Transparent
Inloggen
Sluiten

'RvC Ajax komt met beloningsstelsel voor commissarissen'

18 april 2023 14:27 - RTL Z
Foto: Pro Shots

"RvC Ajax komt met beloningsstelsel voor commissarissen"; image source: Pro Shots

RTL Z meldt dat de Raad van Commissarissen van Ajax op het punt staan om zichzelf een flinke loonsverhoging te gaan geven. Momenteel is het nog vrijwilligerswerk, maar de raad wil de commissarissen nu 35.000 tot 50.000 euro per jaar gaan betalen. Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 26 mei zal hierover worden gestemd.

Het basissalaris van alle commissarissen zal dan 35.000 euro worden. De voorzitter en de 'commissaris voetbalzaken' krijgen daar nog een toeslag van 15.000 euro per jaar bovenop.

De RvC is van mening dat de nieuwe beloning 'past bij de statuur van een deskundige, onafhankelijke en kritische Raad van Commissarissen. Bovendien zou de kwaliteit van de besluitvorming worden bevorderd en zal het toekennen van een beloning zorgen dat ook in de toekomst leden met voldoende relevante ervaring, professionele achtergrond en tijd aangetrokken kunnen blijven worden voor de RvC.

Meer op RTL Z
Tags

rvc beloningsstelsel basissalaris besluitvorming bevorderd deskundige loonsverhoging relevante statuur toeslag vrijwilligerswerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ajax kan beter de salarissen van jeugtrainers verbeteren. Deze mensen verrichten essentiële taken met het trainen en begeleiden van de jeugdteams. De commissarissen hebben bijna allemaal topfuncties naast hun commissieriaat bij Ajax.
+8/-0

1 jaar geleden
Zo'n commissariaat is toch helemaal geen fulltime-baan?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee, kan niet meer zijn dan wat ad-hoc meetingen, laten ze zeggen dag in de week max. Om 50K te vangen voor paar dagen in de maand naar A'dam rijden is bezopen.

Hopelijk gaat de aandeelhoudersvergadering hier niet mee akkoord.
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk, ik ga niet zeuren over zulke salarissen. Het is voor het werk dat ze doen redelijk normaal als je ziet met wat voor bedragen er wordt gesmeten in de voetballerij, maar de timing is zo wrang. Er is op alle vlakken wanbeleid gevoerd, wacht dan op z'n minst ff op betere tijden zodat een beloning gerechtvaardigd lijkt.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dit inderdaad. Compleet toondoof.
+3/-0

1 jaar geleden
Dan snap je nu ook waarom sommige van die lui in RvC's van 3 verschillende bedrijven gaan zitten. Dan ben je in principe parttimer, maar je toucheert wel meer dan 100K per jaar. En ondertussen maar hoogdravend doen over de strategische beslissingen die ze zogenaamd nemen. En falen ze ergens, dan komt de carousel in beweging en zorgen ze er onderling voor dat alle old boys (en girls, want je moet wel inclusief lijken) weer ergens onder de pannen zijn. Beetje rondkloten en hobbieën voor de hoofdprijs. Mooi man, commissaris zijn.
+8/-0

 
1 jaar geleden
3 commissariaten?
Prins Claus had er ruim 40.
En niet 1 onbetaald.
Kom op mensen waar gaat het over.
Tadic verdient 4 miljoen en presteert matig.
Naar verluidt, maar daar durf ik mijn vingers niet aan te branden, verdient van de Sar 1 miljoen plus premies (die Overmars voor hem verdiende) en die heeft werkelijk nog nooit iets goed gedaan.
Wat zou die man nou de hele dag op kantoor doen?
+1/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Tadic verdient 4 miljoen en presteert matig.Is hard op weg om weer MVP van de Eredivisie te worden, als dat een matige prestatie is, wat zegt dat dan over alle andere spelers in Nederland?
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Idd. Tadic is zijn salaris dubbel en dwars waard. Dat heeft hij met zijn inbreng de afgelopen seizoenen allang terugverdiend voor de club. Dat hij dit seizoen minder is, is logisch gezien zijn leeftijd, maar het contract is al veel eerder getekend. Prima zo. Van de zomer zullen ze wel evalueren.
+4/-1

1 jaar geleden
Leuk zo'n erebaantje voor erbij en wanbeleid gewoon op zijn beloop laten.
+3/-0

1 jaar geleden
Doorgaans doen mensen meer hun best als ze er geld voor krijgen, dus dit is top.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Bij de RvC zou moeten gelden: eerst je best doen, dan eventuele bonussen.
+3/-1

1 jaar geleden
Jan van Halst die toetreed tot de RvC verkoopt zijn huid dus duur ..hahahaha

Je vraagt jezelf toch wel af WAT is de achterliggende reden dat dit nu wordt
voorgesteld ?

Wat voor een macht heeft een RvC bij Ajax eigenlijk?

Blijkbaar niet enkel een toezichthoudende functie -->>
(quote van https://www.amsadvocaten.nl/blog/ondernemingsrecht/wie-heeft-de-macht-bij-ajax/link UIT 2015)

"De NV is, zoals bijna elk Nederlands beursgenoteerd bedrijf, een zogenoemde structuurvennootschap. Voor deze bedrijven gelden wat andere regels dan voor kleinere bedrijven. Zo heeft de raad van commissarissen (de RvC) ten opzichte van de AvA (Algemene vergadering van Aandeelhouders) meer macht dan bij een ‘gewoon bedrijf’, waar de RvC uitsluitend een toezichthoudende functie heeft.
De RvC heeft macht over het bestuur van Ajax

Bij een structuurvennootschap benoemt de RvC (en dus niet de AvA) het bestuur van Ajax én dient de RvC bestuursbesluiten die de identiteit of het karakter van de onderneming ingrijpend kunnen veranderen, goed te keuren. Daarnaast is vastgelegd dat het bestuur van Ajax kan worden ontslagen door de RvC, maar dat de AvA wel eerst moet zijn gehoord."

Echter....
"De AvA benoemt op voordracht van de RvC de commissarissen. In de praktijk voorziet de RvC dus eigenlijk in haar eigen samenstelling. Wel kan de AvA met een meerderheid van stemmen een voordracht afwijzen en kan de AvA via een motie van wantrouwen de hele RvC naar huis sturen. In dat geval zal de Ondernemingskamer nieuwe commissarissen benoemen."
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kan dat hele NV gebeuren ook nog een bal inschieten of is dat vooral naast?
+2/-0

1 jaar geleden
Of er inderdaad hierdoor mensen met ervaring en professionaliteit hierdoor kunnen worden aangetrokken is nog maar de vraag . Pluchezitters zeker te weten .
+2/-0

1 jaar geleden
Ze beginnen met een relatief laag bedrag zodat ze dat over een jaar kunnen verhogen naar ‘Marktconform ‘ ..
Ratten gedragen zich nu eenmaal als ratten..!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal