Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerald Vanenburg: 'Ajax is de verkeerde weg ingeslagen'

25 april 2023 13:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Gerald Vanenburg: "Ajax is de verkeerde weg ingeslagen"; image source: Pro Shots

Na dit seizoen vertrekt Gerald Vanenburg bij Ajax. Dat geeft de huidig techniektrainer van de jeugd zelf aan in gesprek met De Telegraaf. Natrappen wil hij echter niet. "Maar ik wil wel aangeven dat ik vind dat Ajax de verkeerde weg is ingeslagen. Het is op dit moment vooral data en kracht. En dat is niet hoe ik als individueel trainer wil werken", aldus Vanenburg. "Ik ben als voetballer opgevoed en opgeleid op straat. Ik vind dat het voetbal altijd centraal moet staan, maar dat is helaas niet meer zo."

Winston Bogarde gaf maandagavond bij Ziggo aan dat het DNA van Ajax steeds meer uit de club wordt gehaald. Iets waar Vanenburg zich bij aansluit. "Ik denk in elk geval dat Ajax altijd vanuit zijn eigen kracht moet opleiden en spelen. En tactiek is niet het belangrijkste. Voetbal is dat", zo geeft hij aan. "Techniek in alles trainen. Daar zit al de basis in van tactiek en niet andersom. Volgens mij moet je vooral trainen en op het veld staan om beter te worden. Dat vind ik vooral belangrijk."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

vanenburg gerald ingeslagen bogarde dna natrappen techniektrainer telegraaf winston ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ruud Haarms en Mike Harman, Henk Veldmate, Saïd Ouaali, Reizger, Bogarde, Daley Blind, Overmars allemaal vertokken, nu ook Vanenburg.
Is door en door verrot binnen de muren van de ArenA. In de zomer ook nog Timber, Kudus en Alvarez weg en we zijn weer terug zoals we er 8 jaar geleden voor stonden. Middelmaat op het veld en amateurs en baantjesgeile figuren in de top van Ajax.
Vd Sar hoor en zie je niet. Wtf moet er gebeuren voordat die vertrekt?
Ik zou bijna hopen dat we 5-0 verliezen zondag, wellicht dat de supporters dan wakker worden en er een actie kan worden opgezet tijdens de resterende thuiswedstrijden.
Dit kan niet zo door gaan!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Keeper van der Sar er uit. Dan is al het Ajax DNA weer van harte welkom.
+3/-1

1 jaar geleden
De club wordt verkracht sinds er veel geld aanwezig is.
+7/-2

1 jaar geleden
Je zou het niet verwachten maar met de huidige Algemeen Directeur aan het roer vliegt het ene Ajax DNA na het andere er uit. Spoedig afscheid nemen van Edwin van der Sar want hij breekt de boel letterlijk af.
+4/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je het van een afstandje bekijkt doet vd Sar juist puik werk. Ajax is geen amateurclub meer met straatvoetballers. De huidige topsport is 200% data gedreven.

Maar nog even wat anders over dat Ajax DNA. Onze eigen LvG heeft, toen in dienst van AZ, het jeugdcomplex van AZ verplaatst naar een voor Amsterdamse jeugd acceptabele reisafstand. Dat is de reden dat veel jeugd van AZ uit Amsterdam komt en AZ op de moment de beste jeugdopleiding van Europa heeft. En dat deed hij nadat hij eerder Ajax leeg haalde een alle topspelers (sommige zelfs transfervrij) naar Barcelona haalde.

Die ex-techniektrainer van ons. Wat zie je daar eigenlijk van terug in onze jeugd?? Wanneer is de laatste keer geweest dat jij een speler hebt zien scoren met een lob na Bergkamp?
Dat zal Vanenburg toch nog wel kunnen uitleggen?

Mooi he al die oud trainers met hun "Ajax hart".

Ik denk (en hoop) dat vd Sar het aandurft nog veel meer puin te ruimen.
+1/-7

 
1 jaar geleden
Data gedreven? Ha ha. Als jou dat een kick geeft wens ik je veel plezier met het anti voetbal en bijbehorende resultaten. Vergeet niet dat de meeste straatvoetballers topvoetballers werden zonder data flauwekul maar ik begin nu te begrijpen waardoor Ajax zijn ziel heeft verloren.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is een gruwelijk falen van Ajax dat AZ op dit moment de beste jeugdopleiding van Europa heeft.
+3/-0

1 jaar geleden
Dat al die mensen vertrekken (al lopen de redenen erg uiteen natuurlijk) is niet goed, maar dat ik onder elk nieuwsbericht maar lees dat het allemaal de schuld is van Van der Sar, dat gaat er bij mij niet in. Nog maar een kleine twee seizoenen geleden waren Van der Sar en Overmars het meesterbrein achter de successen van Ajax. Nu loopt het sportief een stuk minder met aanwijsbare oorzaken en ligt alles aan Van der Sar.

Het is altijd zo makkelijk roepen en men geeft één of meer personen de schuld en als die dan weg zijn, zoek je nieuwe zondebokken. Het lag aan Schreuder (die is weg), het lag aan Daley Blind (die is weg), het lag aan Hamstra (die is weg, maar de vervanger kreeg en krijgt ook al de wind van voren) het ligt aan Klaassen, Taylor, Bergwijn, Tadic, enz.
Wat Overmars gedaan heeft kon en kan niet, dus die moest weg.
Wat Bogarde gedaan heeft (al was dat in de privésfeer) kan niet, dus die moest weg.
Dat Veldmate weg wil, heeft niks met Ajax te maken.
Dat Ouaali weg wil, heeft niks met Ajax te maken.
Dat Reiziger weg wil, heeft deels met Ajax te maken, maar ook met zijn persoonlijke ambities en dan kan je zo iemand simpelweg niet houden.

Van mij mag Van der Sar best vertrekken, van buitenaf kan immers toch nooit beoordelen wat iemand wel of niet goed doet, maar ik geef je op een briefje dat het de problemen niet gaat oplossen, dus dan gaat de volgende zondebok gezocht worden.
Heitinga wellicht of de nieuwe TD of .... (men weet er wel weer één of meerdere te vinden, gewoon omdat dat makkelijk is als je iemand de schuld kan geven).
+6/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Misschien moet je je ff afvragen waarom zo veel mensen niet met V.d. Sar kunnen samenwerken sinds hij op eigen benen staat. Hiervoor had hij altijd hulp en ging het redelijk goed. Sinds zijn AD-steunwielen weg zijn is het compleet misgegaan. En ja, we roepen graag aan wie het ligt. In dit geval is V.d. Sar terecht de zondebok. Net zoals Schreuder terecht de zondebok was toen Ajax keer op keer met een andere opstelling met spelers op de verkeerde positie opdraafde. En dat de vervanger van Hamstra kritiek krijgt lijkt me logisch als je ziet wie het is en wat zijn track record is. De huidige leiding is niet in staat een goede organisatie neer te zetten. Zo simpel is dat.
+6/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Nee, er wordt niet geroepen aan wie het ligt. Er wordt een naam geroepen van wie men graag wil dat het ligt. En alle berichtgeving wordt vervolgens uitgeschreven naar die wil.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik vraag me echt af hoe het verder moet met Ajax.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Iedereen weet hoe t verder moet, alleen de schuldigen niet! Misteltat gelijk mee nemen! Een marionet voor lange termijn 😂😂😂
+3/-1

1 jaar geleden
Het licht aan hernieuwde henrichs van de rvc die moet eruit die wil alleen maar geld.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Laat jouw licht nog even over jouw post schijnen ..
+5/-0

1 jaar geleden
Als Vanenburg dit aangeeft is dat toch echt een signaal om je achter de oren te krabben als Ajax zijnde. Dit soort jongens wil je toch juist graag bij je jeugd hebben. Rolmodellen die vanuit de eigen kwaliteiten de ajaxfilosofie kunnen overdragen aan jonge spelers. Ajax is altijd een club geweest van mooie spelers die iets extra's hadden. Ik ben niet tegen data en het ontwikkelen van fysieke kwaliteiten maar de basis is toch echt wat iemand met een bal kan. Ik hoop niet dat Vanenburg gelijk heeft/krijgt want dan komen er donkere jaren aan voor de jeugd en Ajax.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Directie/bestuur heeft niks met top oud spelers waar de jeugd extreem veel van kan leren en tegenop kijkt.

Directie/bestuur heeft überhaupt niks met leidinggevenden en/of ervaren opleiders van de jeugdopleiding.

Directie/bestuur heeft ook niks met het scouting apparaat.

Als je niks met bovenstaande te maken wilt hebben waarom zou je dan nog naar ze luisteren toch! Vandaar dat het hoofd van de jeugdopleiding heeft aangegeven te willen vertrekken. Idem hoofd van de scouting en oud topvoetballer Vanenburg. Daarnaast vertrokken eerder al een paar oud spelers en ik denk dat er nog meer zullen volgen.

Directie/bestuur heeft namelijk voldoende aan een computerprogramma. Met een druk op de muisknop verschijnt de data om van de zomer een volgende serie topspelers aan te trekken die perfect bij de data aansluit. Dat word weer lachen geblazen voor iedereen die een hekel aan Ajax heeft🤣
+2/-0

1 jaar geleden
Als vd Sar wordt ontslagen, krijgen we Hendriks, daar wordt de boel niet beter van. Hendriks weer eruit, liever iemand als Molenaar aanstellen om orde op zaken te stellen.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst