Transparent
Inloggen
Sluiten

Winston Bogarde: 'Zolang Edwin van der Sar daar zit, hoeven ze mij niet te bellen'

25 april 2023 10:10 - Rondo
Foto: Pro Shots

Winston Bogarde: "Zolang Edwin van der Sar daar zit, hoeven ze mij niet te bellen"; image source: Pro Shots

Winston Bogarde heeft maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport uitgehaald naar Edwin van der Sar. De voormalig verdediger moest afgelopen zomer plotseling vertrekken nadat hij afgelopen seizoenen als assistent-trainer bij de A-selectie werkte. "Ik heb geen uitleg gekregen, maar een mededeling dat er geen plek meer was voor mij", aldus Bogarde.

De oud-international ging verder: "Ik heb zeven jaar bij Ajax gezeten en mezelf opgewerkt van de jeugd naar het eerste elftal, dat is niet altijd makkelijk geweest. Om dan na zeven jaar ineens een mededeling te krijgen dat het stopt, terwijl ik een contract had... Dan ga je het proberen te verwerken: wat gebeurt hier eigenlijk? Je bent tevreden, maar er is geen plek meer voor me. Ze keken niet eens naar een andere positie, maar ik moest weg."

Zijn vertrek was dan ook een aardige klap. "Ik ben uit het niets bij het grof vuil gezet, dat steekt wel. Ik heb alles gegeven in die zeven jaar", zo gaf hij aan. "Drie jaar geleden ben ik bij het eerste elftal gehaald, omdat het niet goed ging en het moest donderen in de kleedkamer. Op een gegeven moment heb ik toch een toegevoegde waarde binnen het team gehad, denk ik. Je ziet dat het DNA van Ajax er steeds meer uit wordt gehaald."

Zolang Van der Sar bij Ajax zit, wil Bogarde niet terugkeren bij de club. "Ajax is een geweldige club, maar zo lang Van der Sar daar zit, hoeven ze mij niet te bellen. Dat is voor mij heel duidelijk", zei hij daarover. "Als Marc Overmars er nog was, was ik zeker niet weggegaan."
Tags

bogarde sar winston dna donderen grof keken opgewerkt overmars rondo vuil ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Denk dat van der Sar een mega plaat voor de kop heeft! En Mistlintat niet weet dat hij kansloos is door blind in een wespennest te trappen! Misschien ook wel plank voor de kop! Heitinga onderschat het trainerschap op hoog niveau!
+3/-0

1 jaar geleden
Ik heb me hier altijd afgevraagd hoe het kan dat iemand met een éénjarige opleiding algemeen directeur van een miljoenen bedrijf kon worden.
Maar wanneer je dat uitsprak werd je hier met de grond gelijk gemaakt.
De intentie van Cruyff was goed, clubmensen/voetbalmensen aan het roer.
Gekeken werd naar Bayern München met Uli Hoeness aan het roer.
Vergeten werd wel dat Hoeness ver voor zijn functie bij Bayern zich op eigen kracht zakelijk al bewezen had.
Had op een geven moment volledig op eigen kracht met zaken doen €350 miljoen op de bank staan.
Ook als hij geen pepernoot geraakt had in zijn carrière als voetballer had hij Bayern ook kunnen brengen wat hij gebracht heeft zolang je maar de goede mensen om je heen verzameld en weet naar wie je moet luisteren.
Onze kleine swaffelaar was niet alleen goed in zijn banketstaaf fotograferen maar had zich zakelijk ook bewezen.
Hij was niet zalig makend heeft naast zijn successen als TD ook een behoorlijke lijst aan miskopen.
Persoonlijk vond ik zijn grootste fout om te kopen puur op de criteria: “ze zijn jong en staan in de basis bij hun club”.
Bijvoorbeeld Scherpen was bij Emmen de slechtste keeper die ik ooit gezien heb, Zivkovic een counterspits, van Piri zei iedereen: opbouwend goed maar verdedigend matig etc.
Maar de balans sloeg de goede kant op, so what!
Van de Sar echter hoefde nooit meer te doen dan een shirt omhoog houden met de naam van de nieuwe sponsor er op die Menno Geelen binnengehaald had en soms een lintje doorknippen bij een drogisterij want gaf al direct aan zichzelf te licht te vinden en kreeg er altijd een man naast.
Het is niet fout gegaan met Ajax toen onze geilneef niet meer getolereerd werd maar omdat van de Sar op eigen benen stond, zonder de hulp van zijn kompaan de kleine TD beslissingen op technisch gebied moest gaan nemen.
Je kon op je vingers natellen dat het fout zou gaan want er is niet één dossier dat hij als algemeen directeur goed afgehandeld heeft.
Nouri, Jonk, Bosz, Kroes etc. en naar nu blijkt ook Bogarde.
Zijn eerste fout was om zichzelf te overschatten en door het succes van Overmars/Ten Hag te denken dat hij daar debet aan was.
Hoe dan, waarmee dan?
Technische beslissingen nam Overmars (na goedkeuring RvC), beleidsbeslissingen de RvC, financiële beslissingen eerst Slop en nu Lenderink, het geld binnen harken Geelen.
Wat doet van de Sar dan behalve niets of de verkeerde beslissingen nemen en verbaal alleen clichés spuiten?
Afgezien of Heitinga het goed of slecht doet, hij heeft weer een deur dicht gegooid.
Niets geleerd van dossier Alex Kroes die net als “voorbeeld” Hoeness wel een zakenman is met een voetbalachtergrond.
Toen Ten Hag in zijn begin tijd belachelijk werd gemaakt door de Telegraaf werd dat overgenomen door de spelers.
Niet van de Sar greep in maar Bogarde.
Het resultaat hebben we allemaal van kunnen genieten.
Als er iets niet goed gaat bij Ajax dit seizoen is het wel het verdedigen.
Was dat ook gebeurt als Bogarde nog steeds de verdedigers zou trainen?
Hoe lang mag van de Sar nog onze club naar de vernieling helpen?
+6/-0

1 jaar geleden
En Vanenburg nu ook al! Het houdt toch echt niet op hè. Edwin,please, houdt de weinige eer die er nog is aan jezelf en stap op.
+4/-0

1 jaar geleden
Vd Sar is net zo'n narcist als Rutte. Allebei eng.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb de uitzending van Rondo zitten kijken en Bogarde de uitspraak zien doen.
Wat mij verder intrigeert zijn de vele opmerkingen van Gullit over Seedorf, Davids die gewoon genegeerd worden. Waarom een Kluivert niet wordt gevraagd.
Nou vind ik persoonlijk dat die jongens nog niet zo heel veel hebben bewezen, los van de voetballers die ze waren. Maar toch, donkere jongens die genegeerd worden door de directie, een Bogarde die overbodig is, Reiziger die geen interim is geworden en zal vertrekken.
Je zou er bijna iets van gaan denken, of zou het stemmingmakerij zijn van Gullit?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Gullit kan je niet serieus nemen.
Vanuit een warme en veilige de Rai roepen dat je de award voetballer van het jaar aan Mandela opdraagt.
Maar toen zijn club AC Milan tegen de sportboycot in naar Zuid Afrika ging om daar voor veel geld vriendschappelijk te voetballen deed Gullit het enige wat je niet moet doen.
Ipv dat hij wegging bij AC milan om zijn principes na te komen of meeging ging naar Zuid Afrika om met zijn zwarte kont op een "alleen voor blanken" strand te gaan liggen met 100 journalisten er omheen waarmee de "grote Gullit" in één keer de anti apartheid een boost kon geven bleef Ruudje Bol lekker thuis en sloot zich weer direct aan bij de club die hem veel geld betaalde toen ze terug waren.
Gullit zijn principes gaan tot zijn portemonnee dus hij mag niets suggereren.
+1/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bovendien spuugt Gullit op het feit dat er weinig donkere trainers zijn. Hij voelde zich door Advocaat zelfs gediscrimineerd toen hij op een bepaald moment geen training mocht leiden van het Nederlands Elftal.

De kleur van Bogarde, Seedorf en Davids is voor Gullit veel belangrijker dan hun kwaliteiten.

Waarom noemt hij Peter van Vossen niet? Arnold Scholten? Keje Molenaar? Sonny Silooy? Michel Kreek?

Bovendien, Gullit heeft geen seconde voor Ajax gespeeld. Weet hij veel hoe het daar aan toe gaat. Met als vd Gijp veracht hij Ajax. Daar is genoeg aan Interview materiaal over te vinden op internet.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Of waarom noemt hij Frank Rijkaard niet?
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat Frank Rijkaard nooit een actief deelnemer van "de kabel" is geweest.

Het kan ook zijn omdat Rijkaard zelf nooit heel gevoelig is geweest voor de rascisme kaart en daardoor moeilijk door Gullit voor zijn karretje te spannen is geweest.

Ik denk het tweede.

En dat is ook precies waarom Rondo zo'n fout en eenzijdig programma is. Niet in de laatste plaats door Jack van Gelder die de laatste jaren een ongelooflijke rancune heeft ontwikkeld naar Ajax toe. Journalistiek gezien heel matig met zeer zorgvuldig uitgekozen tafelgasten die precies in het straatje passen van de vaste tafelheren. Het is eigenlijk een beetje het ON van het voetbal.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal.
Als voetballer heeft Gullit het ooit geprobeerd bij Rijkaard maar Rijkaard zijn antwoord was: ik heb een blanke moeder (net als Gullit) dus ik ben net zo blank als donker.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar daarom zeg ik ook, en Gullit kennende, zou het niet gewoon pure stemmingmakerij zijn? Nog meer olie op het vuur gooien...
+1/-0

1 jaar geleden
Net als je denkt: er is toch wel enige glorie over van het winnen van de Champions League in 1995?

Nieuwsbericht en bliep! Glorie definitief weg, over en sluiten. Yup. Zelfs de geschiedenis van de club wordt om zeep geholpen.

Wie zijn schuld het is maakt nu echt niet meer uit. De pijnlijke constatering dat het zo niet had gemoeten en het ook zeker anders had gekund maakt zeker wel uit!

Om het trots zijn op de club compleet kapot te maken, ja tuurlijk, we gaan even next level qua pijn, hop nieuwsbericht, Gerald Vanenburg vertrekt ook bij Ajax.

Voor mij is het nu wel helemaal klaar dus voor mij heel lang geen Ajax meer maar pas als ik ergens iets lees over verantwoording afleggen, schuld bekennen EN OOK ZEKER IETS heel erg positiefs over de identiteit van de club Ajax.

'Als je je ziel verkoopt aan de duivel dan maakt de duivel alles kapot.'
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
De "geschiedenis" van Ajax is niet de CL winst van 1995.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Kom nou. Hou je zelf voor de gek maar niet een ander. Het staat zelfs in [meerdere] [geschiedenisboeken] van AFC Ajax Amsterdam beschreven. Vraag het archivaris, Thijs Lindeman, anders maar na die onlangs door Ajax werd weggestuurd.
+1/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
De overwinning in 95 definieert niet de geschiedenis van Ajax hoor.

Sterker nog, je kunt je afvragen of de voetbalvereniging Ajax mentaal wel goed was voorbereid op de gevolgen van die overwinning. Je kunt namelijk ook stellen dat Ajax al sinds 96 in brand staat. Sinds die overwinning buitelen verschillende krachten over elkaar heen met verschillen van inzicht.

Misschien heb je dus wel gelijk, dat is ook onderdeel van der geschiedenis van Ajax.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je had het eerder niet over de definitie van maar meer in het algemeen. En ja, alles wat de club in zijn schild uitvoert maakt onderdeel uit van de geschiedenis van Ajax inclusief een staaf incident en een dick-pic.

Dat Ajax er in '95 niet goed op was voorbereid ben ik het grotendeels met je eens. Neem de leegloop van spelers waar de jongste het snelste wilde vertrekken. Op een vraag van een journalist of het niet iets te veel van het goede was riep Clarence Seedorf voor de camera; maak je geen zorgen, het gaat wel weer goed komen met Ajax.

Dit is overigens wel een prima voorbeeld want opnieuw hadden we afgelopen zomer te maken met een fikse leegloop. Het is een vast gegeven waar Ajax vanwege de beperktere financiële middelen nooit goed op heeft weten te anticiperen. Tandem TD Overmars/Henk Veldmate wisten dan nog een boel te camoufleren met kwalitatief gerichte aankopen maar toen van der Sar genoodzaakt werd tijdelijk de functie over te nemen, ging het op dramatische wijze de mist in.

Ik zie overigens Johan Cruijff niet als een God. Johan maakte gewoon op zijn tijd wel eens een verstandige opmerking zoals ''als er een speler vertrekt zorg dan minimaal dat je de zelfde kwaliteit er voor terughaalt. Doe je dat niet ga je er ten alle tijden op achteruit.''

Anno 2022.. Bijna een halve eeuw aan ervaringen rijker is de boodschap kennelijk nog steeds niet aangekomen. Dat vind ik dan weer opmerkelijk gezien alle mensen binnen de organisatie van NV Ajax toch niet in groep 3 zitten waar ze voor het eerst te maken krijgen met staartdelingen en breuken?

Maar dat Ajax door de beperkte financiële middelen al die tijd nooit een denktank van een instituut heeft opgericht om zich beter tegen een leegloop te bewapenen, vind ik [de allergrootste mentale tekortkoming van de club] Had Ajax het wel opgericht hadden ze vandaag de dag al had bestudeerd wie de beste vervanger van Kudus of Timber zal worden. Dan waren we eindelijk eens beter voorbereid in vruchtbare voetbaltijden zoals Cruijff al gezien had dat het moest gebeuren. Communicatie binnen alle gelederen voorop. Geen excommunicatie zoals nu het geval lijkt te zijn.

Fijne Koningsdag;-)
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik begrijp echt heel goed wat je zegt.

Maar het punt is: Johan heeft zelf altijd gecoacht in het pre-Bosman tijdperk. Hij heeft die opmerking gemaakt in periode voordat de arbeidsmarkt openging in Europa. In een periode dat je maar 3 buitenlanders in je wedstrijdselectie mocht hebben en dús 19 spelers uit de eigen competitie.

Sinds de Bosman regel kunnen spelers gewoon vrij zonder beperkingen in elk EU land werken. En dat maakt Ajax en de Eredivisie ineens een stuk minder aantrekkelijk.

Er zullen altijd incidentele successen zijn zoals in 87, 93, 95 en 18. Maar er zullen daartussen ook altijd lange periodes van droogte zijn.

Maar het punt is dat de gemiddelde supporter die 95 bewust heeft meegemaakt niet wil inzien. En dat is echt niet vd Sar zijn schuld.
+0/-1

1 jaar geleden
Hoe lang moeten we nog toe zien dat oud keeper, Edwin van der Sar, letterlijk de ziel van Ajax afbreekt...
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst