Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax-prominenten tegen beloningsvoorstel van RvC'

25 april 2023 10:29 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax-prominenten tegen beloningsvoorstel van RvC"; image source: Pro Shots

Meerdere Ajax-prominenten komen in opstand tegen het voornemen van de Raad van Commissarissen om jaarlijks een vergoeding te krijgen van 35.000 euro en in het geval van voorzitter Pier Eringa en voetbalcommissaris Jan van Halst zelfs 50.000 euro. Dat schrijft De Telegraaf. Onder meer Arie van Eijden, Sjaak Swart, Kees Molenaar en David Endt willen dat de vergoeding substantieel lager wordt en er bovendien ook meer Ajax-voetbal-DNA in de bestuursraad komt.

In een brief aan de bestuursraad hebben de prominenten twee voorstellen ingediend om tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 mei te bespreking. "Het eerste deel van ons voorstel komt er daarom op neer dat de bestuursraad ervoor zorgt dat de opengevallen posities van Ruud Haarms en Mike Harman zullen worden ingenomen door minimaal twee personen met een duidelijke voetbalachtergrond opgedaan bij Ajax", zo wordt geschreven. "Bovendien hebben die als specifieke taak en zijn die bereid om het gedachtegoed inclusief de Ajax voetbalnormen en principes zoals gedefinieerd door Johan Cruijff en Piet Keizer te omarmen en te bewaken. En per voorkeur ex-spelers welke in het eerste elftal hebben gespeeld."

De beloningen zijn voor de prominenten een doorn in het oog. "Lid zijn van de RvC van Ajax, betekent naast professionaliteit ook dat er sprake is van een erebaan. Een erebaan die wordt ingevuld door mensen met een rood-wit hart die dat ook zonder vergoeding zouden willen doen", melden zij. "Wij begrijpen echter dat een vergoeding in deze tijd op zijn plaats zou kunnen zijn. Ons inziens dient er sprake te zijn van een substantieel lagere vaste vergoeding voor de RvC (in lijn met het gemiddelde volgens de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren voor ondernemingen met dezelfde omvang als Ajax, zijnde € 15.000). Die vaste vergoeding kan dan eventueel worden aangevuld met extra vergoedingen bij goede prestaties."

Het tweede voorstel is dan ook dat de bestuursraad zich tijdens de BAVA van 26 mei verzet tegen het voorgestelde beloningsvoorstel. "Ons voorstel is dat de bestuursraad komt met een alternatief op de gronden zoals hiervoor genoemd", zo geven zij aan. "Ook dit alternatief dient aan de leden voorgelegd te worden. En als de leden zich niet met dit alternatief kunnen verenigen, dan is ons voorstel aan de bestuursraad om tegen het huidige beloningsvoorstel te stemmen."

De Telegraaf meldt daarbij dat de kans reëel is dat de commissarissen het met een lagere vergoeding of zelfs zonder beloning zullen moeten doen.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

bestuursraad prominenten beloningsvoorstel rvc erebaan substantieel telegraaf aangevuld bava beloningen bespreking brief dna doorn eijden endt eringa gedachtegoed gedefinieerd gronden haarms halst harman keizer molenaar omarmen omvang opengevallen opstand pier principes professionaliteit verenigen verzet voetbalachtergrond voetbalcommissaris voetbalnormen voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Goh die 50k was nou precies waarom Van Halst had getekend, niet uit clubliefde.
+3/-0

1 jaar geleden
Het is tijd voor revolutie want dit gaat totaal niet goed. Sar moet conclusies trekken nu echt alles de mist in loopt. Ookal was het plan JC goed, het was enkel goed als de heren altijd compromis zouden kunnen sluiten en als eenheid sterk blijven. Na het mes in de rug incidenten van Sar jegens JC en Jonk, heeft hij samen met Overmars, Bergkamp eruit gewerkt. Overmars heeft zichzelf uit de club gefotografeerd en Sar alleen blijkt niets dan een leeg hulsel die niets kan. Bij de eerste de beste crisis laat hij alles in de soep lopen en nu ziet iedereen hopelijk, laat maar niet te laat, dat deze man niet kan leiden, niet kan besturen en niet kan managen. Laat alsjeblieft Molenaar het roer tijdelijk overnemen en werk een van 't Schip in zodat we weer Ajax worden ipv een datacentrum.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hopelijk stapt Sar snel op en neem die Duitser maar mee
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland excelsior factor feyenoord forbs frankrijk gaaei henderson kiki liverpool metz mikautadze mum porto sevic sosa steijn sutalo