Transparent
Inloggen
Sluiten

'TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen'

17 april 2023 15:24 - AD.nl
Foto: Pro Shots

 "TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen"; image source: Pro Shots

De televisie-aanbieders DELTA, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo willen gezamenlijk de televisierechten van de Eredivisie vanaf 2025 in handen krijgen. De aanbieders hebben maandag een voorstel gestuurd naar de Eredivisie CV. Doel van de tv-aanbieders is om het voetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken.

Precieze details zijn er nog niet bekend, want dat moet volgen na een gesprek met de ECV. Het idee is dat er een 'nieuw systeem' komt waarbij de clubs uit de Eredivisie zelf een flink deel van de winst op de rechten terugkrijgen. Momenteel gaat de winst naar de aandeelhouders van ESPN in de Verenigde Staten.

Clubs krijgen met het voorstel bovendien ook meer flexibiliteit om zelf met de rechten aan de slag te gaan. Momenteel zitten alle rechten bij één partij en kunnen clubs deze niet zelf streamen. Indien het voorstel van de tv-aanbieders wordt aangenomen kunnen clubs wel over de beelden beschikken en via platforms aanbieden.

Meer op AD.nl
Tags

aanbieders eredivisie ecv espn flexibiliteit huishoudens kpn mobile platforms streamen televisierechten terugkrijgen vodafoneziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Gewoon voor 3 jaar inschrijven en wie het hoogst bied heeft het, dan krijg je gegarandeerd het meest.
Ook voor de samenvattingen.
Dit is gewoon een gezamenlijke poging van de kabelaars om ESPN eruit te duwen.
Nou als ze dat willen dan kopen ze het toch met zen alle en vermarkten ze het zelf.
+1/-0

1 jaar geleden
Zolang we verlost zijn van Jan Joost van Gangelen,Mario Been, Aad de Mos is alles best.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sosa sutalo traore wilson