Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie'

19 april 2023 09:45 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Joël Veltman: "Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie"; image source: Pro Shots

Joël Veltman werd afgelopen tijd gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. In gesprek met Voetbal International geeft de verdediger echter aan dat hij komende zomer sowieso niet naar Ajax zal gaan. "Als ik bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties. Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn. Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie."

Veltman gaat verder: "Mijn naam, en ook die van Kenny Tete, werden in de afgelopen periode weleens gekoppeld aan Ajax, misschien vanwege de blessure van Devyne Rensch en omdat Jorge Sánchez kritiek kreeg, maar er is nooit contact geweest met Ajax."

De verdediger is blij dat Ajax sinds de komst van John Heitinga de boel wat meer op de rit heeft gekregen. "Er is veel veranderd sinds ik ben vertrokken", zo geeft hij aan. "Ik vind het mooi dat Dusan Tadic nog altijd de grote man is, ook met al zijn assists. Hij is als the last man standing van het Ajax waarmee we de halve finale van de Champions League bereikten. Dusan straalt nog elke dag uit hoe trots hij is om Ajacied te zijn."

Net zoals Ajax hoopt Veltman met Brighton de bekerfinale te kunnen halen. "Ik hoop ook nog dat Ajax minimaal tweede wordt. Ik blijf Ajacied en blijf de club volgen, maar ik voel me nu top en ben op een leeftijd dat ik nog een keer een mooi contract in het buitenland kan tekenen", zegt hij daarover. "Die kans zal op mijn 34ste weer kleiner zijn. Ik ben benieuwd naar mijn opties na dit seizoen. Zeker als we echt geschiedenis schrijven met Brighton."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

veltman brighton bekerfinale bereikten engeland heitinga jorge kenny rensch sanchez standing tadic tete

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat hij terugkeert is voor mij ook geen optie
+5/-6

1 jaar geleden
Eindelijk een keer een goed bericht!
+7/-7

1 jaar geleden
Wat ik nu van Veltman lees is het beste wat ik ooit gezien heb van hem.
+5/-7

1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij VI weten ze niet met wat voor onzin ze dat blaadje vol moeten krijgen; Veltman was en zal nooit een meerwaarde voor AJAX zijn …!
+6/-7

1 jaar geleden (gewijzigd)
Deze jongen zie ik wekelijks spelen in de PL omdat ik veel Engels voetbal kijk, ook live potjes van Brighton.
Veltman zou 100% een verstrekking zijn als je kijkt wie er nu staan. Deze gast is erg gegroeid en staat prima zijn mannetje. Mensen onthouden alleen zijn clowneske acties die hij soms had. Die hadden Sanchez en Onana ook. Dat Veltman aangeeft dat Ajax geen optie is nu is gewoon eerlijk ipv een Sneijder vd Vaart, Verthongen en Aldeirwereld die riepen dat ze terug zouden komen, puur om populair te doen.
Veltman zou wat mij betreft welkom zijn. Alleen al om zijn mooie arrogante actie destijds in de kuip met die vuilniszakken die op het veld lagen.
Veltman is momenteel niet minder dan Timber!
+10/-2

 
1 jaar geleden
He, eindelijk een inhoudelijke reactie gebaseerd op feiten. Mensen zijn helaas in het verleden blijven hangen wat Veltman betreft. Zelfs bij Oranje zou hij momenteel (als reserve) van waarde zijn.
+9/-2

 
13 maanden geleden
Ze spelen daar wel heel anders dus het zou afwachten zijn welke waarde hij nog heeft voor Ajax maar de extra ervaring en nog redelijke leeftijd zouden wel eens belangrijk kunnen zijn voor Ajax.

Onze verdediging heeft sowieso een enorme metamorfose ondergaan en is er niet beter op geworden. Martinez was het cement achterin dat Timber net kon overnemen. Bassey totaal geen goede optie want onzeker aan de bal en met het verlies van Blind en Mazraoui heb je ook al veel minder kwaliteit aan de bal en in de opbouw. Dat we ook nog een nieuwe keeper hebben betekent in feite dat je slechts Timbre over hebt van de achterste vier van vorig jaar. Tel daar een slecht aankoopbeeld bij op en je hebt het drama wat we nu meemaken.

Ik heb nog wel vertrouwen in Rensch, maar het is duidelijk dat we links achterin en links centraal achterin echt kwaliteit moeten gaan halen. Bassey, Wijndal en Sanchez zijn enorme miskopen geweest en dat mag niet voor zulke bedragen.
+2/-0

 
13 maanden geleden
De miskopen mochten inderdaad niet, maar oké dat gebeurt soms als je gehaast spelers moet halen. Wat ik ze nog meer kwalijk neem is dat ze Blind in de winter hebben laten gaan terwijl duidelijk was dat we, zoals je zegt, links in de verdediging krap zaten. Natuurlijk ligt het ook aan Blind die zelf wilde vertrekken, maar als club doe je dat gewoon niet.
+2/-0

 
13 maanden geleden
'',..maar oké dat gebeurt soms als je gehaast spelers moet halen.''

Komen ze wel heel makkelijk mee weg. Ik vindt het echt een trieste zaak. Ajax onwaardig.
Als je zelf als doel stelt overwinteren CL en dat gaat een serie van jaren goed. Dan weet je ook van te voren dat er meer belangstelling voor spelers van Ajax gaat komen. Ajax had jaren geleden al een eigen centrum kunnen opzetten die snel kunnen doorschakelen om de juiste versterking terug te halen als er eentje vertrekt. Daar gingen ze zwaar de fout in. Een hele dure fout ook die mogelijk tegen de 100 miljoen euro aanloopt als we de CL mislopen.

Ik mag hopen dat ze inmiddels werken aan een eigen netwerk want stel je voor dat over een x aantal jaren de TD vertrekt, dat we niet nog een keer in de herhaling vallen maar het zal me niks verbazen.
+2/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Als je mijn posts dit seizoen een beetje leest, weet je wat ik van het wanbeleid vind en dat er koppen moeten rollen. Ik maak bij bovenstaande post een heel ander punt door; dat het wanbeleid verder ging dan alleen maar spelers halen.
+4/-0

 
13 maanden geleden
Ik ben het gedeeltelijk met je eens we zijn bijna de gehele achterhoede kwijtgeraakt Het is onzin om te zeggen dat er allemaal miskopen in plaats gekomen zijn wij als supporters geven geen tijd aan nieuwe spelers in te passen om Licha te vervangen is bijna onmogelijk denk je nou echt dat je zoiets zo maar een op een kan vervangen als het zo makkelijk was dan kan iedereen td zijn. Timber lijkt ook niet zo goed omdat hij iedereen mist waar hij vorig jaar mee speelde.
+1/-2

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, mogelijk was Martinez wel te vervangen geweest als Ajax een instituut had opgericht die vooruit kijkt wat mogelijk vertrekt, en wat er voor in plaats gehaald dient te worden als de jeugdopleiding niet kan leveren.

Ik vind sowieso als Ajax [zelf] de doelstelling stelt om elk seizoen te overwinteren in de CL je ook de verantwoordelijkheid hebt om het in -en verkoopbeleid goed te laten verlopen. Dat wil zeggen dat je minimaal dezelfde kwaliteit er voor terughaalt. Niet mijn woorden maar decennia geleden al van ene Johan Cruijff.

Je moet dan gewoon een degelijk mechanisme achter de hand hebben om te zorg dragen dat je elk seizoen je doelstelling op verstandige wijze kan nastreven. En volgens mij kun je dat niet overlaten aan enkel een Technisch Directeur dus richt een instituut op waar een team bestudeerd, gecontroleerd, en overweegt welke speler uiteindelijk de doorslag gaf om Martinez te vervangen. Of in dit geval Kudus en Alvarez. Dan hadden ze dat nu al geweten.

Een TD alleen blijft link gezien het belang van de sportieve successen en het financiële plaatje. Zeker als hij vertrekt creëer je mogelijk een volgend Overmars effect. Neemt de volgende alle know how met zich mee, maar goed, als je dus de lat ergens hoog legt, moet je ook zorgdragen dat het na behoren word uitgevoerd. Volgens mij heeft Ajax het geld en mensen (oudspelers) genoeg om iets dergelijks te bekokstoven. Begin er morgen maar mee zou ik zeggen.
+1/-1

1 jaar geleden
Ideale speler om op de bank te hebben zitten. Maar om hem daar nu voor terug te halen, gaat ook wel weer ver.
+3/-0

13 maanden geleden
Alles beter dan straks weer met Rensch op de back
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal