Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper van zondag begin van loodzwaar slot van competitie

20 april 2023 10:40

Voor Ajax staat zondag een topwedstrijd op het programma aangezien dan de uitwedstrijd tegen PSV wordt gespeeld. De Eindhovenaren hebben evenveel punten als Ajax, maar een minder doelsaldo en staan daarom op de derde plaats. De wedstrijd van zondag zal niet de enige topper zijn die nog volgt, aangezien Ajax in de bekerfinale eveneens tegen PSV speelt en er bovendien ook nog duels tegen onder meer AZ en FC Twente volgen.

Ajax speelde voor de Eredivisie 66 keer eerder een uitwedstrijd tegen PSV. In totaal werd er 17 keer gewonnen, 17 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 32 keer bleek PSV te sterk. In het seizoen 1957/1958 werd met 0-5 de grootste zege behaald. Vorig seizoen werd er mede door een wereldgoal van Noussair Mazraoui voor het laatst gewonnen in Eindhoven.

Steven Bergwijn keert zondag terug bij zijn oude club. Hij speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot 149 officiële wedstrijden. Anwar El Ghazi komt zondag ook weer tegenover zijn voormalig werkgever te staan. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde 100 officiële wedstrijden in het rood-wit.




Discussieer mee op de forums


Tags

topper loodzwaar slot bekerfinale bergwijn eredivisie ghazi mazraoui twente wereldgoal werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal