Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Het project moet kloppen'

22 april 2023 16:44 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Het project moet kloppen"; image source: Pro Shots

Tegenover de NOS heeft Dusan Tadic aangegeven niet te weten of hij ook volgend seizoen nog speler van Ajax is. "Ik ben hier gekomen om bekers te winnen. We hebben echt een goed plan en een sterk Ajax nodig. Het project moet kloppen", aldus Tadic. "Fysiek voel ik me heel goed. Dat is het belangrijkste. Ik zal altijd spelen om mijn team te helpen. En daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren. Voetbal is onvoorspelbaar, je weet het nooit."

Hij is echter nog niet van plan om al te stoppen als voetballer. "Ik wil voetballen zolang mijn lichaam naar me luistert. En het lichaam luistert op dit moment heel goed naar me", zo geeft hij aan. "Ik moet daarnaast hongerig blijven. Dat is ook een van de belangrijkste dingen. Als je dat niet meer hebt..."

Tadic vindt het te verklaren waarom het dit seizoen niet loopt bij Ajax. "Er zijn negen basisspelers vertrokken deze zomer, vijftien spelers in totaal. Dat is te veel", zegt hij daarover. "We zijn ook van trainer gewisseld. En daarna opnieuw. Het heeft gewoon tijd nodig om sommige dingen te herstellen."

Meer op NOS.nl
Tags

tadic project hongerig nos onvoorspelbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


JCdeBest (geschorst)
6 maanden geleden
Gelukkig dat een speler het zegt. Het werd tijd. Nu de rest nog. Hopelijk gaan er een paar koppen rollen.
+8/-0

En un momento dado (geschorst)
6 maanden geleden
Seizoen lijkt voorbij, zeker er als zondag geen punten worden gepakt. Prijzen lijken verder weg dan ooit. Zou het helemaal begrijpen als Tadic er zo langzamerhand wel genoeg van heeft bij het huidige, stuurloze Ajax met een stel zakkenvullende en machtsgeile nitwits in de top. Zonder een grote schoonmaak op bestuursniveau is hij weg vrees ik.
+5/-0

6 maanden geleden
“Het project moet kloppen” en “ik ben hier om bekers te winnen”. Paar dagen terug: “Heitinga moet naar mijn mening coach blijven”. Nou, Tadic die drie uitspraken gaan niet samen. Heitinga heeft het absoluut niet in zich om Ajax bij de hand te nemen en om er een goed voetballend team van te maken. Bij een top team waar je Europees wil meedoen moet je een top-coach hebben. Niet iemand die onervaren is en alleen een klassieker kan winnen op basis van geluk. Afgelopen zondag heb ik mij kapot geërgerd in het stadion. Ze doen maar wat, geen strijd, geen gogme en Heitinga staat er alleen maar apathisch naar te kijken. Dit keer wel gewonnen maar wat ging het moeilijk. En dan hebben we het over een thuiswedstrijd tegen Emmen. Dat er nog supporters zijn die in Heitinga de juiste coach zien verbaast mij. Ik gok op een kut dag morgen en ik ben bang dat de resterende topwedstrijden ook verloren worden waardoor Ajax echt met lege handen komt te staan (voor het eerst in een heel lange tijd). Mislintat heeft een paar keer gesproken met Heitinga en meneer “zit op pole position”. Dat Ajax onder Heitinga (op een wedstrijd na) alleen maar heeft gewonnen van nietszeggende tegenstanders en dat het voetbal nergens op lijkt en ook niet beter lijkt te worden doet er niet aan toe.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Hoe weet jij nou of Johnny het gaat redden of niet, wat een gelul . We gaan het zien, het gaat toch niet anders dan het is worden
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ik kan geen toekomst voorspellen nee. Ik kan wel zien dat Ajax onder Heitinga niet echt beter is gaan voetballen dan onder Schreuder. Bergwijn, Brobbey, Timber, Bassey, Rensch, Wijndal, Taylor, Klaassen, Tadic, Berghuis. Geen één van deze spelers is beter gaan voetballen. Ik zie nagenoeg geen combinatievoetbal, spelers moeten de bal vaak 3 of 4 keer aanraken voordat ze de bal (vaak terug) afspelen. Geen steekpasses en helemaal geen lijn in het spel. Ik ben benieuwd, zou jij Heitinga nog steeds voor deze groep zetten als hij niet bij Ajax gespeeld heeft maar bijvoorbeeld bij FC Groningen?
+3/-1

6 maanden geleden
Tadic heeft hart voor de club en zal altijd 100% geven, maar het wordt straks wel tijd om door te selecteren. De jaartjes gaan tellen en als club moet je op tijd anticiperen. Hij hoeft niet weg, maar je moet wel op zoek naar een speler van zijn kaliber die het van hem overneemt.
+3/-0

 
JCdeBest (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon knap hoe hij het verwoord. Ook Qua timing. Dat zijn tijd als speler richting einde gaat maar best nog een jaar zou willen blijven want Ajax is zijn club. Sinds zijn komst ook elk seizoen kampioen geworden. Mogelijk goed idee dat hij door gaat in de Totti rol door af en toe te spelen en daarnaast vanaf de bank coachen. Mentaal is de man ijzersterk en ook voor de jeugdopleiding zou hij een aanwinst zijn.

Echter moeten er daarvoor wel een paar dingen veranderen. Dat is wat hij zegt. In feite geeft hij een [bloedserieus] signaal af richting de Ajax NV dat het beleid afgelopen zomer zeer zorgwekkend is voor het voortbestaan van de kwaliteit van het voetbal bij AFC Ajax Amsterdam. Zijn lichaamstaal en blik in de camera zegt meer dan voldoende. Professioneel was het dan ook een soepzootje bij de NV. Ajax onwaardig! Dat is wat Tadic er uiteindelijk mee aangeeft.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Precies. Ik kan me ook een interview herinneren dat hij zelf aangeeft pas op de plaats te maken als dat in het belang van de club is. Deze jongen is naast speler een enorme fan en zo iemand moet je als club koesteren en in wat voor rol dan ook proberen te behouden.
+3/-0

6 maanden geleden
Ging nog wel even door m'n gedachten afgelopen week. Met Gravenbergh, Haller, Nico, Mazraoui, Anthony, Martinez en uiteraard Ten Hag waren we met 2 vingers in de neus kampioen geworden. Zelfs als het nichtje van Schreuder coach was geweest. Met deze spelers hadden een Brobbey, Taylor en Timber ook beter gespeeld, zijn gewoon jonge jongens. Volgend jaar rest er niets anders dan bouwen aan een nieuw elftal
+3/-1

6 maanden geleden
Ik zie nu al het hele seizoen het excuus voorbij komen dat het logisch is dat het niet loopt omdat er zoveel basisspelers zijn vertrokken. Waarom hebben ze in Rotterdam dat probleem niet dan? Ook daar spelen ze al de hele tijd met zes nieuwe basisspelers.

Stuk voor stuk moeten ze zich de oren uit hun kop schamen dat ze zo'n seizoen op de mat leggen in plaats van constant met excuses aan blijven komen. Alsof de supporters achterlijk zijn en alles maar voor zoete koek slikken.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Ja dat excuses komt mij ook een beetje de neus uit al zit er wel een kern van waarheid in, maar laat dat nou eens los, het is de verkeerde instelling.
+1/-0

6 maanden geleden
Zou het meer dan jammer vinden als hij weg gaat na dit seizoen. Door vertrek Antony en Haller moet hij voorin alleen de kar trekken. Bergwijn verstopt zich en op rechts speelt niet echt een goede vervanger voor Antony. Hij wil nog meerdere jaren voetballen en dat zal meespelen bij zijn besluit. Of hij in het buitenland kampioen kan worden betwijfel ik. Misschien probeert hij zo zijn contract als speler bij Ajax verlengd te krijgen.
+1/-0

6 maanden geleden
Vond het project vandaag wel kloppen
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boer boomen brobbey calavaro davev derk donnyfromthelittleriver forbs gaal godts gorter hag hato hendriks johanssen jong kiki maduro mikautadze mislintat pasveer ramaj rulli selectief steijn vos