Transparent
Inloggen
Sluiten

Arie van Os: '35.000 tot 50.000 euro voor paar uur werk is schaamteloos'

19 april 2023 08:45 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Arie van Os: "35.000 tot 50.000 euro voor paar uur werk is schaamteloos"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf heeft Ajax-erelid Arie van Os uitgehaald naar de plannen van de Raad van Commissarissen van Ajax om zichzelf voortaan financieel te gaan belonen. "Ronduit belachelijk", aldus Van Os. "Dit past wat mij betreft precies in de chaos van de afgelopen weken. Elke dag als ik de krant open sla, laat ik me weer verrassen."

Van Os is ook boos over de tekst op de website van Ajax waarin wordt gezegd dat de beloning 'past bij de statuur van een deskundige, onafhankelijke en kritische raad'. "Clubliefde bestaat kennelijk alleen nog bij een paar oude ballen, zoals ik", zo geeft hij aan. "Michael van Praag, Hennie Henrichs, Uri Coronel en ik stapten in 1989 pro deo in het bestuur. Het was een eer om Ajax te dienen. Dat deden we met alle liefde en toewijding."

Van Os gaat verder: "Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om er geld voor te vragen. Nu zijn er alleen maar carrièretijgers. Voor die paar uurtjes werk per jaar is elk bedrag te veel, maar 35.000 tot 50.000 euro is schaamteloos, omdat Ajax dat geld veel beter kan besteden."

De voormalig penningmeester doet een oproep aan de Vereniging Ajax om dit waanzinnige plan tegen te houden. "Maar dat de agenda nu al is gepubliceerd en toegelicht, doet me vrezen dat de beloning al lang is bekokstoofd. En dat zou ik een heel slechte zaak vinden", zegt hij daarover.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

schaamteloos bekokstoofd bestuur carrieretijgers chaos clubliefde coronel deo deskundige eer erelid henrichs liefde michael penningmeester praag sla stapten statuur tekst telegraaf toegelicht uri uurtjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax is een “ rijke “ club . Zeker voor Nederlandse begrippen en velen willen daar een graantje van mee pikken en als je ziet hoe er bij Ajax geld over de balk gegooid wordt dan is 1 en 1 = 2 de club wordt leeggeroofd zonder dat er prestaties tegenover staan.
+6/-0

1 jaar geleden
Voor een paar uur werk is het best veel geld. Aan de andere kant, die paar personen verdienen een halve ton, dus op het totaal... Waar hebben we het over. Bergwijn wordt gekocht voor 30+ miljoen. Toch geen onbelangrijke taak de RvC dus als je met meer geld betere mensen aantrekt. Het salarisplafond opheffen voor spelers heeft ons ook geen windeieren gelegd
+3/-2

 
Ik vind het vooral bizar dat de RvC zelf besluit dat ze salaris gaan ontvangen. Dat is net zo bizar dat als Van der Sar zelf zou beslissen dat hij een nieuw contract krijgt, Tadic zelf zou beslissen dat hij een loonsverhoging krijgt of Rulli zelf zou beslissen dat hij een bonus krijgt als hij de nul houdt.

Dat ze een vergoeding krijgen kun je over discussiëren of het wel of niet terecht is. Het mag in mijn ogen echter nooit vanuit hunzelf er doorgedrukt gaan worden. Het stinkt bovendien ontzettend dat dit bekend gemaakt als er een maand geleden een nieuwe voorzitter is benoemd, die dan bovendien ook nog een hogere vergoeding krijgt ook.
+11/-0

 
1 jaar geleden
Dat ben ik wel met je eens, het zou ze sieren als ze dit niet voor hun zelf doen, maar voor nieuwe RvC leden
+1/-0

 
1 jaar geleden
Aan de andere kant moet iemand de beslissing maken. Als je naar de politiek kijkt zitten we met een stel malloten eerste klas, en enkel en alleen omdat er weinig zo gek zijn om pubiekelijk voor schut te worden gezet. De echte leiders zijndan liever in het bedrijfsleven actief en dus dragen ze er zorg voor dat hun kwaliteiten optimaal rendement geven. Als je dat doortrekt naar de RvC, dan wil je ook liever de beste mensen daar hebben zitten, in plaats van wat randdebielen die van toeten nog blazen weten. Het gaat om een bedrag van maximaal 300K, dat is minder dan het maandsalaris van slechts Steven Bergwijn, om in theorie de meest capabele bestuurders voor je club te hebben werken. Dat lijkt me vrij redelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor dat geld kun je ook een paar full-timers aannemen, die allerlei andere nuttige dingen kunnen doen op het gebied van supporterszaken, goede doelen, etc.etc. Het slaat gewoon nergens op dat ze zelf met dit voorstel komen.
+6/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos