een combinatie van 2 en 3 is. Gezien het lijntje naar de NOS (dit keer opvallend genoeg niet de Telegraaf), verdenk ik Maurits Hendriks ervan dit spelletje te spelen. Is overduidelijk uit op de AD positie en dan zou dit wel in het plaatje passen.

Mooie van rectificeren is: je hebt het ondertussen wel gezegd, het gewenste effect is al bereikt. Dat je het een dag later intrekt, wil niet zeggen dat mensen het dan ineens vergeten zijn.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Mooie 'conspiracy theory'. Klinkt iig wel erg logisch. Weet niet of ik hier vrolijk van wordt als Sven en Maurits (SM) met de scepter gaan zwaaien. Een scout en een hockey-coach.
+3/-0

 
2 maanden geleden
4) Het was wel degelijk waar, maar wordt nu ontkent omdat het nog niet naar buiten mag.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden
Nee, want het is onderzocht door een journalist van een andere bron: Maarten Wijfels
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Bosz had niet alleen bonje met van der Sar, maar ook met Jonk, Bergkamp en Ouali.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Jonk was al weg
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Dat wordt zappen vanavond tussen alle voetbal praatprogramma's.
+1/-0

2 maanden geleden
Zo snel mogelijk Bosz halen, het nieuwe seizoen begint alweer over 3.5 maand
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.346 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz branco elsimao frimpong hato heitinga jong jordi maradona mediaoptredens messi mislintat molenaar oei oranje rulli rvc sar sjakie tadic timber vos wijndal