Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Iedereen weet dat wij betere spelers nodig hebben'

23 april 2023 19:04
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Iedereen weet dat wij betere spelers nodig hebben"; image source: Pro Shots

Als het aan Dusan Tadic gaat Ajax komende zomer flink de transfermarkt op. Dat gaf hij na de nederlaag tegen PSV aan op de persconferentie. "We willen succesvol zijn. Iedereen praat er over, maar iedereen weet ook dat wij betere spelers nodig hebben", aldus Tadic. "Ik wil verder geen excuses gaan zoeken. Het is nu niet goed genoeg en moeten het beter gaan doen. Wij moeten onze verantwoordelijkheid gaan nemen."




Tags

tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat zien we al heel het seizoen Tadic, dat Ajax de betere spelers heeft. Jullie halen niet eens de top 3 straks.
+3/-0

 
13 maanden geleden
Lees het nog eens, Bjorn. Dan zie je dat er niet staat wat jij veronderstelt.
Verder zou het echt dramatisch zijn als we geen tweede worden. Als Ajax-supporter ben je op basis van de voorbije seizoenen toch gewend geraakt aan het spelen van Champions League voetbal. Europa League of Conference League spreekt toch veel minder aan.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is op meerdere fronten misgegaan dit seizoen. Ajax heeft meerdere essentiële spelers verkocht. Ze hebben de verkeerde spelers gekocht die helemaal niet bij de speelstijl van Ajax passen. Spelers zijn op de verkeerde posities gezet waardoor het zelfvertrouwen in een negatieve spiraal terecht is gekomen. En we hebben twee onervaren trainers aangesteld die er geen team van weten te smeden.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Precies en dan had Tadic eerder aangegeven best langer te willen blijven als het met het Ajax-project goed gaat zitten, maar rijst de vraag, weten ze bovenin wel wat een project is? Wat Tadic er mee bedoelde? Ik denk het niet want anders hadden ze afgelopen zomer beter ingekocht en minder aan kwaliteit verkocht.
+3/-0

1 jaar geleden
Passie en beleving zijn competenties die we dit seizoen ergens zijn vergeten. Veel nieuwe spelers kan je ook niet halen. Er zal flink bezuinigd moeten worden zonder fatsoenlijk Europees voetbal ⚽️ triest maar het is niet anders 😞
+3/-1

1 jaar geleden
Als je zaakwaarnemer zich er maar niet weer mee bemoeit.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Flauwe opmerking, als we een TD hadden gehad dan had die de lijnen wel uitgezet. Als de club het niet meer weet en vraagt de trainer mee te denken en die zijn zaakwaarnemer, is dat natuurlijk niet Tadic fout. Je bent als club zelf verantwoordelijk.

Verder moeten we denk ik blij zijn dat het nu heel slecht gaat, die derde plek geeft je een langere voorbereiding en geen lastige kwalificatiewedstrijden. Ja het geld mist en je zult dus de dure krachten moeten gaan lozen. Dat komt dan bovenop de exodus van vorig jaar maar geeft wel de mogelijkheid een team te bouwen.

Laten we ten eerste afscheid nemen van Heitinga, want die snapt er niet veel van helaas. Met de verkoop van Alvarez, Bergwijn, Wijndal, Kudus moet je zo'n 70 miljoen kunnen binnenhalen. Tadic zal weggaan wat ook weer 4 miljoen aan salaris scheelt. Wat we echt nog hebben zijn een spelverdeler, een spits, een linksback en een goede centrale verdediger. Dat moet te doen zijn als er goed wordt overlegd met de scouting.
+4/-1

 
Ook de bekerwinnaar (of nummer drie uit de competitie indien de bekerwinnaar al een CL ticket heeft) zal een voorronde in de Europa League moeten spelen.

Alleen indien de winnaar van de Conference League zich via de nationale competitie al heeft gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League zou de Nederlandse club met het ticket voor de EL direct naar de groepsfase gaan. Maar gezien de clubs die er nu nog inzitten gaat dat sowieso niet gebeuren.
+3/-0

1 jaar geleden
Op bestuurlijk niveau zijn cruciale fouten gemaakt, waarbij vooral afgelopen seizoen de kroon spant. Na de verkoop van de Jong de Ligt en Ziyech werden hun vervangers ( op een enkeling na ) van een steeds minder niveau , zowel qua aankopen als uit de eigen jeugd. De vele euro’s verdiend met de CL en de verkoop van spelers heeft de beleidsbepalers bij Ajax “ lui” gemaakt. Geen creativiteit in het aantrekken van spelers. Kopen om te kopen omdat de club het geld er voor had. Alleszeggend vind ik ook dat er niet eens geanticipeerd is op eventuele vertrekken van bepalende mensen bij Ajax zoals bv een overmars, zodat contuiniteit gewaarborgd bleef. Wat dat betreft is meer dan duidelijk geworden dat vd Sar niet competent genoeg is om een club als Ajax te leiden. Komt in elk interview dat ik van hem zie als een groentje over. Arrogant en met een gebrek aan empatisch vermogen. Verstopt zich als het moeilijk wordt en laat anderen de kastanjes in beginsel uit het vuur halen . Heeft ook bij elke verkeerde beslissing dit seizoen zijn goedkeuring gegeven.
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit is de keerzijde van het grote geld dat op de rekening van onze cluppie staat. Betere spelers zouden alleen gekocht mogen worden als toegevoegde waarde en als aanvulling op betere spelers die in eerste instantie zelf opgeleid zijn en die eigen talenten biedt je dan ook perspectief aan.
Hato is zo’n voorbeeld. Gravenberch was zo’n talent maar de clubleiding wilde hem niet belangrijk maken zoals dat wel gedaan werd met bijv. De Ligt. Taylor is blijkbaar wel belangrijk genoeg aangezien hij elke wedstrijd weer een basisplaats krijgt maar zakt keer op keer weer door het ijs en deze jongen speelt echt niet beter dan Gravenberch dat deed.
Waarom wordt Conceicao niet gewoon opgesteld? Hij is toch aangetrokken voor de vacante rechtsbuiten positie en als aanvulling.
Geef die talentvolle spelers nou het vertrouwen en maak ze belangrijk.

Wat mij betreft wordt de alg. directeur en zijn maten ook aan de kant gezet want die heeft de wind lange tijd mee gehad maar nu de wind tegen zit, vangt hij dat teveel op met zijn flaporen en durft ie niet de juiste beslissingen te nemen als ie al durft een beslissing te nemen.
En de nieuwe technische man? Dat wordt nu al helemaal niets.
Zo ongeïnteresseerd zat ie bij zijn collega’s en volgens mij had ie wat grammetjes opgesnoven voor aanvang.
Wat een ellende!
+4/-0

1 jaar geleden
Open deurtje Tadic.

Tuurlijk weer investeren in nieuwe spelers, het lekker veel geld uitgeven aan spelers als Bergwijn, Bassey en Wijndal. Nieuwe spelers halen bied geen enkele garantie voor volgend seizoen. En welke spelers halen? Wat zijn de lijstjes? Wie heeft de lijstjes gemaakt?

Ik zie het ook volgende seizoen nog niet gebeuren en waar zijn de talenten uit eigen opleiding?
+2/-0

 
1 jaar geleden
...dat zal Mislitat wel zijn dan toch? De nieuwe TD waarvan ik niet weet of hij zelf ooit op een degelijk niveau gevoetbald heeft. Laat staan gesport? Je kunt hem in ieder geval geen cultuurbewaker van het Ajax voetbal noemen want de man heeft geen flauw idee, behalve een netwerk.

Lijkt me in dit geval voor de hand liggend dat een stel oud spelers waaronder Huntelaar, Heitinga, van Halst, en mogelijk Marciano Vink mocht hij als hoofdopleiding aangetrokken worden? aangeven welke spelers er ingekocht dienen te worden om enigszins de schade beperkt te houden voor komend seizoen. En dan mag je hopen dat hij alle spelers die afgelopen zomer gehaald zijn behalve Conceicao, elders weet te stallen. Wie weet krijgt Ajax er nog een paar centen voor???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Is er dan sprake van Vink dat hij wordt aangetrokken?
Dat zou ik namelijk geen slechte keuze vinden.
De rest heb ik weinig vertrouwen in hoor...
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ja. Marciano Vink heeft verteld bij ESPN open te staan om hoofd jeugdopleiding te worden bij Ajax maar alleen onder een paar voorwaarden.

Ik weet niet welke voorwaarden. Daar heeft hij het niet over gehad maar kan me voorstellen dat hij inspraak krijgt om aanstormend talent eerder een kans te geven en dat hij invloed krijgt dat verhuurden bij de juiste club terecht komen voor hun ontwikkeling.
+1/-0

1 jaar geleden
Betere spelers wil iedereen wel halen. De kunst is om spelers te halen die Ajax beter maken. Mentaliteit, voetballend, strijd, gogme, atletisch, lengte, vrij trapspecialist, zachte voetjes, inzicht, wedstrijd kunnen lezen, leiderschap etc, allemaal kwaliteiten die in een team gevraagd worden. Kijk naar Feynoord die deze kwaliteiten voor weinig geld bij elkaar hebben gevonden. Uiteraard hoort ook hier de factor geluk bij.
+2/-0

1 jaar geleden
Wij halen Wijndal...zij Kerkez. Wij laten Bergwijn stoppen met voetbal...zij krijgen Idrissi aan het voetballen. "Ik wil volgende week ook een stukje beleving zien"...¨Hoe harder ik werkte hoe meer geluk ik kreeg¨. Plucheridders...oud topsporter samen met oud voetaballer. Het heeft niets met aankopen te maken...het heeft alles met de aansturing te maken. En dan zal ik een pessimist zijn....ik vrees dat Ajax niet het Bayern maar het Schalke van Nederland is.
+6/-0

13 maanden geleden
Dusan moet maar eens op de bank plaatsnemen, waarom durft heitinga deze oude man niet te wisselen
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal